Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Patrik Laine hyllas av Zach Werenski: "Aldrig sett honom så bra"

ANNONS

Patrik Laine har fått en ny lekkamrat i Johnny Gaudreau till nästa säsong. Då tror stjärnan Zach Werenski att finländaren kan nå nya höjder.
– Jag kan se honom göra 50 mål, utan problem, säger backen till NHL.com.

Till nästa säsong har Columbus Blue Jackets offensiv stjärnglans i framförallt Johnny Gaudreau och Patrik Laine.

Klubben hoppas då att finländaren ska vakna och bli den där pålitliga målsprutan som många förväntade sig. En som har stora förhoppningar på finländaren till nästa säsong är Zach Werenski.

– Jag har aldrig sett “Patty” så bra. Han har haft en bra sommar och gör mål på varje skott. Han skjuter med självförtroende, han spelar med självförtroende. Om du slänger in Johnny där med honom, som kan ge honom pucken väldigt ofta. Då kan jag se honom göra 50 mål, utan problem, säger backstjärnan till NHL.com.

“Ser mig själv som en okej spelare”

Även Patrik Laine själv känner sig redo för den kommande säsongen.

– På pappret borde det fungera (mellan honom och Gaudreau), och jag hoppas självklart på det. Men som jag alltid sagt, bra spelare hittar sätt att få det att fungera, och jag ser mig själv som en helt okej spelare, så jag är säker på att vi kan lyckas, säger finländaren själv.

Efter att ha gjort 36 respektive 44 mål sina två första säsonger i ligan har snajpern stagnerat något och bara tagit sig över 30 mål en gång på de fyra senaste säsongerna.


TV: Viktor Hertzberg vill visa experterna fel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL