Sök
Daniel Marmenlind får en oväntad möjlighet hos Tre Kronor.
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån
Intervju

”En chock – det känns overkligt”

För drygt ett år sedan spelade Daniel Marmenlind i Hockeyettan och extraknäckte vid sidan om ishockeyn för att få ihop ekonomin.
Nu ska han få dra på sig den blågula tröjan efter att ha blivit uttagen till Tre Kronor.
– Det känns ganska overkligt, säger 23-åringen till hockeysverige.se.

Tidigare i veckan tog säsongen slut för Västerviks IK.

Den småländska klubben stod för en succésäsong där de, trots små medel, kämpade sig till en topplacering i den allsvenska tabellen, slog ut Södertälje i kvartsfinal samt utmanande överlägsna seriesegrarna Timrå.

I tisdags tog det dock slut efter att Timrå vunnit den sjätte matchen med 3-0 för att vinna semifinalserien med 4-2 i matcher.

För lagets toppmålvakt Daniel Marmenlind har det varit en liten utmaning att att gå vidare från uttåget i slutspelet.

– Det har väl gått lite till och från att försöka smälta det. Det har ju gått ganska fort. Än så länge har jag bara försökt vila och inte tänka på det allt för mycket. Men det är klart att det har varit lite jobbigt, säger han till hockeysverige.se.

”HELA VARDAGEN VÄNDS UPP OCH NER”  

Marmenlind, som kommer att lämna Västervik för SHL-spel nästa säsong, var sist att kliva av isen efter matchen då han länge satt kvar i båset efteråt.

Hur gick känslorna då? Blev det lite extra känslosamt med tanke på att det var sista matchen i Västervik?
– Jo, det var ju lite mer där för att man visste att det var sista matchen. Det tar ju slut så fort också. Det har varit en bra säsong för oss och sedan tar det bara slut så där. Det blev mycket känslor där och då och det var ganska jobbigt. Hela ens vardag vänds ju upp och ner när man går från intensivt slutspel till ingenting så fort.

Det var inte många som trodde på Västervik inför årets säsong och det var inte heller många som gav dem chansen mot seriesegrande Timrå. Smålänningarna visade dock att de kunde dra jämnt med Timrå i semifinalserien, även om det blev förlust.

Efteråt kan laget vara stolta över insatsen.

– Jag tycker vi avslutade serien bättre och krigade på bra. Vi gav dem en bra match men kunde ha gjort det ännu bättre. Speciellt i de första matcherna där uppe tycker jag att vi kunde spelat bättre och om vi fått med oss något därifrån så hade det kunnat bli annorlunda. Men det är lätt att säga nu i efterhand, säger VIK-målvakten.

Stefan Ladhe.

Stefan Ladhe. Foto: Ronnie Rönnkvist

”JAG BLEV VÄLDIGT FÖRVÅNAD”  

Något som gör det lättare för Daniel Marmenlind att smälta semifinalförlusten är att han om några dagar ska resa till Södertälje för att vara med på ett landslagsläger med Tre Kronor. Under fredagen stod det nämligen klart att han är en av tre målvakter som är uttagna till det VM-förberedande lägret.

– Det ska bli väldigt kul att få förlänga säsongen och jag ska göra det bästa jag kan där, säger han och fortsätter:
– Det var Stefan Ladhe (Tre Kronors målvaktstränare) som ringde i går och då fick jag besked om att jag skulle få vara med.

Hur reagerade du då? Det måste varit lite av en chock.
– Absolut var det en chock och det är det fortfarande lite. Jag blev väldigt förvånad när han ringde, det var inget man förväntade sig. Men det har varit en bra säsong för mig och för varje sådan här grej man får så är det ytterligare bevis på att man gör något bra. Jag är jätteglad men också förvånad över att få chansen.

Att allsvenska spelare får chansen att träna med Tre Kronor är väldigt ovanligt, tidigare under säsongen har endast Jonathan Dahlén blivit uttagen från Hockeyallsvenskan. Att en målvakt från andraligan blir uttagen är än mer ovanligt vilket gör Marmenlinds uttagning till Tre Kronor unik.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är bara oerhört tacksam för möjligheten. Jag är stolt och tacksam för chansen. Det ska bli kul att få visa upp sig och dra på sig den tröjan.

Daniel Marmenlind.

Daniel Marmenlind. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

I Tre Kronor kommer den 23-årige målvakten att få spela med och mot flera toppspelare. Han är ensam från Hockeyallsvenskan och i övrigt är det 18 SHL-spelare i truppen samt sju utlandsproffs, sex från KHL och en från Schweiz.

– Det kommer ju vara tuffare än vad jag är van vid i Hockeyallsvenskan, det känns som att det kommer bli krig hela tiden. För mig gäller det bara att ha fullt fokus. Det ska bli kul att se hur man står sig mot de här andra killarna och hur man mäter sig på den nivån.

”HAR ALLTID TROTT PÅ MIG SJÄLV”  

Daniel Marmenlind har gjort en minst sagt häftig resa de senaste åren. Mellan 2017 och 2020 tillhörde han lag i Hockeyettan och extraknäckte vid sidan om ishockeyn för att få det att gå runt med ekonomin.

Nu, bara drygt ett år senare, har han prisats som Hockeyallsvenskans bästa målvakt, skrivit ett SHL-kontrakt med Malmö Redhawks samt blivit uttagen till Tre Kronor.

– Det är ju typ ett år sedan jag gjorde min sista match i Hockeyettan. Det känns ganska overkligt när man ser det så. Jag tror på mig själv och det har jag gjort hela tiden, det är inte mycket mer än så. Har alltid haft tålamod och så har det lossnat till slut.

Om några dagar ska han resa upp till Södertälje för att delta på lägret med Tre Kronor. Det blir fyra dagar där med landslaget där han får träna och visa upp sig. Mindre än en vecka efter samlingen i Södertälje ska Tre Kronor sedan spela Nordic Cup nere i Malmö där Sverige ställs mot både Norge och Danmark i fyra landskamper.

Daniel Marmenlind hoppas därför kunna imponera under lägret i Södertälje i hopp om att bli uttagen till Nordic Cup och få göra sin första landskamp.

– Ja, det är inte omöjligt alls. Vi får se, jag tar bara en sak i taget nu.


TV: Jonathan Hedström i Wikegård VS

Matchrapporter: Ryck i sista perioden avgjorde för BIK Karlskoga hemma mot Västervik Västervik segrare hemma mot AIK Seger för AIK på hemmaplan mot Västervik Seger för Västervik hemma mot Troja/Ljungby Västervik vann mot Björklöven efter mål av Skyler Mckenzie

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten