Keith Yandle.
Foto: Sam Navarro-USA TODAY Sports
NHL

Från utfryst till målskytt - förlängde mäktiga sviten

ANNONS
Inför säsongsstarten ryktades det att backstjärnan Keith Yandle skulle hamna utanför Florida Panthers laguppställning. Men i nattens premiärmatch mot Chicago Blackhawks spelade han bara inte – han blev målskytt.
– Mycket handlade om att se hur killarna blev glada för min skull, säger han till NHL.com efter Panthers 5–2-vinst.

Keith Yandle hade spelat 866 raka NHL-matcher inför nattens NHL-premiär. Det är den fjärde längsta sviten i NHL-historien.

Men inför Florida Panthers möte med Chicago Blackhawks såg sviten ut att vara hotad. Mycket tydde nämligen på att 34-åringen skulle petas av coachen Joel Quenneville.

Spekulationer har gjort gällande att klubben velat bli av med Yandle som ett led i att försöka förändra kulturen i och runt laget. Men när pucken släpptes i natt fanns veteranbacken på isen. Och inte bara det. Han sköt ett av målen – hans 100:e i karriären – när det blev seger med 5–2.

– För mig handlade det bara om att vara redo att få chansen. Jag tror att målet hjälpte mig att känna mig bekväm och mycket handlade om att se hur killarna reagerade och blev glada för min skull, sade Yandle till NHL.com efteråt.

1+1 FÖR HÖRNQVIST I DEBUTEN

Matchvinnare för Panthers blev dock en finsk NHL-debutant.

I sin första NHL-match sköt Eetu Luostarinen snyggt 3–2-målet i den tredje perioden. 22-åringen hämtades till Florida i Vincent Trocheck-trejden med Carolina Hurricanes i fjol. Han anslöt nu till Panthers efter att ha gjort 15 poäng (5+10) på 17 matcher med KalPa i finska Liiga under hösten.

Patric Hörnqvist fick även en fin start på sejouren i Panthers. Han noterades för både mål och assist i sin första match för nya klubben. Hörnqvist kom till Panthers från Pittsburgh Penguins i utbyte för backen Mike Matheson i slutet av september.

För Florida blev det här säsongspremiär efter att deras två första matcher mot Dallas Stars skjutits upp på grund av covid-19-smittan hos motståndarna. För Chicago Blackhawks var det den tredje matchen – och tredje förlusten – under den unga säsongen.

Florida – Chicago 5–2 (0–0, 2–1, 3–1)
Florida:
Aaron Ekblad (1), Keith Yandle (1), Eetu Luostarinen (1) (Anton Strålman), Patric Hörnqvist (1), Jonathan Huberdeau (1) (Hörnqvist),
Chicago: Alex DeBrincat (2), Connor Murphy (1).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL