Jeremy Colliton.
Foto: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports
NHL

Jeremy Colliton blir AHL-tränare för Canucks

ANNONS

I november förra året fick Jeremy Colliton sparken av Chicago Blackhawks.
Nu har han hittat ett nytt jobb då han anställs av Vancouver Canucks som ny tränare för klubbens AHL-lag. 

Jeremy Colliton har gått utan ett jobb i NHL-världen sedan han sparkades av Chicago Blackhawks i november 2021 men under säsongen agerade han assisterande tränare till Kanadas OS-lag i februari. 

Nu har dock den tidigare Moratränaren fått ett nytt hockeyjobb. 

Han anställs nämligen av Vancouver Canucks och kommer att coacha klubbens AHL-lag Abbotsford Canucks där han ersätter Trent Cull som blir befordrad till assisterande tränare för NHL-laget.  

– Trent gjorde ett utmärkt jobb för oss och jag är glad att se att han får en välförtjänt befordran. Att få in Jeremy Colliton för att bygga vidare på det vi startat här i Abbotsford är en stor vinst för organisationen. Jeremy har ett bra öga för spelet och jag ser fram emot att jobba med honom den kommande säsongen, säger AHL-lagets general manager Ryan Johnson

Tappar till och värvar från Philadelphia

Vancouver Canucks NHL-lag tappar assisterande tränaren Brad Shaw som i stället flyttar till Philadelphia Flyers för att vara en del av John Tortorellas tränarstab där. Canucks har dock hittat Shaws ersättare – i just Philadephia.

Mike Yeo tvingades lämna Flyers efter lagets tunga säsong men han är nu klar som ny assisterande tränare för Vancouver. 

– Vi är väldigt nöjda att ha säkrat upp vår tränarstab för nästa säsong. Trent, Mike och Jeremy kommer bidra med mycket erfarenhet och kunskap till vår grupp, säger Canucks svenske general manager Patrik Allvin


TV: Makar tilldelas Conn Smythe Trophy

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL