Bildbyrån

Ny stormatch - sen klev Burakovsky ut skadad

André Burakovsky slog till i natt igen. Men den formstarka svensken fick avbryta matchen redan i den andra perioden efter att ha fått ett passningsförsök från Victor Hedman på handen.

Han blev hjälte i match ett med sitt förlängningsmål. Det var hans blott andra mål i slutspelet. I natt kom det tredje slutspelsmålet för Colorados André Burakovsky.

Svensken satte en retur från nära håll som betydde 3-0 i 7-0-segern. Målet kom ungefär 13 minuter in i den första perioden. En period där Colorado mer eller mindre blåste Tampa Bay av banan.

– Vi gjorde alla rätt saker. Vi gjorde allt vi pratat om att vi skulle göra. Vi jobbade hårt, tog bort deras chanser och gav dem inte mycket utrymme. Vi rör på fötterna och sätter tempot i den här perioden, sade Burakovsky till ESPN.

“Spelar väldigt bra”

Den svenske forwarden, som vann Stanley Cup-redan 2018, hyllades sen också av kedjekompisen Mikko Rantanen.

– Han har varit här förut och blir inte rädd av den här situationen. Han spelar väldigt bra. Det är kul att se, sade Rantanen till TV10.

Men allt var inte positivt för Colorados eller Burakovskys del. I den andra perioden slog Tampabacken Victor Hedman en passning som landsmannen bröt. Dessvärre för hans del tog pucken olyckligt på handen, och Burakovsky tvingades bryta matchen i förtid.

Efter matchen var coachen Jared Bednar fåordig om skadan. Han konstaterade bara att Burakovsky behövde undersökas ytterligare.

Utöver målet hade 27-åringen också en assist på Valerij Nitjusjkins 1-0-mål tidigt i matchen.