Astrid Lindeberg får chansen med Jenni Hiirikoski.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

16-åringen får chansen – med stjärnbacken

ANNONS
Hon värvades till Luleå som tilltänkt sjätteback, men en imponerande försäsong har gjort att Astrid Lindeberg har stigit i graderna.
Nu väntas 16-åringen matchas med storstjärnan Jenni Hiirikoski i SDHL-premiären.
– Det trodde jag aldrig, säger Lindeberg till NSD.

Astrid Lindeberg har förvisso två SDHL-säsonger bakom sig trots att hon så sent som i våras fyllde 16 år, men när hon i somras gjorde flytten från SDE till regerande mästaren Luleå var det inledningsvis som en tilltänkt sjätteback.

Under försäsongen har Lindeberg emellertid imponerat på Luleås ledning – och till lördagens SDHL-premiär mot Brynäs så ser Lindeberg ut att få en stor chans av Luleåtränaren Mikael Forsberg.

Inför premiärmatchen har Lindeberg matchats ihop med storstjärnan Jenni Hiirikoski.

– Det trodde jag aldrig, men det känns jättekul. Hon är en bra spelare som jag tror kan hjälpa mig, säger Lindeberg till NSD.

Hiirikoski, som blev historisk under VM i Calgary då hon blev den meste VM-spelaren genom tiderna, imponeras av sin 16-åriga backpartner.

– Det ser verkligen bra ut. Hon har tränat hårt hela försäsongen och gjort det bra. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa henne och se till att hon känner sig bekväm, säger Hiirikoski.


TV: Josefin Bouveng om beslutet att stanna i Brynäs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL