Dennis Fröland.
Foto: Bildbyrån/Maxim Thoré
HockeyAllsvenskan

Bröt kontraktet med AIK – klar för nykomlingen

ANNONS
Det blev bara en säsong i AIK för backen Dennis Fröland. I går kom beskedet att parterna går skilda vägar – trots ett år kvar på kontraktet. Nu är 29-åringen i stället klar för Troja-Ljungby.

Dennis Fröland fick sitt allsvenska genombrott via två poängstarka säsonger med Bik Karlskoga. Det ledde honom till ett tvåårskontrakt med AIK inför förra säsongen. Där fick han inte samma utväxling utan stannade på 17 poäng (5+12) på 46 matcher efter att ha gjort 30 på 48 matcher säsongen dessförinnan.

I går kom beskedet att stockholmaren bryter avtalet med AIK.

"AIK Hockey och backen Dennis Fröland har kommit fram till ett gemensamt beslut om att gå skilda vägar och bryter därmed kontraktet", skrev klubben på sin webbsida.

Under tisdagen blev det i stället klart att högerskytten flyttar ned till Småland för att representera allsvenska nykomlingen Troja-Ljungby. Det blir backens andra sejour i klubben då han spelade där i Hockeyettan under säsongen 2014/15.

– Med sin rightfattning och spelsinne blir han en viktig spelare som vi kan använda i vårt powerplay och han har sina främsta egenskaper i det offensiva spelet, säger sportchefen Daniel Håkansson om värvningen i ett pressmeddelande.
– Dennis har en koppling till Ljungby och det känns såklart väldigt bra att kunna knyta till oss en duktig hockeyspelare som vill spela i Troja-Ljungby och hjälpa oss att etablera oss på en ny nivå. Att hitta spelare med allsvensk erfarenhet har varit prioriterat för mig och då Dennis hade kontrakt med AIK är jag väldigt nöjd att även den förhandlingen har gått bra.

Dennis Fröland spelade juniorhockey i Brynäs innan han flyttade till Västervik 2012. Därefter följde sex raka säsonger i Hockeyettan där han representerade Varberg och Vimmerby utöver tidigare nämnda klubbar. I Hockeyallvenskan har backen gjorde 69 poäng på 146 matcher för Bik Karlskoga och AIK de senaste tre säsongerna.


TV: Tre allsvenska värvningar under radarn

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL