Dokument

En del av "kriget" mot Sovjet - så gick det sen för spelarna i Tjeckoslovakien

Så gick det sedan för de tjeckoslovakiska VM-spelarna från 1969.

Ni har under senaste veckorna kunnat läsa om dom infekterade hockeyturneringar på Johanneshovs Isstadion 1969 och 1970. Kriget mellan Sovjet och Tjeckoslovakien och Kanadas bojkott av turneringen 1970. Ni har också kunnat läsa om vad som hände sedan med spelarna i Sovjets och Kanadas VM-lag.

Idag är turen kommen till Tjeckoslovakien. Världsmästerskapet skulle faktiskt ha arrangerats i Tjeckien 1969 - men flyttades till Sverige efter Pragvåren 1968. Det blev brons för Tjeckoslovakien 1969 - och i turneringen därpå.

MÅLVAKTER

Vladimir Dzurilla
Född: 1942
HC Slovan Bratislva
VM 1969 och 1970
Tjeckoslovakiens mest legendariska målvakt. Jobbade som kylskåpsmontör. Spelade sin sista seriematch vid 40 års ålder. Då i tyska klubben Riessersee som han representerade mellan 1979 och 1982. Dit kom h

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten