Tung start för Tre Kronor i Karjala

Det blev ingen rolig start för det "SHL-Tre Kronor" i Karjala Tournament.
Tjeckien vinner nämligen premiärmatchen med 3-1 efter två powerplaymål.

Tre Kronor kom till dagens premiärmatch i Karjala Tournament med hela nio debutanter och endast SHL-spelare i truppen.

Då blev det en tung start på landslagsturneringen för svenskarna då det blev förlust mot Tjeckien.

Tjeckerna tog ledningen i slutet av den första perioden i powerplay. Sverige drog på sig en ny utvisning nästan direkt efter 1-0 och Tjeckien kunde därmed sätta 2-0.

I början av den andra perioden fick Tre Kronor återigen spela boxplay men då klarade man att inte släppa in ett mål i numerärt underläge för första gången i matchen.
Tjeckien visade dock att de kunde göra mål även i spel fem-mot-fem då de satte 3-0 i mittperioden.

FRIBERG ENDA SVENSKE MÅLSKYTT

0-3-underläge för Sverige efter 40 spelade minuter och matchen såg förlorad ut för de blågula spelarna.

I den tredje kom Johan Garpenlövs mannar dock ut starkare och Max Friberg kunde styra in reduceringen inom de två första minuterna efter en fin passning av Anton Wedin. Därefter kunde Sverige koppla greppet om i jakten på att minska tjeckernas ledning.

Tre Kronor tog ut målvakten i slutet för att spela med en man mer men det hjälpte föga. Det blev nämligen inga fler mål i matchen utan Tjeckien kunde vinna med 3-1 efter att Sverige endast spelat bra i den tredje och sista perioden.

Tjeckien – Sverige 3–1 (2-0,1-0,0-1)

Tjeckien: Filip HronekHynek ZohornaJakub Galvas
Sverige: Max Friberg,