Jonathon Blum.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

"Funkar det inte behöver jag nog se mig om efter annat"

ANNONS
Förra säsongen var Jonathon Blum en hyllad succévärvning på Färjestads blålinje.
Den här säsongen har han fått en mindre roll – och petades i lördagens match mot HV71.
Nu är amerikanen orolig över situationen.
– Funkar det inte här behöver jag nog se mig om efter annat, säger Blum till Nya Wermlands-Tidningen.

Med sina 33 poäng var Jonathon Blum Färjestads överlägset poängbäste back den gångna säsongen.

Inför den här säsongen har Blum inte alls fått en lika stor roll som under fjolårssäsongen och när Färjestad ställdes mot HV71 i lördags fanns amerikanen inte med i laguppställningen överhuvudtaget.

Nu uttrycker 31-åringen sin frustration och oro kring den uppstådda situationen i Karlstad.

– Det är svårt. Jag är ingen svensk spelare, jag har inte jobbet kvar i ligan om fem, tio år. Jag är en importspelare, vi får jobb för att vi bidrar med poäng, säger Blum till Nya Wermlands-Tidningen och fortsätter:
– Ser man det krasst ur en självisk synvinkel behöver jag sätta mat på bordet hemma, funkar det inte här behöver jag nog se mig om efter annat. Jag har inget kontrakt nästa år, jag behöver spela för mig själv. Ingen vill ha en import som inte gör poäng.

"VI SAKNAR LEDARSKAP"  

Till Värmlands Folkblad säger Färjestadstränaren Johan Pennerborn att Blum inte levererat än så länge och att man saknar ledarskap.

– Vi saknar ledarskap. Vi saknar ett rakt och enkelt spel. Sen har han även varit den direkta upprinnelsen till insläppta mål hemma mot Brynäs, Malmö och Linköping. Men han kämpar på, och det kommer att lossna för honom, säger Pennerborn.

Förra säsongen snittade amerikanen strax över 20 minuters istid per match. Den här säsongen är den siffran nere på strax under 16 minuter. Blum har bara noterats för en passningspoäng på de sex matcher han spelat den här säsongen.

– Det är tuff konkurrens. Vi har åtta backar som är tillräckligt bra för att spela varje match. Kollar man på min statistik är jag minus sju i plus/minus – det känns det blir ett baklängesmål varje gång jag kommer ut på isen. Jag har inget vidare flyt just nu, säger Blum till Värmlands Folkblad.


TV: Måns Karlsson om Färjestad BK 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL