Kalle Larsson.
Foto: IMAGO & Skärmdump/Twitter
USHL

Kalle Larsson blir klubbpresident – i amerikanska juniorlaget

ANNONS

Kalle Larsson har under en längre tid agerat som scout, tränare och general manager i den Nordamerikanska juniorhockeyn.
Under kvällen tog han ytterligare ett steg och utsågs till president över Dubuque Fighting Saints hockeyverksamhet.
– Jag är tacksam, säger han till lagets hemsida.

USHL är en amerikansk juniorliga och vi har flera svenskar som representerar olika lag i runt om i USHL. Speciellt i laget Dubuque Fighting Saints, där sex unga svenskar spelar.

En anledning till det kan vara att klubben under flera år har haft en svensk general manager i form av göteborgaren, Kalle Larsson. Under säsongen 2017/18 fick han ansvaret som general manager för första gången och fram tills idag har han haft den rollen i klubben.

Under kvällen kunde Dubugue Saints däremot meddela att Larsson har fått en befordran från general manager till President över hockeyverksamheten (President of Hockey Operations).

– Jag är tacksam över att få fortsätta arbeta med Dubuque Fighting Saints. Människorna som är involverade i klubben från ägargruppen, ledd av Brad Kwong, tränarna, spelarna, personalen och fansen gör detta till en spännande miljö att arbeta och frodas på. Jag ser fram emot att fortsätta växa organisationen, säger svensken till lagets hemsida.

“HAR VUXIT ENORMT”

Innan han fick rollen som general manager i laget jobbade han under flera säsonger som scout och lagets ägare ser nu en ljus framtid med Larsson vid rodret.

– Kalle har vuxit enormt under sin tid med Fighting Saints. Han är en av de hårdast arbetande hockeycheferna jag har träffat och hans önskan att alltid lära sig har tjänat honom väl i hans utveckling, säger Brad Kwong.


TV: Tre Perioder OS-special

 

Den här artikeln handlar om: