Sök
Simon Ericsson.
Foto: Bildbyrån
Intervju

"Hade ingen funktion i benet – knät bara hängde"

Simon Ericsson slet av knässkålsenan redan innan försäsongen ens hade börjat. Första operationen fick komplikationer och efter den andra ser han nu fram emot att ta sig tillbaka till spel. Först däremot kommer en lång rehab som kan hålla honom borta hela säsongen.
– Det är en brutal smärta när de tar bort en infektion och då skulle de även fästa knäskålssenan en gång till så det var helt otroligt faktiskt, säger han till Hockeysverige.se om skräckskadan.


Säsongerna har dragit i gång i nästan alla divisioner och i nästan alla delar av landet. Hockeyallsvenskan har premiär på fredag och Kristianstad-backen, Simon Ericsson, skulle då ha gjort sin återkomst till den svenska andraligan.


Så blir däremot inte fallet då han redan innan försäsongen påbörjades drog av knäskålssenan.


– Jag tränade lite snabbhet och spänst och körde lite spänsthopp framåt. Jag försökte hoppa så långt som jag kunde och hamnade lite för långt fram med fötterna. Sedan släppte min högerfot så att vänsterfoten satt kvar i marken och det blev en väldig kraft mot det knät och det veks ihop innan det bara small till, säger han om skräckskadan till Hockeysverige.se innan han fortsätter:
– Min sambo fick köra in mig direkt och naiv som man är fattade man inte direkt hur illa det var. Man hoppades in i det sista att det inte skulle vara något allvarligt, men jag hade ingen funktion i benet alls. Det bara hängde, men ändå tänkte man att det skulle gå bra. Läkaren kom bara innanför dörren innan han sa ”Det blir akutoperation på dig”.


För Hockeysverige.se berättar Ericsson nu om skadan, succén i Hockeyettan i fjol och om den långa vägen tillbaka till spel.

"DUBBLADE MIN TRÄNINGSMÄNGD" 

Under förra säsongen i Hockeyettan var det bara något som föll på plats för Simon Ericsson som då spelade i moderklubben, Tyringe SoSS.


– Jag har haft många seniorsäsonger då jag kom upp tidigt i seniorlaget, men förra säsongen var det något som bara föll på plats. Jag körde inte hårdare utan allting blev bara rätt. Jag sköt rätt, stod rätt och så hade jag ett helt annat ”mind-set” på var jag skulle vara på banan. Jag var betydligt mycket effektivare. 


Vet du vad det var som fick allt att falla på plats?

– Ja faktiskt. Jag kollar mycket mer på specifika spelare och har kollat på hur de placerar sig. Jag har varit väldigt ödmjuk hela min karriär om jag får säga det själv. På både gott och ont. När jag har skjutit tidigare har jag kanske skjutit för att få en blockering istället för att skjuta för att göra mål. Det har varit ett helt annat "mind-set" där jag verkligen har gått för det, säger Ericsson som noterades för 38 poäng (14+24) på totalt 44 spelade matcher i Tyringe.


Är det några specifika du har kollat extra på?

– Jag är god vän med Joel Persson så vi har snackat en del och jag har kollat mycket på honom och hur han rör sig och centrerar sig på rätt yta hela tiden. Det är väl ett exempel.


Sedan tidigare har 23-åringen 29 matcher i Hockeyallsvenskan, men inför den här säsongen hade han satsat extra hårt för att både ta plats och fortsätta imponera.


– Jag var hur taggad som helst på att göra en ordentlig satsning på ishockeyn. Jag dubblade nästan min träningsmängd hela sommaren och hade ändrat om i min kost. Jag gick upp rätt mycket i vikt på ett positivt sätt och har aldrig varit så bra tränad som jag var då. Sedan händer detta en vecka innan vi skulle träffas med laget.

Simon Ericsson I Tyringe SoSS.

Simon Ericsson I Tyringe SoSS. Foto: PETTER ARVIDSON/Bildbyrån

"SMÄRTAN VAR BRUTAL" 

Den hårda träningen inför återkomsten fick däremot pausas innan den riktiga försäsongen ens hade dragit i gång. Senan som sitter under knäskålen gick av och satsningen fick sättas på paus. Skadan opererades akut, men det visade sig sju veckor senare att Ericsson hade fått en infektion i knät. 


– Den gick ju inte bra tydligen och det är väl lite så med akutoperationer att det är en större risk för infektioner och jag fick en infektion som de inte hade kunnat upptäcka.


Infektionen blev så pass illa att det krävdes ytterligare en operation för att få ut infektionen ur knät.


– Det gick sju veckor tills att jag gjorde min andra operation. Jag fick ligga fem dagar på sjukhuset efter den andra för att jag inte kunde röra mig på grund av smärtan. Sedan var det även antibiotikan och prover och så där som behövde fixas. Jag har varit så taggad på att komma tillbaka vid jul så det var ju såklart ett väldigt tufft bakslag. Jag har fått kämpa med infektionen, men till slut blev det svart på vitt att de behövde operera för att få ut den. När de öppnade upp knät för att ta ut infektionen insåg de att själva skadan i sig inte heller hade läkt så det hade liksom inte blivit bättre. Smärtan har varit brutal, men den har varit ännu värre nu efter. Det är en brutal smärta när de tar bort en infektion och då skulle de även fästa knäskålssenan en gång till så det var helt otroligt faktiskt.

När insåg du själv att det var något som inte stämde i knät?

– Det är en speciell skada så jag visste inte riktigt själv hur det ska kännas. Det kom som en chock när de berättade att de skulle operera igen. Det var två jätteduktig knäläkare som kollade på det och han konstaterade efter några tester att han inte hade något val. De visste inte riktigt hur illa det var så man fick ta det lite som det kom. 


Hur har det funkat med Kristianstad nu efter operationerna?

– Jag har fått superstöd från Kristianstad och varit med laget varje dag och tränat det jag har kunnat. Det har blivit lite överkropp och så där. De hade sett fram emot att jag skulle kunna vara tillbaka där vid jul och de har funnits där som stöd. De lider verkligen med mig och tanken är att jag ska vara där fortfarande och vara nära laget.


När kommer du kunna vara tillbaka?

– Det är svårt att säga man vet aldrig riktigt hur en rehab ska gå, men man vet ju aldrig. Det kan vara så att man är fit for fight i slutet av säsongen. Nu försöker jag bara komma tillbaka till att leva ett normalt liv. Jag försöker ta det lite stegvis och göra det jag kan.

"GÄLLER BARA ATT TÄNKA POSITIVT"

Trots skadan är motivationen inte rubbad och målen är de samma.


– De var väldigt nöjda med operationen och det var två väldigt duktiga knäläkare. De var nöjda med operationen sen får man alltid se det är en process såklart, säger Ericsson innan han fortsätter:
– 
Innan säsongen ville jag satsa stenhårt för att ta karriären för att ta det så långt som möjligt och det har inte ändrats. Däremot har det kortsiktiga ändrats och just nu kan jag inte riktigt tänka på det. Nu är det mer att fokuset på att komma tillbaka till att bli återställd helt och hållet.


För att ta sig tillbaka har det inte hunnit sätta sig någon plan riktigt ännu. Den andra operationen genomfördes för lite mer än en vecka sedan och nu vill Ericsson ta sig tillbaka så fort som möjligt.


– Det gäller bara att tänka positivt och ta det dag för dag, säger han själv om återhämtningen.


TV: Mattias Janmark gästar Tre Perioder

Matchrapporter: Kristianstad vinner till slut – tar sina första poäng Fortsatt tufft för Kristianstad – sjätte raka förlusten Modo segrare borta mot Kristianstad – Sam Vigneault matchvinnare Francis Perron i målform när Björklöven vann mot Kristianstad Modo segrare hemma mot Kristianstad

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten