Robin Salo.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
SHL

Bekräftar: Lämnar SHL efter säsongen

ANNONS
Robin Salo kom till Örebro för drygt ett år sedan och har sedan varit en av SHL:s bättre backar. 
Nu bekräftar 22-åringen att han lämnar Örebro efter årets säsong – för spel i New York Islanders organisation. 
– Ja, exakt. Så blir det, säger finländaren till Nerikes Allehanda

Örebro Hockey ser ut att tappa en otroligt viktig pjäs efter årets säsong.

I en intervju med Nerikes Allehanda så bekräftar toppbacken Robin Salo att han kommer att lämna klubben när SHL-säsongen är slut. 

I februari skrev finländaren nämligen ett tvåårskontrakt med New York Islanders och han kommer att åka över till USA direkt när Örebros säsong har tagit slut. Sedan kommer han att stanna kvar i Nordamerika även om han inte skulle ta plats i NHL direkt nästa säsong. 

För NA beskriver han det som en dröm som går i uppfyllelse att korsa Atlanten och spela där borta. 

– Det har ju varit en lite mer realistisk sådan de senaste åren när det gått bra. Men innan var det mer en dröm som kändes långt borta. Det känns väldigt häftigt när man tänker på att man kommit en lång väg och man får energi av den här kicken, hur nice det egentligen är, säger 22-åringen. 

”REDO ATT JOBBA FÖR DET”

Robin Salo menar att han är lite osäker på exakt vad Islanders har för plan för honom men han satsar på att spela tillräckligt bra för att ta en plats i NHL. 

– I USA är det mycket snack hit och dit, vet inte vem man ska tro på och så där. Men det är upp till mig. Jag är redo att jobba för det. Spelar jag tillräckligt bra så får jag väl en chans, säger Salo. 

Den finländske backen har gjort 29 poäng på 44 matcher den här säsongen vilket gör att han ligger sexa i backarnas poängliga. Han menar att hans fokus nu är på att ta Örebro så långt han kan innan han lämnar för spel i Nordamerika. 


TV: Veckans SHL-lag #19

Den här artikeln handlar om: