Joel Eriksson Ek hittar nätet.

Genombrottsvensken imponerade i natt – mål och assist

Joel Eriksson Ek imponerade i fjol och fick då sitt stora genombrott i NHL. Nu har han hittat formen på försäsongen och i natt var han inblandad i två mål när Minnesota Wild besegrade Chicago Blackhawks med 3-2 efter förlängning.

Joel Eriksson Ek fick sitt stora genombrott i NHL under förra säsongen, och visade då att han var redo att ta en stor roll i Minnesota Wilds laguppställning.

I natt höll han sig framme redan i den första perioden och hittade då nätet efter att Mats Zuccarello fick en felträff som lurade Chicago-målvakten, Kevin Lankinen, och gav svensken möjligheten att pricka öppet mål.

Chicago skulle ta sig tillbaka in i matchen i början av den tredje perioden, då Dylan Strome lyckades pricka in sitt första mål under försäsongen och reducera matchen till 1-1.

SPELADE FRAM NORSKEN

Bara minuten senare var Eriksson Ek målorganisatör då han spelade fram pucken till Mats Zuccarello, som sedan kunde få fram pucken till Alex Goligoski som prickade in matchens andra mål för Minnesota.

Chicago utjämnade återigen och matchen avgjordes till slut i förlängningnen, där Matt Dumba blev matchvinnare och fastställde slutresultatet till 3-2.

Eriksson Ek, skrev i somras på ett kontrakt i Wild som sträcker sig över åtta år och värderas till drygt 360 miljoner kronor.

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3-2 efter förlängning (1-0, 0-0, 1-2, 1-0)