Pernilla Winberg tycker det är rätt att Hanna Olsson och Emma Murén är med.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån (Montage)
Intervju

Pernilla Winberg om Damkronornas trupp: “Är värd den här platsen”

ANNONS

Damkronorna har tagit ut den trupp som ska spela landskamper i Finland nästa vecka. 
För hockeysverige.se ger experten Pernilla Winberg nu sin syn på spelarna som blev uttagna i truppen. 
– Nu när hon har presterat är hon värd den här platsen, säger Winberg. 

STOCKHOLM (Hockeysverige.se)

Idag presenterade Ulf Lundberg sin trupp till turneringen i Finland kommande vecka. Några lite överraskande namn kom med i truppen. Inte minst Fanny Rask som nu alltså gör comeback i Damkronorna. 

Pernilla Winberg är expertkommentator på C More, men även assisterande Förbundskapten för U18-landslaget på damsidan. Hockeysverige.se lyssnade med henne hur hon ser på den trupp Uffe Lundberg presenterade på Hotell Anglais i centrala Stockholm.

Ulf Lundberg och Pernilla Winberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

MÅLVAKTER

Ida Boman, Djurgården, Frida Axell, Luleå
– Jag tycker att Ida Boman har vuxit. Hon fick sitt genombrott för två säsonger sedan då hon fick ta mer ansvar i Djurgården och gjort det bra. Hon har spelat mycket med killar och jag tror att hon fått sin tuffhet mentalt genom det. Jag tycker även hon gjort bra insatser då hon klivit in på VM och känns som en trygg målvakt. 
– Axell har fått ett lyft den här säsongen med sparring av Sara Grahn som stöttat henne i det. Jag tror Sara betyder väldigt mycket för Frida och jag tror Sara vill att hon ska lyckas. Frida har var duktig senaste säsongerna också, men kanske inte fått det här förtroendet. Nu har hon fått mycket speltid samtidigt som Sara Grahn och Frida Axell är två bra sporrar till varandra. Det tror jag har gjort att hon nu är lugn, följsam och har kunnat ta nästa kliv. Sedan ska vi också komma ihåg att hon spelar i ett bra lag. Luleå har den vassaste truppen den här säsongen. Det kommer nu bli lite mer ”upp till bevis” för henne internationellt. 

Målvaktstalangen Ida Boman. Foto: Ronnie Rönnkvist

BACKAR

Paula Bergström, Long Island University, Anna Kjellbin, Luleå, Linnéa Andersson, MoDo, Annie Silén, Leksand, Josefine Holmgren, Djurgården, Mira Jungåker, HV71, Maja Nylén Persson, Brynäs.
– Det är intressant att Annie Silén får chansen. Hon har varit en viktig spelare för Leksand den här säsongen. En tuff back som tar för sig. Det ska bli intressant att se hur hon står sig mot internationellt motstånd. 
– Maja har varit strålande så här långt i SDHL. Helt klart den bästa backen i ligan, vilket är häftigt att se när det finns andra duktiga backar som tjeckiskan stjärnan Daniela Pejsova och Jenni Hiirikoski. Jag tycker ändå Maja är den som stuckit ut mest. Hon är lugn i spelet både i egna zonen och anfallszonen. En tvåvägsback som gör dom viktiga målen för Brynäs. Det är inte ofta vi får fram sådana här nyckelbackar i svensk damhockey. Hon har varit bra i varje match och gör jobbet varje dag. Det är vad jag tycker sticker ut. Det kommer att betyda väldigt för svensk hockey att vi får fram en sådan back. 

Paula Bergström och Sofie Lundin. Foto: Ronnie Rönnkvist

Du har själv många gånger åkt hem från USA för att spela i landslaget precis som Paula Bergström och Sofie Lundin nu kommer göra, hur är egentligen statusen på en spelare som åker hem från USA över några dagar för att spela några matcher?
– Klart att det beror på vart i processen man är i collegeverksamheten. Ibland kan det vara mycket skola. Det var också vad Uffe sa på presskonferensen, att det passat spelarna i dagliga verksamhet med laget och skolan. 
– Det är ett stort pussel i alla delar. Att det inte tar för mycket att åka hela vägen hem till Sverige. Beroende på vad man själv känner så kan man få internationell erfarenhet och samtidigt ett litet break från skolan i dagliga verksamheten. Jag tror det här kan passa bra för dom här två spelarna och att dom haft en dialog med Uffe om vad dom känner. 
– Samtidigt kan det vara så att man som spelare behöver stanna kvar för att ta en plats i laget eller att man inte får lämna när man slåss om en position i laget.

FORWARDS

Emma Murén, Färjestad. Wilma Sundin, MoDo, Sofie Lundin, Ohio State, Jenny Antonsson, Brynäs. Fanny Rask, Djurgården, Lova Blom, Djurgården, Hanna Thuvik, Brynäs , Julia Östlund, Djurgården, Felizia Wikner-Zienkiewicz, Brynäs, Lina Ljungblom, MoDo, Hanna Olsson, Frölunda, Elin Svensson, HV71, Olivia Carlsson, MoDo

Fanny Rask gör comeback, hur ser du på det med tanka på att hon lade av för något år sedan?
– Jag vet att Fanny tränar stenhårt så hon är inte i någon dålig form. Jag tycker det är viktigt att få in henne med sin rutin. Nu när hon har presterat är hon värd den här platsen. Hon har gjort det riktigt bra i Djurgården där hon är en ledande spelare som visar vägen och gör poängen framåt samtidigt som hon gör det hårda jobbet. 
– Det kan också vara bra för Uffe att testa Fanny för att se vart hon står internationellt i nuläget.

Fanny Rask är tillbaka i landslagströjan. Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Emma Murén och Hanna Olsson spelar i temposvaga andraligan, vad krävs det i deras vardag för att dom båda ska hålla internationellt?
– Det är en viktig dialog med klubbarna. Precis som Uffe sa på presskonferensen då han haft dialog med klubbarna, att man kanske få träningar med killarna, vilket jag tycker är superviktigt. Att vinna varje match med 10-0 fungerar inte i längden, men får man in träningarna med killarna för att utvecklas och få in snabbheten i tänket så tycker jag dom här båda är två toppspelare. 
– Hanna Olsson har stuckit ut rejält och gjorde ett riktigt fint VM. Klubben jobbar stenhårt så man har den bakom sig med bra fys-träning och hela det paketet. Hanna är en nyckelspelare och det finns ett bra upplägg för henne så hon ska självklart vara med i den här truppen. 
– Samma sak med Emma Murén. Från hennes position gjorde även hon det bra på VM när hon fick spela. Sedan gäller det att följa Emma under säsongen, att hon gör dom delarna som man vill. För mig är dom givna i truppen även om dom inte spelar i högsta divisionen.


TV: Håkan Loob om det hotade målrekordet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 mars
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten