Bildbyrån
VM 2022

Tjeckien vidare till semifinal – powerplay-spelet avgjorde

ANNONS

Favoriterna Tjeckien motsvarade förväntningarna i VM-kvartsfinalen. 
Tre mål i numerärt överläge sänkte Tyskland i 4-1 vinsten.

Inför VM var det Tjeckien som var en av de stora favoriterna till att ta hem det hela. Efter ett stundtals skakigt gruppspel ställdes det mot en av turneringens stora överraskningar, Tyskland. 

Stortalangen Moritz Seider hade med sex poäng på sju matcher lett sitt lag till kvartsfinalen. Där gjorde den 21-årige backen ett mål, men fick se sitt Tyskland besegrade. 

De första minuterna av matchen var en fingervisning till hur resten skulle komma att se ut. En utvisning och ett powerplay mål av David Pastrnak gav Tjeckien ledningen.

Därefter följde matchen samma mönster. Tre raka mål i numerärt överläge gav Tjeckien 3-0 inför den sista perioden. David Krejci var inblandade i samtliga med två assist och ett mål. 

– Vi spelade väldigt bra i powerplay i dag och gjorde tre mål, det var nyckeln, speciellt i början, säger David Sklenicka till iihf.com. 

Det sena målet av Seider reducerade ledningen, men räckte inte. Tjeckien kunde istället avgöra i tom bur genom Jiri Smejkal.

Senare i kväll avgörs de två sista kvartsfinalerna. Finland ställs mot Slovakien och Schweiz mot USA. Tre Kronor förlorade sitt möte mot Kanada under eftermiddagen. 


TV: Sam Hallam: "En chans jag inte ville missa"

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL