Väsby förlorade mot Östersunds IK

Väsbys chanser i Kvalserie HockeyAllsvenskan är borta

Matchen på hemmaplan mot Östersunds IK slutade med förlust med 3-4 (1-1, 2-2, 0-0, 0-1) efter förlängning. Därmed är chanserna för avancemang nu borta för Väsby.

Roope Reini blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 2.51 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Östersunds IK inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Henrik Marklund efter 3.24, men Väsby kvitterade genom Ricard Blidstrand efter 13.02. Väsby gjorde också 2-1 efter 1.38 i andra perioden när Lucas Feuk hittade rätt framspelad av Rasmus Sörgardt och Elias Lindström.

Lucas Thorstensson gjorde dessutom 3-1 efter 2.19 på pass av Gustav Eurenius.

Efter 6.29 nätade Oscar Pentler, på pass av Johan Mörnsjö och Roope Reini och reducerade åt Östersunds IK.

Carl Skärström gjorde dessutom 3-3 efter 7.56 framspelad av David Westlund och Linus Rotbakken.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 2.51 innan Östersunds IK också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Roope Reini, på pass av Jesper Schiöler och Oscar Pentler.

Roope Reini gjorde ett mål för Östersunds IK och totalt tre poäng.

Väsby har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Östersunds IK har tre vinster och och två förluster.

Med tre omgångar kvar är Väsby på femte plats i tabellen, medan Östersunds IK är på andra plats.

I nästa match, söndag 24 april 16.00, har Väsby Halmstad borta i Halmstad Arena, medan Östersunds IK spelar hemma mot Hudiksvall Hockey.