Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Mitch Marner förlängde målsviten till åtta matcher

ANNONS

Mitch Marner är stekhet just nu.
När han stod för två mål i övertidssegern (4–3) mot Carolina Hurricanes utökade storstjärnan sin målsvit till åtta raka matcher – och har nu klubbrekordet på elva raka matcher i sikte.
– Det var en galen match, säger Marner till TSN.

Mitch Marner är en av NHL:s hetaste spelare för tillfället.

Efter en dryg veckas speluppehåll till följd av den gångna All-Star-helgen så fortsatte Toronto Maple Leafs forwardsstjärna på den inslagna vägen när Leafs tog emot Carolina Hurricanes hemma i Scotiabank Arena under natten till tisdag, svensk tid.

Marner blev stor matchvinnare för hemmalaget när han prickade in det matchavgörande 4–3-målet i förlängningen och hade dessförinnan kvitterat matchen med drygt sex minuter kvar att spela.

Sviten är den längsta i Toronto sedan John Anderson sköt mål i tio matcher i rad under säsongen 1984/85 och Marner har även klubbrekordet på elva raka matcher (Babe Dye) i sikte.

– Det var en galen match. Vi tar ledningen, de tar ledningen och sedan lyckas vi kvittera. Vår arbetsmoral och vår inställning är något vi pratat om att vi vill ha med oss in till den andra halvan av säsongen, så i kväll var ett bra tillfälle att visa det, säger Marner till TSN.

MATTHEWS UTGICK SKADAD

Olyckligt nog för Toronto tvingades superstjärnan Auston Matthews utgå skadad i slutskedet av den tredje perioden. Amerikanen, som sköt två mål i matchen, kraschade in i sargen efter en situation med Nino Niederreiter och höll sig för huvudet efter smällen.

Han återkom inte till spel i förlängningen och efter matchen hade tränaren Sheldon Keefe ingen uppdatering kring superstjärnans status.

– Han är så klart en stor del av vårt lag, säger Marner till AP.
– Jag såg inte riktigt vad som hände, men självklart är det oturligt. Jag ska gå och kolla med honom att allt är okej.

MRAZEK VANN MÅLVAKTSKAMPEN

Mellan stolparna var det ett möte där både Frederik Andersen och Petr Mrazek fick ställas mot sina tidigare klubbar, där Mrazek drog det längsta strået och fick besegra Hurricanes efter att ha räddat 28 skott.

– Det är alltid lite speciellt att möta sitt gamla lag, säger Mrazek till NHL.com.
– Många har frågat mig om detta, men jag försöker se det som vilken match som helst. Jag har bara försökt förbereda mig på bästa sätt så att laget kan vinna.

Både Jesper Fast och Timothy Liljegren skrev in sig i poängprotokollet i matchen, då svenskarna stod för varsin passningspoäng.

Toronto Maple Leafs – Carolina Hurricanes 4–3 e. sd (0–1, 2–0, 1–2, 1–0)
Toronto: Auston Matthews 2 (31), Mitch Marner (16).
Carolina: Nino Niederreiter (14), Tony DeAngelo (8), Derek Stepan (7).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: