Mike Hoffman, Mikael Granlund och Sami Vatanen är alla klubblösa.
Montage: USA TODAY Sports
NHL-2

LISTA: Tio free agent-spelare som är kvar på marknaden

ANNONS

För lite mer än en vecka sedan öppnade NHL:s free agent-marknad. Sedan dess har flera stjärnor hittat nya klubbadresser, senast Joe Thornton. Det finns dock flera intressanta spelare kvar på marknaden och här listas tio av dem.

I vanliga fall brukar klubbarna ha fullt upp med att förhandla med spelare under somrarna. På grund av coronapandemin har allt förändrats och istället öppnade marknaden den 9 oktober. 

Sedan dess har spelare som Taylor Hall och Alex Pietrangelo hittat nya klubbar i form av Buffalo Sabres och Vegas Golden Knights. Men marknaden innehåller fortfarande intressanta namn och här listas tio spelare som är unrestricted free agents (UFA) och som definitivt borde vara aktuella för flera klubbar.

Mike Hoffman, vänsterforward

Hoffman har tillhört Florida de senaste två säsongerna och där levererade han 36 mål under första säsongen och svarade upp med 29 i fjol. Den 30-årige (snart 31) kanadensaren har i snitt gjort 28 mål de senaste sex säsongerna och borde knappast sakna intressenter. 

Ett problem kan dock vara hans ålder, men att få in Hoffman på ett kortare kontrakt kan definitivt vara värt det. 

Mike Hoffman.Mike Hoffman.Foto: USA Today Sports/Bildbyrån

Mikael Granlund, center/vänsterforward

Det blev aldrig någon succé efter trejden till Nashville. Finländaren skrapade bara ihop 35 poäng på sammanlagt 79 grundseriematcher i Predators och nu har han valt att leta ny klubb på fria marknaden. Det finns så mycket hockey i 28-åringen och frågan är om han kan få ut sin kreativitet någon annanstans.

Mikael Granlund.Mikael Granlund.Foto: USA TODAY Sports

Sami Vatanen, back

Vatanen är långt ifrån formen som han hade för fyra, fem år sedan i Anaheim. En förklaring till det kan vara hans skadeproblem. 29-åringen borde ändå dra till sig intresse då han är högerfattad, kan transportera pucken och spela powerplay. 

Det kan vara värt att ta in Vatanen på ett kortare kontrakt och hoppas att han hittar tillbaka till sin tidigare form. 

Sami Vatanen i duell med Sean Kuraly i Boston.Sami Vatanen i duell med Sean Kuraly i Boston.Foto: Bildbyrån

Anthony Duclair, vänsterforward

Han är bara 25 år men har redan hunnit spela i fem klubbar, senast i Ottawa. Där stod han för sin målmässigt bästa säsong i karriären med 23 fullträffar. Duclair har valt att gå en annan väg än många andra genom att inte använda sig av en agent. Om det draget blir lyckat återstår att se.

Anthony Duclair.Anthony Duclair.Foto: Bildbyrån

Travis Hamonic, back

Ytterligare en högerfattad back som hade skadeproblem i fjol. Hamonic valde dessutom att avstå från spel med Calgary i NHL-bubblan på grund av sin familjesituation. Han lär definitivt vara lite ringrostig vid uppstarten men 30-åringen är en uppoffrande back som många borde vara sugna på att ha i sitt lag. 

Det har pratats om att Vancouver kan vara intresserade, som för övrigt tappade Chris Tanev till just Calgary.

Travis Hamonic.Travis Hamonic.Foto: Bildbyrån

Andreas Athanasiou, center/vänsterforward

Den kanadensiske speedkulan gjorde 30 mål säsongen 2018/19. Hade en tyngre fjolår med bara elva mål i Detroit och senare Edmonton. Hade inte varit UFA om inte lönetaket hade varit kvar på samma nivå som tidigare. 

Oilers hade nämligen inte räknat med det och lyckades inte få in Athanasious kvalificerande bud på 3 miljoner dollar under taket. Är bara 26 år och har en snabbhet som många borde vara intresserade av.

Darnell Nurse, Tyler Ennis, Andreas Athanasiou och Connor McDavid.Darnell Nurse, Tyler Ennis, Andreas Athanasiou och Connor McDavid.Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Ilja Kovaltjuk, vänsterforward

Kovaltjuk representerade tre klubbar i fjol. Det blev ingen succé i Los Angeles men däremot visade han upp sina kvaliteter i Montreal där han svarade för 13 poäng på 22 matcher innan han trejdades till Washington vid trade deadline.

Det blev ingen succé i slutspelet men Kovaltjuk kan mycket väl vara värd att plocka in på en billigare peng. Blir det Montreal igen för den nu 37-årige Kovaltjuk?

Ilja Kovaltjuk.Ilja Kovaltjuk.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Alex Galchenyuk, vänsterforward/center

Vem hade trott att Galchenyuk, fem år efter sin säsong när han gjorde 30 mål, skulle stå utan klubbadress? Har de två senaste säsongerna varit runt i Arizona, Pittsburgh och Minnesota utan att få till det. 

Amerikanen har haft svårt att hålla sig skadefri men är bara 26 år och kan mycket väl vara värd en chansning. Lär dock få räkna med en rejäl lönesänkning från sina 4,9 miljoner dollar från tidigare kontrakt.

Alex Galchenyuk.Alex Galchenyuk.Foto: Imago Sportfoto

Carl Söderberg, center  

Trejden till Arizona kom lite överraskande men svensken gjorde en riktigt fin säsong i Coyotes-tröjan med 35 poäng på 70 matcher. 35-åringen är en smart spelare som är bra åt båda håll. 

Kan gå in som tredje- eller fjärdecenter och är god för 15-20 mål på en säsong. 

Carl Söderberg.Carl Söderberg.Foto: Bob Frid-USA TODAY Sports

Corey Perry, högerforward  

Perry gjorde sin första säsong utanför Anaheim när han var med och tog Dallas till Stanley Cup-final. 35-åringen skrev på ett ettårskontrakt med Stars och visade att han fortfarande är användbar i ett lag. 

En spelare som man älskar att ha i sitt lag men som retar upp de flesta motståndare. Gjorde fem mål i slutspelet och borde vara attraktiv för en roll i de lägre kedjorna.

Corey PerryCorey PerryFoto: USA TODAY Sports


TV: Expertens tips – det tar hem Stanley Cup 2021

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch