Crosby, Hedman och McDavid kan prisas i natt.
Foto: USA Today Sports
NHL

Här är spelarna som kan prisas av NHL i natt

Kan någon hota Connor McDavid i kampen om Hart Trophy? Vinner Victor Hedman sin andra Norris Trophy? Blir Kirill Kaprizov årets rookie och får ta emot Calder Trophy? I natt svensk tid meddelas vilka spelare som prisas på NHL Awards 2021. 

En konstig, pandemi-påverkad NHL-säsong går mot sitt slut. Den komprimerade grundserien tog sin början i januari och var färdigspelad i maj, en dryg månad senare än normalt sett. Därför kommer slutspelet att pågå en bit in i juli innan säsongen 2020/21 är färdigspelad.

Under normala omständigheter genomförs ligans stora galafest NHL Award ungefär en vecka efter Stanley Cup-finalens avgörande, men för andra året i rad blir det nu en digital lösning i form av en online-gala i natt med start 02.00 svensk tid.

Vissa vinnare har redan presenterats under Stanley Cup-slutspelets semifinalspel, men de allra tyngsta utmärkelserna har sparats till i natt. Här är en titt på finalisterna till respektive pris.

Vasilevskij, Fleury och Grubauer.

Vasilevskij, Fleury och Grubauer. Foto: USA Today Sports

VEZINA TROPHY

Utmärkelsen delas ut till säsongens bästa målvakt i NHL.

2020 års vinnare: Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets

2021 års finalister:

Andrej Vasilevskij, Tampa Bay Lightning

Marc-André Fleury, Vegas Golden Knights

Philipp Grubauer, Colorado Avalanche

Kommentar:

Vasilevskij är den enda av finalisterna som vunnit utmärkelsen tidigare (2019) och är på förhand favorit att vinna den igen. Noterbart är att det här är första gången Marc-André Fleury, 36, är en finalist till utmärkelsen. Veteranen har alltså spelat 17 NHL-säsonger utan att vara en av finalisterna tidigare.

Hedman, Makar och Fox.

Hedman, Makar och Fox. Foto: USA Today Sports

NORRIS TROPHY

Utmärkelsen delas ut till säsongens bästa back i NHL.

2020 års vinnare: Roman Josi, Nashville Predators

2021 års finalister:

Adam Fox, New York Rangers

Cale Makar, Colorado Avalanche

Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Kommentar:

Victor Hedman är finalist till utmärkelsen för femte året i rad. Han vann Norris Trophy 2018 och har slutat trea i omröstningen tre år på rad efter det. Det här är en av de på förhand mest svårtippade priserna. Andraårsspelaren Fox var sensationellt bra på Rangers blålinje och slutade tvåa i backarnas poängliga, en poäng efter Edmontons Tyson Barrie och två poäng före Hedman. Makar, som fick Calder Trophy som årets bästa rookie i fjol, hade det bästa poängsnittet av backarna efter att ha gjort 44 poäng på 44 matcher, men missade tolv matcher på grund av skada. Det kan ligga honom i fatet här. 

MacKinnon, Matthews och McDavid.

MacKinnon, Matthews och McDavid. Foto; USA Today Sports

HART TROPHY

Utmärkelsen delas ut till säsongens mest värdefulla spelare i NHL.

2020 års vinnare: Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

2021 års finalister:

Auston Matthews, c, Toronto Maple Leafs

Connor McDavid, c, Edmonton Oilers

Nathan MacKinnon, c, Colorado Avalanche

Kommentar:

Connor McDavid vann utmärkelsen 2017 och har varit en av finalisterna vid tre olika tillfällen. Han är också storfavorit att vinna igen efter att ha gjort magnifika 105 poäng på 56 matcher i grundserien. Nathan MacKinnon var runner-up till Taylor Hall 2018 och Leon Draisaitl i fjol, men har inte vunnit Hart Trophy. Matthews, som vann NHL:s målliga med 41 mål på 52 matcher, har inte varit finalist till utmärkelsen tidigare.

Matthews, Crosby och McDavid.

Matthews, Crosby och McDavid. Foto: USA Today Sports

TED LINDSAY AWARD

Utmärkelsen delas ut till den spelare som anses vara bäst i NHL – av spelarna själv

2020 års vinnare: Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

2021 års finalister:

Auston Matthews, c, Toronto Maple Leafs

Connor McDavid, c, Edmonton Oilers

Sidney Crosby, c, Pittsburgh Penguins

Kommentar:

Matthews och McDavid finalister även här. Det som skiljer sig från Hart Trophy är att spelarna själva håller Sidney Crosby högre än Nathan MacKinnon den här säsongen. McDavid toh hem priset både 2017 och 2018 medan Crosby vunnit det vid tre olika tillfällen, 2007, 2013 och 2014. Bara Wayne Gretzky (sex) och Mario Lemieux (fem) har vunnit priset fler gånger än Crosby.

Nedeljkovic, Robertson och Kaprizov.

Nedeljkovic, Robertson och Kaprizov. Foto: USA Today Sports

CALDER TROPHY  

Utmärkelsen delas ut till den rookie som ansetts vara bäst i NHL.

2020 års vinnare: Cale Makar, Colorado Avalanche

2021 års finalister:

Alex Nedeljkovic, mv, Carolina Hurricanes

Jason Robertson, fw, Dallas Stars

Kirill Kaprizov, fw, Minnesota Wild

Kommentar:

Kaprizov är storfavorit efter att ha gjort 27 mål och 51 poäng på 55 matcher under första säsongen i NHL. Robertson var tvåa i nykomlingarnas poängliga efter Kaprizov med sina 45 poäng (17+28) på 51 matcher. Nedeljkovic gjorde å sin sida en riktigt stark säsong mellan Carolinas stolpar och gick vinnande ur 15 av sina 23 starter. Han hade dessutom en räddningsprocent på 93,2, vilket var bland de bästa siffrorna i NHL.

Connor McDavid med Art Ross Trophy och Ted Lindsay Award vid NHL Awards 2018.

Connor McDavid med Art Ross Trophy och Ted Lindsay Award vid NHL Awards 2018. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

REDAN UTSEDDA VINNARE

Art Ross Trophy – grundseriens poängkung:

Connor McDavid, Edmonton Oilers (105 poäng)

Maurice Rocket Richard Trophy – grundseriens målkung:

Auston Matthews, Toronto Maple Leafs (41 mål)

William M Jennings Trophy – målvaktsparet som släppt in minst antal mål:

Marc-André Fleury/Robin Lehner, Vegas Golden Knights (124 mål)

King Clancy Award – ledare på och utanför isen som gör betydande insatser i samhället:

Pekka Rinne, Nashville Predators

Bill Masterton Memorial Trophy – ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang:

Oskar Lindblom, Philadelphia Flyers

Jack Adams Award – årets bästa coach:

Rod Brind'Amour, Carolina Hurricanes

Selke Trophy – årets bästa defensiva forward:

Aleksander Barkov, Florida Panthers

Lady Byng Trophy – årets mest gentlemannamässiga spelare:

Jaccob Slavin, Carolina Hurricanes

Jim Gregory General Manager of the Year Award – årets general manager:

Lou Lamoriello, New York Islanders

Mark Messier Leadership Award – årets ledare bland spelarna:

Patrice Bergeron, Boston Bruins


TV: Tio snyggaste målen från Stanley Cup-semifinalerna

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten