Djurgårdens assisterande tränare Mikael Håkansson och Jörgen Bemström.
Foto: Bildbyrån
SHL

Tränarkarusellen fortsätter – assisterande tränarna lämnar

ANNONS

Djurgården förlänger inte kontraktet med de assisterande tränarna Jörgen Bemström och Mikael Håkanson som har spenderat fem respektive sex år i klubben, kommunicerar klubben på deras hemsida.
Båda tränarna hade utgående kontrakt efter årets säsong och kommer nu alltså att leta nya roller ute i hockey-Sverige.

Tränarkarusellen i Djurgården fortsätter. Sedan ett tag tillbaka har det varit klart att huvudtränare Robert Ohlsson inte kommer att leda laget inför nästa säsong.

Nu är det även bekräftat att de två assisterande tränarna Jörgen Bemström och Mikael Håkanson kommer att lämna klubben när deras kontrakt två års kontrakt nu har tagit sitt slut.

Tillsammans med Robert Ohlsson har tränarna bildat en tränartrio de senaste två åren, men Håkanson har varit med lite längre och har under sex år agerat som assisterande tränare i Djurgården.

– Efter att ha gjort sex säsonger som assisterande tränare i herrlaget kommer "Musse" (Mikael Håkanson) att lämna för nya tränarutmaningar. "Musse" har varit väldigt omtyckt bland spelarna med sin energi och sitt positivt förstärkande ledarskap, och kommer i dessa aspekter att lämna ett stort tomrum efter sig. Vi önskar honom lycka till i sin fortsatta tränarkarriär, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till lagets hemsida.

Jörgen Bemström har spenderat fem år i Stockholmsklubben där tre av de åren har varit i lagets juniorsektion. 

– Efter tre år som juniortränare och två som assisterande tränare i herrlaget lämnar även Jörgen Djurgården. Vi ser att Jörgen har gjort ett bra arbete, där han kontinuerligt utvecklats i sina olika tränarfunktioner i klubben under de här åren. Vi önskar honom lycka till i sin fortsatta tränarkarriär, säger sportchefen om Bemström.


TV: Leif Boork i Wikegård VS

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM