Det svängde fort i den andra kvartsfinalen mellan Carl Jakobssons FBK och Marcus Sylvegårds Växjö.

Tappade 3–0-ledning till förlust – FBK i brygga

Färjestad hade kopplat ett grepp om den andra kvartsfinalen mot Växjö. Ledning 3–0 i den andra perioden – då svarade seriesegrarna för en imponerande upphämtning. Och allt inom loppet av tre minuter. Till slut vann Växjö med 5–4 och är framme vid 2–0 i matcher.

Färjestad pressade Växjö i den första kvartsfinalen lagen emellan under lördagen. Då lyckades man jobba fram en förlängning i Vida Arena innan Fredrik Karlström sköt segern till hemmalaget.

I söndagens retur i Kronobergs residensstad var det Färjestad som stod för grannlåten. Per Åslund styrde in 1–0 på Olle Lycksells passning i powerplay i den första perioden. Efter pausen kom både 2–0 och 3–0 efter mål av Carl Jakobsson och Jonathon Blum.

Där och då såg det ut som att FBK var på väg mot en promenadsseger.

Växjö hade dock andra tankar. Inom loppet av tre minuter och 20 sekunder gick man hela vägen ikapp. Richard GyngeMiika Koivisto och Marcus Sylvegård överlistade alla Henrik Haukeland i gästernas kasse.

– Vi börjar vinna kamperna och det är nyckeln till den här matchen. Jag förlorar en-mot-en-kampen på deras 2–0-mål och då var det extremt skönt för mig att göra 3–3, säger Marcus Sylvegård till C More.

Tyngre för Färjestad.

– Jag tycker att vi spelar väldigt bra stora delar av matchen, har en 3–0-ledning och... äh, nånstans är det inte okej att tappa en 3–0-ledning. Vi är inte riktigt nöjda, säger Olle Lycksell.

Det såg ljusare ut för Lycksell och hans lagkamrater när backen Jens Westin gav FBK en 4–3-ledning i tredje perioden. Men återigen tappade värmlänningarna greppet.

Inom loppet av 30 sekunder sköt Robert Rosén 4–4 och Pontus Holmberg matchvinnande 5–4. Ett dråpslag för FBK som nu tvingas återvända till Karlstad med 0–2 i matcher.

TV: Throwback – Hampus Lindholm draftad av Anaheim 2012