Filip Zadina.
Foto: Rick Osentoski-USA TODAY Sports
NHL

Långt uppehåll – då kan Detroit skicka talanger till Tjeckien

ANNONS

Det långa NHL-uppehållet som covid-19-pausen medförde får klubbar att tänka i nya banor. Nu rapporteras Detroit Red Wings vara på väg att skicka två av sina största talanger till Tjeckien för att se till att de får speltid innan säsongen i Nordamerika drar i gång, skriver mlive.com.

Theodor Lennström (Edmonton) återvänder till Frölunda och Fredrik Händemark (San Jose) ser ut att starta säsongen i Malmö. Det är några av konsekvenserna av det långa uppehåll som drabbar de nyblivna NHL-spelare som inte deltar i det stundande slutspelet i Nordamerika.

Eftersom NHL-säsongen 2020/21 inte lär starta förrän i tidigast december och ingen vet om farmarligorna AHL och ECHL kan starta upp sina verksamheter tidigare riskerar det att bli ett stort stillestånd i delar av hockeyvärlden.

Detroit Red Wings arbetar proaktivt för att undvika det. Enligt mlive.com ska de vara på väg att låna ut den talangfulla duon Filip Zadina och Joe Veleno till Trinec i den tjeckiska ligan för att ge dem speltid under uppehållet. Kontakten går enligt sajten via Zadinas pappa som är assisterande tränare för laget.

Zadina och Veleno draftades båda i första rundan 2018. Duon tillbringade delar av fjolåret tillsammans i AHL med Grand Rapids Griffins. Zadina gjorde 28 matcher för Red Wings och noterades för åtta mål och 15 poäng medan Veleno var en del av Kanadas JVM-guldvinnande lag i Tjeckien.

Tjeckiska ligan är planerad att starta upp 7 oktober.

Detroit har som bekant även värvat Mathias Bromé från Örebro inför kommande säsongen. Den svenske forwarden har egentligen fortfarande kontrakt med SHL-klubben och skulle i likhet med Lennström och Händemark kunna återvända till Sverige.


TV: Klubben förklarar - därför blev det Seattle Kraken

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL