Sök
Zion Nybeck har fått lite speltid i HV71 den här säsongen – och ryktas därför vara aktuell för en utlåning till Hockeyallsvenskan.
Foto: Bildbyrån
SHL

”Jag vill få en större och bättre roll”

Zion Nybeck skulle komma upp och ta plats på allvar i SHL den här säsongen. 
I stället har han fått lite istid samt har skickats ner för att spela i J20-laget. 
Då kan det i stället bli aktuellt med en utlåning till Hockeyallsvenskan.
– Det viktigaste för min utveckling är att spela, sedan om det är SHL eller Allsvenskan spelar inte så stor roll, säger 18-åringen till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Inför den här säsongen lyfte HV71 upp juniorerna Emil Andrae och Zion Nybeck till SHL-laget. 

Emil Andrae har fått stort förtroende, spelar powerplay och får spela nästan 14 minuter per match. 
Zion Nybeck däremot får endast spela i fjärdekedjan eller som 13:e forward och är nere på under sju minuters istid i snitt per match. 

I HV71:s senaste match, i torsdags mot Brynäs, fick dock Zion Nybeck mer förtroende och var uppe fick spela över tio minuter per match för första gången den här SHL-säsongen. 

– Det var väldigt kul att komma in och spela mer här. Jag har varit och spelat en del med J20 och fått mycket speltid där. Det var kul att komma upp här och få mer ännu mer speltid, det kändes bra där ute, säger 18-åringen till hockeysverige.se. 

Förra veckan flyttades Nybeck ner och fick spela i tre J20-matcher för HV71 på onsdagen, fredagen och lördagen. Samtidigt spelade han SHL-hockey på torsdagen. Alltså blev det spel fyra dagar i rad för 18-åringen. 

– Jag spelade ju inte jättemycket i A-lagsmatchen där på torsdagen (mot Malmö) men med J20 så var det upp emot 30 minuter per match. Det var väldigt kul och skönt att få spela så igen.

Var du lite stilen sen då?
– Nja, halvt. Man var väl lite sliten på söndagen men det har gått snabbt att återhämta sig.

”VILL SPELA SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT”

I juniorlaget blev det sex poäng på de tre matcherna medan han fortfarande väntar på den första poängen den här SHL-säsongen efter nio matcher. 

Alvestasonen har dock brottats med väldigt lite speltid och har ibland varit 13:e forward, något som gör det betydligt svårare att leverera. 

– Det är väldigt bra konkurrens här i A-laget, vi har väldigt bra forwards. Det blir ju ännu tuffare att slå sig in i laget när det går lite i motgång. Jag tycker ändå att jag kämpar på bra och jag jobbar varje dag för att ta en plats i A-laget. Jag vill få en större och bättre roll här och det är bara att fortsätta kämpa så kommer det till slut.

Förra säsongen sköt Zion Nybeck sitt första SHL-mål.Förra säsongen sköt Zion Nybeck sitt första SHL-mål.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Är det frustrerande att få spela så lite eller är man, som 18-åring, främst nöjd med att få spela i A-laget? 
– Förra året var man väl nöjd med att bara vara med men nu vill man verkligen få sina minuter. Frustrerande vet jag inte om jag skulle säga men det är ju klart att man vill spela så mycket som möjligt. Det är bara att fortsätta jobba så kommer speltiden så småningom.

Vad är det du jobbar med för att ta en regelbunden plats på fyra kedjor?
– Jag jobbar väldigt mycket med Jonas Holmström (assisterande tränare) på skills. Det är mycket snabba vändningar och försöka komma ifrån motståndaren snabbare, det är något som jag jobbar väldigt mycket på.

Även om det inte har varit den roligaste säsongsinledningen för J20-poängkungen så har det funnits en stor höjdpunkt. 

”HAR BRA KONTAKT MED CAROLINA”

För drygt två veckor sedan draftades Zion Nybeck nämligen av Carolina Hurricanes. 

– Det var väldigt kul och spännande. Min familj och Emil Andraes familj följde det tillsammans där. Det var väldigt kul, en härlig upplevelse, säger han med ett stort leende på läpparna. 

HV-talangen tippades inför draften att tingas i andrarundan men i stället fick han se kompisen Andrae väljas som 54:e spelare av Philadelphia Flyers.
Därefter tvingades Nybeck vänta en lång tid då han föll ner och inte valdes förrän i den fjärde rundan som 114:e spelare av Carolina. 

– Man var ju väldigt nervös men jag hann aldrig bli orolig direkt, säger Nybeck och fortsätter: 
– Jag var väldigt glad för Emils skull. Det är klart att man vill gå så tidigt som möjligt men det viktigaste är att man blir draftad, det är nu resan börjar på riktigt.

"Canes" känns också som ett lag som passar Zion Nybeck bra då de har fått fram flera "skillade" spelare så som Sebastian Aho och Andrej Svetjnikov

– Det är ett väldigt roligt lag, de är roliga att kolla på. Det verkar vara väldigt bra och skickliga spelare. Det ska bli kul att få åka över dit på någon camp här framöver.

Hur har kontakten sett ut med Carolina nu i början? 
– Vi snackar efter varje match. De följer alla matcher jag spelar och har bra snack efteråt. Vi har en bra kontakt och de verkar vara en väldigt bra organisation.

Zion Nybeck draftades av Carolina Hurricanes i fjärderundan för två veckor sedan.Zion Nybeck draftades av Carolina Hurricanes i fjärderundan för två veckor sedan.Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

”STORA MÅLET ÄR ATT SPELA I HV”

Zion Nybeck är naturligtvis inte nöjd med den lilla istid han får och vill få chansen att spela mer. Det har han visserligen fått göra i J20-laget den här säsongen men 18-åringen, som vann J20:s poängliga med 66 poäng på 42 matcher förra säsongen, känner sig färdig med juniorspel och vill nu vara en seniorspelare. 

Därför ryktas forwardslöftet vara aktuell för en utlåning till Hockeyallsvenskan och HV:s sportchef Johan Hult sade tidigare i veckan att det "kan vara gynnsamt" med en utlåning

Vad säger du om att eventuellt få en sådan möjlighet? 
– Det viktigaste för mig att är spela mycket. Det har varit lite ont om speltid här men det är klart att jag vill spela i HV, det är mitt stora mål. Det viktigaste för min utveckling är att spela och jag har redan gjort två säsonger i J20 nu men jag vill upp någon nivå och spela i en bättre liga. Sedan om det är SHL eller Allsvenskan spelar inte så stor roll.

Säger Carolina något om din speltid eller vad du ska göra? 
– De har inte sagt någonting. De vet att det blir en annorlunda säsong för mig när jag försöker slå mig in i A-laget. Det blir mindre istid och det vet de också. De säger att jag ska försöka spela så mycket som jag kan och håller väl med mig om att jag behöver spela mycket, avsluta Zion Nybeck


TV: Måns Karlsson om HV71 2020/21

Matchrapporter: Väntad seger för Malmö som förlänger vinstsviten Söderblom höll nollan – när Skellefteå vann mot HV71 Färjestad besegrade HV 71 – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten