Kevin Poulin.
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Tillbaka från skada – spelar direkt

ANNONS

Efter en och en halv månads skadefrånvaro är stjärnmålvakten Kevin Poulin redo för spel igen. 
Då går han in mellan stolparna direkt när Björklöven i kväll tar emot AIK. 

Snacka om bra tajming för Björklöven!

Tidigare i veckan valde Nashville Predators att kalla tillbaka målvakten Connor Ingram som har varit på lån i Umeå sedan början av november. 

Topplaget skulle då endast stå kvar med Isak Mantler som seniormålvakt. Men precis när Ingram lämnar är stjärnmålvakten Kevin Poulin redo för att göra comeback igen efter sin skadefrånvaro. 

Poulin skadade sig i en omtalad situation mot Södertälje den 1 november då han kolliderade med Jacob Dahlström samtidigt som SSK gjorde mål. Efteråt var den 30-årige keepern mycket irriterad på hur domarna hanterade situationen och menar att de inte skyddar målvakterna. 

Därefter har han nu missat en och en halv månads spel men i kväll är målvakten redo att snöra på sig skridskorna igen. Då meddelar Björklöven att han tar plats mellan stolparna direkt när "Löven" i kväll möter AIK. 

Kevin Poulin inledde säsongen riktigt fint innan skadan och kanadensaren har räddat 93,3 procent av skotten han fått på sig och släppt in 1.99 mål per match på nio framträdanden i Hockeyallsvenskan hittills. 


TV: Mitt första NHL-mål – Kevin Fiala

Den här artikeln handlar om: