Axel Bergkvist sköt Mora till kvartsfinal.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Mora vinner avgörande matchen – går vidare till kvartsfinal

ANNONS

Mora IK går vidare till kvartsfinal i HockeyAllsvenskan. 
De vann kvällens avgörande åttondelsfinal med 4-2 för att slå ut Tingsryd vars säsong nu är slut. 

Precis som när lagen möttes i Dalarna förra gången så var det Tingsryd som fick den bästa starten på matchen och Alexander Lindelöf satte 0-1 med sitt tredje mål för serien.  

TAIF behöll ledningen in i mittperioden men i den andra kom Mora både tillbaka – samt skaffade ett övertag. Först kvitterade backstjärnan Axel Bergkvist till 1-1 och senare i perioden kunde hemmalaget också ta ledningen – i boxplay. 

William Fransson i TAIF skulle passa upp pucken men hans klubba går sönder precis när han ska slå iväg pucken och det leder till att Anton Heikkinen kan komma i ett friläge. Heikkinen gör då inget misstag utan sätter 2-1 till MIK. 

Axel Bergkvist hjälte för Mora

Bara minuter senare kvitterade dock Tingsryd till 2-2 efter att Jakob Heljemo hållit sig framme och petat in en retur. Innan den andra perioden var slut kom ännu ett mål från Mora och det var återigen Axel Bergkvist som blev målskytt då han sköt in 3-2 för sin andra fullträff i matchen. 

Fördel Mora inför den avgörande tredje perioden och de höll även undan på ett bra sätt när Tingsryd pressade på för en sen kvittering. Tingsryd hade en ramträff precis i slutminuterna men kom inte närmare än så utan Anton Heikkinen kunde sätta 4-2 i tom kasse för att säkra avancemanget. MIK-målvakten Matteus Ward räddade 29 av 31 skott för att se till att Mora knep segern. 

Mora IK går därmed vidare till kvartsfinal i HockeyAllsvenskan medan Tingsryd, för andra året i rad, åker ut i åttondelsfinalen. 

Mora – Tingsryd 4–2 (0-1,3-1,1-0) 

Mora: Axel Bergkvist 2, Anton Heikkinen 2.
Tingsryd: Alexander Lindelöf, Jakob Heljemo. 


TV: Han blir Hockeyallsvenska slutspelets MVP

Den här artikeln handlar om: