Sök
Mattias Karlsson har is i magen.
Bildbyrån
SHL

"Mest kanske SHL och allsvenskan som man tittar på"

Vi är inne i september och SHL-veteranen Mattias Karlsson står fortfarande utan kontrakt. Han är fast besluten att fortsätta spela hockey - men det är mycket som ska falla på plats för att det ska passa hela familjen.
— Det är en viktig tid nu och jag vill absolut inte flytta på mina barn, berättar han för hockeysverige.se.


Trupperna i SHL och Hockeyallsvenskan är mer eller mindre spikade när premiären för de båda serierna närmar sig. I Leksand sitter en hockeyback med 455 SHL-matcher på cv:t utan klubbtillhörighet. I våras blev det klart att 35-åringen inte skulle bli kvar i Leksands IF. En klubb han var med och spelade upp i SHL 2019.

— Det händer ju inte jättemycket just nu i och med att läget är som det är, förklarar Mattias Karlsson när hockeysverige.se ringer upp och fortsätter:
— Jag vill helst inte flytta alltför långt bort, eller jag vill inte flytta alls, men jag vill helst inte röra mig alltför långt. Vi har ju huset kvar här, jag har tre barn och en fru. Så jag vill att min vardag ska fungera ganska bra ändå.

Har du haft några anbud under våren och sommaren att ta ställning till?
— Nej, jag har inte fått något konkret på papper. Det var någon som frågade från Norge om jag ville åka dit och spela, men det känner jag inte för. Det är för långt.
— Men jag fick aldrig se något kontraktsförslag heller, så det var nog bara väldigt löst.

Mattias Karlsson efter Leksands SHL-avancemang 2019.Mattias Karlsson efter Leksands SHL-avancemang 2019. Foto: Bildbyrån

Mattias Karlsson har tre barn, varav två är i skolåldern. De tio senaste säsongerna har han spelat i Timrå, HV71, KHL, Karlskrona och under de två senaste åren i Leksand. Nu är fokus lugn och ro för barnen berättar han.

— Det är en viktig tid nu och jag vill absolut inte flytta på mina barn. Vi har gjort det tillräckligt. Vi har förklarat för dem att vi kommer bo här nu och de får gå klart skolan.
— Både jag och min fru är öppna för vad som helst efter det. Men vi vill ändå att barnen ska känna tryggheten att de kommer få gå färdigt skolan här. Jag tror det är viktigt för dem också för man har hattat runt så mycket och man har sagt så många gånger att "det här känns bra, det här blir nog sista stället". Det har vi sagt ett par vändor, så nu är det verkligen så att vi bor här, säger Mattias Karlsson med eftertryck.

I en intervju med Hockeysverige i våras berättade Mattias Karlsson att han inte stänger dörrar för någonting. Den inställningen gäller fortfarande.

— Nej alltså, jag stänger ingenting, det gör jag inte. Det är klart att jag fortfarande vill spela hockey, men i första hand letar jag väl någonting som är nära. Men jag vet själv också att ju längre jag väntar, det mest normala är ju att dörrar stängs då. Men det är en sån väldigt konstig säsong, så det kan ju faktiskt vara så att har man lite is i magen så kan det ju dyka upp något som man absolut inte trodde skulle komma.
— För man vet inte vad som händer med klubbar som får problem. Jag såg i Tyskland nu att det är lag som har väldiga problem och jag tror att vi nog inte sett början än på vad det här kan mynna ut i för problem.

Problemen han refererar till i Tyskland stavas ekonomi. Där har spelare i vissa klubbar blivit erbjudna lönesänkningar på grund av det rådande tillståndet i världen med utebliven publik som följd. Det kan nog bli en del omsvängningar i trupperna innan tävlingssäsongen drar igång. Samtidigt pågår just nu en debatt i Sverige om NHL-invasionen i Hockeyallsvenskan, NHL-lån som kommer försvinna bort i november och i några fall lär nog sportcheferna börja kika på ersättare.

— Det är ju som du säger. Det kan dyka upp något i allsvenskan, men det kan dyka upp någon annanstans också. Det kan bli skador, säger Mattias Karlsson och fortsätter:
— Ibland är det ju bra att sitta utan. Det har man ju sett i vissa fall att "Jävlar vilken deal han fick till där som inte hade något" och sånt där. Det är klart att i den bästa av världar hade man ju haft ett lag att spela för, men just nu är det som det är och när man är i min ålder så börjar man ju också fundera på vad som händer sen. För jag har ju inte jättemycket hockey kvar i mig oavsett. Så man funderar en del på framtiden också, samtidigt som man såklart vill spela.

Utveckla vad du tänker om din framtid efter hockeyn.
— Jag håller på och titta lite på vad man kan...Jag vill ändå hålla på med hockey, just nu är det lite svårt eftersom jag fortfarande vill spela. 
— Jag vill helst inte vara tränare och stå i ett bås. Jag vill gärna vara på isen och lära ut. Drömmen för mig hade varit att hålla på med barn och ungdomar och kanske hjälpa dem på vägen. Man har ändå gjort den här resan och gått igenom allting och då kanske jag kan bidra med något till våra framtida storspelare.

Mattias Karlsson har förutom Leksand även representerat Brynäs, Färjestad, Timrå, HV71 och Karlskrona i SHL. Här ses han i de sistnämndas tröja 2018. Mattias Karlsson har förutom Leksand även representerat Brynäs, Färjestad, Timrå, HV71 och Karlskrona i SHL. Här ses han i de sistnämndas tröja 2018. Foto: Bildbyrån

Utvecklingsansvarig då?
— Ja, jag vet inte. Men i alla fall vara med och driva lite. Jag har ju samlat på mig kunskap och det vore ju dumt att inte använda den när man kommer till den tidpunkten.

Har du pratat med någon klubb om det och sått ett frö?
— Jo, men det har jag. Vi får se vad det kan mynna ut i. Jag satsar ju fortfarande på att spela, det är det som är huvudmålet.

Men än så länge så har den förre landslagsbacken inte klart med ny klubb.

Om man kollar i Sverige, är det SHL och Hockeyallsvenskan som gäller då?
— Ja, det är det väl. Men jag skulle även kunna tänka mig Borlänge också. Men jag var med dem och tränade litegrann för att hålla igång på is. Men jag tyckte att det blev lite svårt, jag går hemma hela dagarna och sen åker man och tränar på kvällen. Man ser inte sin familj, så jag tyckte inte riktigt att det passade.
— Så det är väl mest kanske SHL och allsvenskan som man tittar på, men som jag säger: Blir det att tiden går och man kommer längre fram, då kan det ju faktiskt vara intressant med något annat med. Just att det blir kortare tid, då blir det lättare att motivera hemma. Men det ska ju vara något som lockar också känner jag.

Vad är det som lockar Mattias Karlsson?
— Det är ju roligt att komma till nya platser, helt klart. Just med hockeyn, just den förmånen att kunna få vara i ett annat land och jobba, den är ju ganska unik. Det här inte så himla många vanliga arbeten som har att du kan åka och se världen som vi ändå kan göra.
— Något sådant hade ju varit roligt, men det är ju återigen: Det måste liksom passa med familj och allting. Så vi får se. Sen ska det ju komma ett kontrakt på bordet så man har något att ta ställning till också, säger han och skrattar.
— Det är många grejer som ska till innan man är där.


TV: Måns Karlsson om Leksands IF 2020/21

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten