Det går fortsatt tungt för Nichlas Falk och Marcus Sörensens Djurgården.

Djurgårdens kollaps – ligger sist i SHL

Djurgården ledde med 2-0 efter den första perioden.
Därefter föll laget ihop och tappade till förlust 2-5 mot Linköping.

I förra matchen åkte Djurgården på en rejäl kalldusch då de förlorade med hela 2-5 hemma mot Timrå efter en tung första period.

I kvällens möte med Linköping verkade de ha pratat om att komma ut bättre för DIF hade kontroll på matchen under de första 20 minuterna. Hemmalaget kunde ta ledningen med både 1-0 och 2-0 efter mål av Marcus Sörensen och Linus Arnesson där återvändande William Eklund assisterat båda gångerna för att komma upp i tre assist på sina två första matcher sedan återkomsten till Djurgården.

TÖRNQVIST OCH RUSSELL BAKOM VÄNDNINGEN

Under den andra perioden föll dock Djurgården ihop och tappade sin 2-0-ledning. Först reducerade Henrik Törnqvist efter en läcker passning av Patrick Russell

Törnqvist var sedan i farten igen och pricksköt in 2-2 i powerplay. 52 sekunder efter kvitteringen tog LHC också ledningen då Russell själv blev målskytt. 2-0 till Djurgården hade alltså blivit 2-3 på åtta minuter i den andra perioden.

Djurgården jagade sedan en kvittering i slutperioden men Linköping kunde i stället kontrollera hem tillställningen och vinna med 2-5 efter att Broc Little och Christoffer Ehn gjort mål i tom kasse.

Eftersom att Timrå vann sin match mot Oskarshamn under lördagskvällen innebär det att Djurgården nu glider ner och ligger sist i SHL-tabellen efter att endast ha plockat 15 poäng på 20 matcher. De har nu nio poäng upp till säker mark.

Djurgården – Linköping 2–5 (2-0,0-3,0-2)

Djurgården: Marcus Sörensen, Linus Arnesson.
Linköping: Henrik Törnqvist 2, Patrick Russell, Broc Little, Christoffer Ehn.

TV: "Det är farligt att se William Eklund som en frälsare"