Sök
Jacob Blomqvist ser fram emot en nytändning i Timrå.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

”Jag kommer väl få ta papparollen”

Jacob Blomqvist fick lämna hemmaklubben Brynäs IF efter sex säsonger. 
När veteranen nu har skrivit på för Timrå IK ser han fram emot en ny utmaning där han vill få visa upp sin offensiv mer samt spela en viktig roll i lagets resa att försöka gå upp i SHL.
– Timrå har ett otroligt bra lag med många unga, lovande och bra killar så det vore ju kul att kunna hjälpa dem lite också med den erfarenheten man har samlat på sig under åren, säger 33-åringen till hockeysverige.se.

Efter sex säsonger i Brynäs fick Jacob Blomqvist lämna klubben. 

Nu väntar spel i Hockeyallsvenskan för centern, som fyller 34 år till hösten, då han nyligen har skrivit ett tvåårskontrakt med Timrå IK. 

– Vi har kört mycket fystester hittills. Jag kände lite spelare sedan tidigare men det var måna nya ansikten. Det känns som en bra grupp, de har fått behålla många från förra året så det har varit lätt att komma in i laget, säger Blomqvist till hockeysverige.se om första tiden i klubben. 

Det är knappt en vecka sedan värvningen blev officiell och veteranen berättar nu varför han valde spel i just Timrå. Mycket hängde på lagets satsning att ta klivet tillbaka upp i högstaligan. 

– Jag började prata lite med dem och med ambitionerna de har så ser de heta ut. De har ju som sagt fått behålla spelare flera spelare och det känns verkligen som att de satsar för att komma upp till SHL, säger han och fortsätter: 
– Det kändes bra från första början och som en rolig utmaning. Det blir en härlig nystart för mig att få vara med och kanske föra upp laget i SHL. De känns som en toppkandidat för att gå upp. Det kommer bli spännande och det känns som ett roligt nytt äventyr att vara med på.

”GÄLLER BARA ATT GILLA LÄGET”

Övergången var på gång ett långt tag innan den blev offentlig och för Blomqvist var Timrå egentligen alltid huvudalternativet. 

– Vi har haft dialog fram och tillbaka men det har ju lite speciellt med Corona och allt det där. Utlandet har ju fryst sina ligor och allt sådant där. Det har känts bra från första början och vi har haft en god dialog hela tiden.
– Det ska bli otroligt kul att komma igång och gå på is igen snart. Att vara med på den här resan och när det nu är slutspel i Hockeyallsvenskan också så lockar det ju med.

Jacob Blomqvist var lagkapten för Brynäs under tre av sina sex säsonger i klubben och kommer även från Gävleområdet. Det var därför en stor besvikelse när han inte fick vara kvar i Brynäs men det är något som han nu har lämnat bakom sig. 

– Nu känner jag faktiskt bara ett otroligt sug över att dra igång igen. Magkänslan är riktigt bra med Timrå. Det blir som sagt lite av en nytändning. Det känns bara positivt än så länge. Nu blickar jag bara framåt och tänker inte på det som har varit.

Jacob Blomqvist var ledsen över att inte bli kvar i Brynäs men menar nu att han har gått vidare. Jacob Blomqvist var ledsen över att inte bli kvar i Brynäs men menar nu att han har gått vidare. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Blomqvist vill inte alls gå in på sina känslor kring uppbrottet med klubben som ligger honom så nära hjärtat utan menar att han har gått vidare. Det är dock ingen hemlighet att han gärna hade stannar kvar i Brynäs. 

– Ja, vi hade ju en dialog om det men nu blev det inte så, det gäller bara att gilla läget. Jag tänker bara på att det här ska bli skitkul med Timrå och ser fram emot det.

Vad är det främst som du ser framåt emot med den här nya utmaningen?
– Jag ser framåt att kanske få spela ut hela mitt register och vara med och spela mer offensivt. Att vara med och spela mer och få vara med när det är viktiga lägen ute på isen.

”VILL VISA EXAKT HUR BRA JAG KAN VARA”

För ungefär tio år sedan var Jacob Blomqvist en oerhört stark poängspelare som var med i toppen av den allsvenska poängligan under sin tid i Bofors. Även i Leksand mellan åren 2011 och 2014 var han en av lagets mest pålitliga spelare i offensiven. 

I Brynäs fick centern dock en mer tillbakadragen roll och en ambition bakom flytten till Timrå är att han nu ska hitta tillbaka till offensiven som han tidigare har haft, samtidigt som han ska vara en mentor för de yngre spelarna i laget. 

– Absolut, det är så det är. Man blir lätt satt i ett fack om man är i samma förening under flera år. Jag känner mig riktigt förväntansfull att få visa exakt hur bra man kan vara.
– Timrå har ett otroligt bra lag med många unga, lovande och bra killar så det vore ju kul att kunna hjälpa dem lite också med den erfarenheten man har samlat på sig under åren. Jag kommer väl få ta lite av en papparoll, säger Blomqvist med ett skratt.

Det som lockar mest är dock möjligheten att vara med och föra upp laget i SHL. En resa som Blomqvist varit med på en gång tidigare då han var med och spelade upp Leksand i Elitserien 2013. 

– Jo men absolut. Jag kände ju det då också året vi gick upp med Leksand att det var otroligt roligt. Speciellt att få avsluta säsongen med att vinna någonting, det är ju därför man håller på.
– Timrå var ju med här förra året och hade bra chans men fick sluta på grund av corona då. Det är lite sådana vibbar man har fått nu, att de är riktigt törstiga på att gå upp. Det är alltid bra när man kan känna att man har ett gemensamt mål.

Just 33-åringens erfarenhet av att ha grejat det en gång tidigare kan bli viktig för Timrå. 

– Det är mycket press och det blir mycket tankar, både i slutspel och kvalspel när allt verkligen står på spel. Jag har alltid gillat de lägena, desto mer det gäller ju roligare blir det att spela.

Jacob Blomqvist ser fram emot den nya utmaningen i Timrå. Jacob Blomqvist ser fram emot den nya utmaningen i Timrå. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

”LÄNGTAR EFTER ATT FÅ GÅ UT PÅ ISEN IGEN”

Blomqvist är dock tydlig med att det inte kommer att bli lätt då det är flera skickliga lag som kommer vara inblandade i den allsvenska toppstriden. 

– Det kommer nog bli mer av ett underhållningsvärde här med det nya slutspelet samt att det är flera lag som har rustat bra och vi känner ju att vi ska vara ett av topplagen kommande säsong.

Hockeyallsvenskan har hela tiden varit tydliga med att man inte tänker inleda säsongen 2020/21 förrän det är möjligt att släppa in publik på arenorna igen. Därför har man satt upp 1 oktober som den tidigaste möjliga seriestarten men risken finns att premiären skjuts upp ytterligare. 

Det blir därför en speciell lågsäsong för alla allsvenska lag och spelare. Det kan finnas positiva element med det menar Jacob Blomqvist men det kliar verkligen i fingrarna på veteranen. 

– Det är väl bra också, man hinner slipa flera grejer och jobba på olika spelmoment. Men man längtar till ju såklart till matcherna, så är det ju.
– Jag känner mig otroligt sugen att få spela hockey. Längtar efter att gå ut på isen och dra igång, med tanke på hur slutet blev där när vi fick spela match utan publik och bara gå av isen med lite av en tom känsla. Förhoppningsvis kan vi inleda nya säsongen här med publik, det får vi hålla tummarna för, avslutar Jacob BlomqvistTV: En dag som målvaktstränare i SHL

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten