Sök
Axel Ottosson har ett uppdrag – att föra upp moderklubben till SHL.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Intervju

Växte upp på ståplats – nu ska Ottosson ta ”Löven” till SHL

Axel Ottosson stod på ståplats när Björklöven spelade sig upp till Hockeyallsvenskan efter några tuffa år i Hockeyettan.
Den här våren har Umeåsonen ett uppdrag: Att föra sin moderklubb till svensk ishockeys finrum.
– Jag flyttade hem till Umeå igen för att vara med och ta upp laget till SHL, säger Ottosson till hockeysverige.se.

UMEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Precis som många andra unga och lovande hockeytalanger från Umeå sökte sig Axel Ottosson bort från Björkarnas stad när det vankades juniorhockey. Medan jämnårige Sebastian Aho valde att flytta de dryga 13 milen norrut till Skellefteå, valde Ottosson och Lucas Ekeståhl Jonsson att göra den lika långa flytten fast söderut, till Örnsköldsvik.

Till skillnad från sina jämnåriga kamrater har Ottosson återvänt till Björklöven. När hockeyvindarna under fjolåret tilltog till orkanstyrka i Umeå valde den 24-årige centern att flytta hem igen.

– Jag tog beslutet själv att jag ville hem, säger Axel Ottosson till hockeysverige.se.
– När de ville ha tillbaka mig till klubben var det inte så mycket att fundera på. Det kändes bara positivt och jag har varit väldigt motiverad ända sedan jag kom tillbaka. Jag älskar ju att spela här.

Axel Ottosson är tillbaka i Björklöven.

Axel Ottosson. Foto: Bildbyrån

Ottosson återvände till Björklöven efter sin juniortid i Modo, men lämnade klubben på nytt under våren 2018 efter ett succéartat år på det personliga planet, då han producerade 43 poäng på 52 matcher och slutade på en femteplats i Hockeyallsvenskans poängliga.

Flyttlasset gick till Karlstad och Färjestad innan han landade in i Linköping inför fjolårssäsongen, men där tiden i Östergötland inte alls blev vad vare sig han eller LHC hade hoppats på. I stället blev det en hemkomst till Umeå, där Ottosson i dag är en av fem lokala spelare i laget.

"VARIT UPP OCH NER"  

Inför säsongen var ”Löven” favoriter att vinna den hockeyallsvenska grundserien, då man fick behålla viktiga spelare som Olle LissAlex Hutchings och Justin Crandall, medan man förstärkt laget med OS-meriterade Kevin Poulin, tidigare NHL-forwarden J.T. Brown samt SM-guldvinnaren Daniel Rahimi.

Grundserien blev dock lite av en missräkning för Umeålaget, som efter en ojämn säsong landade in på en tredjeplats i sluttabellen, 25 poäng bakom seriesegraren Timrå.

– Det har varit en säsong som varit upp och ner. Det är bara att titta på våra resultat. Men någonstans får man bara gå vidare från det. Det är nu det gäller och alla som har tagit sig till slutspel att spela sig upp till SHL. Där är vi inräknade, säger Ottosson som tillsammans med sina lagkamrater i Björklöven drog igång kvartsfinalserien mot Mora under gårdagen (förlust 3–4).
– Vi känner oss i bra slag, sen är det klart att det var surt att vi förlorade första matchen här, men det är långtifrån avgjort. Vi tror på våra chanser. Det är skitskoj att vi äntligen är igång. Det här slutspelet har vi väntat på länge, så det är bara roligt att vara igång. Jag har gått och laddat här inför slutspelet och känner mig väldigt påslagen, säger Ottosson som stod för ett mål i förlustmatchen.

Axel Ottosson.

Axel Ottosson. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

"DET ÄR EN BARNDOMSDRÖM FÖR MIG"

Att som Umeågrabb vara involverad i ett kvalspel med Björklöven är något som Axel Ottosson sätter stor stolthet och ett stort värde i.

– Det betyder skitmycket för mig. Jag flyttade hem till Umeå igen för att vara med och ta upp laget till SHL. Jag växte upp med att sitta och kolla på ”Löven” i kvalserier och stod själv på läktaren när vi tog oss tillbaka till allsvenskan. Det är väldigt speciellt för mig att spela här och det är väldigt mycket känslor involverat. Det är något jag också försöker utnyttja till min fördel, säger Ottosson.

Och nu har du chansen att spela upp laget, också.
– Det skulle betyda otroligt mycket för laget, alla som engagerar sig runt laget och för hela staden, som törstar efter SHL. Men det är klart att det skulle vara en barndomsdröm för mig att spela upp Björklöven. Men just nu ligger mitt fokus på Mora och de kommande matcherna. Jag vill inte tänka för mycket framåt, men…
– Det är klart att det någonstans är därför jag valde att flytta hem igen. Att få spela upp Löven. Jag vill vara med på det här som kommer nu.

Björklöven måste få Mora på fall i kvarstfinalen.

Björklöven måste få Mora på fall i kvarstfinalen. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Det första hindret på vägen dit är Mora. Dalalaget lyckades i går vinna den första matchen i bäst-av-fem-kvartsfinalserien efter ett dramatiskt övertidsavgörande signerat Kristoffer Gunnarsson. I morgon har Umeålaget och Axel Ottosson chans till revansch.

– Vi måste slarva betydligt mindre och stänga ner deras kontringar. Där är de farliga. Sen måste vi hålla oss borta från utvisningsbåset, betydligt mer än i den första matchen. Då är jag övertygad om att vi kommer att vinna, säger Ottosson.

Matchrapporter: Straffseger för Björklöven borta mot Vita Hästen Seger för Björklöven i toppmötet med HV 71 Troja bröt förlustsviten – besegrade Björklöven Underläge i tredje perioden – då vände Björklöven och vann Francis Perron i målform när Björklöven vann mot Kristianstad

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten