Nicklas Bäckström

Milstolpe för Bäckström – "Caps" föll ändå

Nicklas Bäckström har inlett säsongen mycket bra och gjorde i natt sitt 250:e mål i NHL-karriären. Trots det förlorade Washington Capitals mot Pittsburgh Penguins med 3-6.

Det var rejält med mål i matchen mellan Capitals och Penguins där Pittsburgh gick segrande med 6-3. Washington hade inte spelat på en vecka men kämpade enda in till slutsignalen.

Penguins senaste sex vinster har krävt ett avgörande i övertid men idag kunde första kedjan i Pittsburgh säkra segern i ordinarie tid. Jake GuentzelBryan Rust och Sidney Crosby stod för tre poäng var i vinsten.

– Det var definitivt skönt att ha ett litet gap till motståndarna i tredje perioden. Uppenbarligen vill du inte låta dem kliva tillbaka i spelet. Men det var bra att se att våra ansträngningar belönades, säger Rust till NHL.com efter matchen.

MILSTOLPE FÖR BÄCKSTRÖM

Nicklas Bäckström kunde sno pucken från Evgenji Malkin framför Pittsburgh Penguins mål i den andra perioden och pricka in ett backhand mål. Målet innebär att Bäckström nu noterats för 250 mål i NHL.

Efter matchen var Bäckström inte nöjd med lagets prestation.

– Vi försöker spela hårt och försöker göra rätt saker, men det verkar som om vi gör samma misstag om och om igen. Dessa enkla mål mot oss. Det är bara ett område vi måste bli bättre på. Försvarszon, det är där matcherna avgörs, säger han efter matchen.

Niklas Bäckström närmar sig fler milstolpar denna säsongen. Gävlesonen är 32 matcher ifrån 1 000 matcher i NHL. Han är även fem assist ifrån sin 700:e assist i NHL.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 3–6 (1–2, 2–2, 0–2)