Carey Price.
Foto: Icon SM/IMAGO
NHL

Carey Price öppnar upp om drogmissbruket

ANNONS

Carey Price gick i början av oktober in i NHL:s hjälpprogram, men det var då oklart varför.
På sin Instagram öppnar stjärnmålvakten nu upp och berättar varför han anslöt till assistansprogrammet.
– Förra månaden fattade jag beslutet att gå in i en rehabilitering för drogmissbruk, skriver han.

För lite mer än en månad sedan meddelade Carey Price att han kommer ansluta till NHL:s hjälpprogram i en månad.

När den månaden nu är över har han återigen anslutit till Montréal Canadiens, där han kommer träffa lagets terapeut, som tillsammans med Price ska komma fram till hur planen ser ut härifrån och framåt.

Trots att det inte har kommit något beslut om hur karriären ska fortgå, eller när han planeras vara tillbaka i spel, har han själv gått ut med varför han tog en paus på sin Instagram.

“Under de senaste åren har jag låtit mig själv hamna på en väldigt mörk plats och jag har inte haft verktygen för att klara av den kampen. Förra månaden fattade jag beslutet att gå in i en rehabilitering för drogmissbruk. Saker och ting hade nått en punkt där jag insåg att jag behövde prioritera min hälsa för både mig själv och för min familj. Att be om hjälp när du behöver det är vad vi uppmuntrar våra barn att göra. Och det var vad jag behövde göra”, skriver han.

“ALLT JAG KAN GÖRA ÄR ATT TA DET DAG FÖR DAG”

Anledningen till missbruket grundar sig i mental ohälsa och enligt han själv har han mått dåligt psykiskt en lång tid.

“Jag arbetar mig genom år där jag har misskött min egen mentala hälsa, vilket kommer att ta lite tid att reparera; allt jag kan göra är att ta det dag för dag. Med det följer en viss osäkerhet med när jag kommer tillbaka för att spela. Jag uppskattar allt det överväldigande stödet och lyckönskningarna. Jag ber att media och vår hockeygemenskap fortsätter att respektera vår integritet vid denna tidpunkt. Ditt stöd och respekt för detta hittills har varit en avgörande del av mitt tillfrisknande”, skriver han fortsatt på sin Instagram.

Price var under förra säsongen en stor bidragande orsak till att Montréal Canadiens tog sig hela vägen till Stanley Cup-finalen. Totalt har målvakten spelat 707 matcher i karriären och är i och med det den målvakt som har gjort 27:e flest matcher i ligans historia.


TV: Målen från nattens NHL-matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL