Pavel Khomchenko och Anton Blomqvist.

KHL-meriterade målvakten höll första nollan i AIK:s seger

AIK besegrade Södertälje SK med 4-0. Den ryske målvakten Pavel Khomchenko räddade Södertäljes samtliga 25 skott och höll nollan i träningsmatchen.

AIK gick segrande ur kvällens träningsmatch mot Södertälje SK med 4-0.

Målskyttet i den första perioden öppnades av den unge talangen Thimo Nickl som Stockholmsklubben har lånat in från Rögle BK. Innan den första perioden avslutades kunde AIK hitta nätet ytterligare en gång genom talangen Oskar Magnusson.

Södertälje var tillbakapressade i den första perioden och noterades endast för fem skott mot mål. I den andra perioden skulle det bli ändring på det, men AIK-målvakten Pavel Khomchenko räddade samtliga försök. Istället var det AIK som ytterligare en gång kunde utöka ledningen i matchen till 3-0 genom Sam Marklund.

Khomchenko stod pall för samtliga Södertälje försök även i den tredje perioden och kunde därmed räkna in nollan. AIK utökade ledningen ytterligare en gång i den tredje perioden och fastställde därmed slutresultatet till 4-0 genom Christian Sandberg.

TV: Studio Oddset Hockey: Tellqvist orolig för Djurgården