Joey Hishon drillar Justin Bieber till att bli en bättre hockeyspelare.
Foto: Bildbyrån
OHL

Tidigare Luleåforwardens uppgift – drilla Justin Bieber

ANNONS
Han avslutade en lovande men skadefylld karriär med en tung SHL-säsong med Luleå 2017/18. I dag är Joey Hishon assisterande coach och assisterande general manager för juniorlaget Owen Sound Attack i OHL. Men inte bara det: han drillar även popstjärnan Justin Bieber.
– Han är extremt dedikerad och väldigt passionerad när det kommer till hockey, säger Hishon i podcasten 31 Thoughts.

Joey Hishon draftades av Colorado Avalanche i första rundan 2010 och gick en ljus hockeyframtid till mötes. Dessvärre drabbades han av flera hjärnskakningar längs vägen och valde att lägga av redan som 26-åring efter en tung säsong med Luleå i SHL.

Den nu 28-årige före detta juniorstjärnan har dock landat på båda fötterna efter karriären. De senaste åren har han jobbat för sitt gamla juniorlag i OHL, Owen Sound Attack. Där har han nu avancerat till att bli assisterande coach och assisterande general manager.

Men det är inte allt Joey Hishon gör.

Han fungerar nämligen också som privat coach åt popstjärnan Justin Bieber. Båda två härstammar från Stratford i kanadensiska Ontario och har lärt känna varandra i vuxen ålder. När Hishon spelade i finska Jokerit i KHL året innan han flyttade till Luleå hade Bieber en konsert i Helsingfors. Den kanadensiska artisten ville lira hockey och kontaktade via sin far Hishon som fixade så att Bieber fick lira hockey med Jokerits välkände general manager, NHL-legendaren Jari Kurri.

HYRDE CENTRAL PARK

Under den gångna säsongen kontaktades Hishon återigen av Biebers representanter. Den här gången för att bli hans personliga hockeytränare.

– Han bjöd ut mig till New York och Los Angeles vid flera tillfällen för att göra honom till en bättre hockeyspelare, berättar Joey Hishon i podcasten 31 Thoughts med Jeff Marek och Elliotte Friedman.

När Hishon kom till New York hade Bieber bokat Central Park för att kunna träna utomhus.

– Det är en galen historia. Vi var i New York och skulle träna i New Jersey Devils träningsrink, men kort innan fick jag ett samtal där en person sa åt mig att det stod en bil utanför och väntade och att vi skulle köra träningen i Central Park i stället. Jag gick ut till bilen, åkte i väg och innan jag visste ordet av spelade vi hockey mitt i parken och hade den mer eller mindre för oss själva. Det var otroligt, berättar han.

En av anledningarna till att Justin Bieber anlitat Joey Hishon är för att han utmanat St. Louis Blues Stanley Cup-vinnande målvakt Jordan Binnington i en strafftävling. På grund av coronakrisen har tävlingen inte blivit av, men Hishon är övertygad om att de kommer att göra upp förr eller senare.


ERBJÖDS TRY-OUT I ECHL

Men hur bra är egentligen Justin Bieber på att spela hockey?

– Det är en fråga jag får hela tiden av alla, och han är faktiskt inte alls dålig. Han har bra handleder, och med det menar jag inte att han kan dribbla som Patrick Kane, men han kan göra grejer som man inte förväntade sig. Hans skott blir bättre, det är något vi jobbar på, och hans skridskoskär är bara okej, men i en straffläggning är det enda som räknas hur bra handleder du har och hans är rätt bra. Så man vet inte, svarar Joey Hishon i podcasten 31 Thoughts.
– Han är extremt dedikerad och väldigt passionerad för hockey. När säger väldigt passionerad så menar jag det. Hockey är det enda han vill lägga tid på just nu och när han brinner för något och vill bli bra på det så kommer han att lägga tid och kraft på att bli bättre. Han blev en väldigt duktig musiker genom att lägga ned timmarna och jobbet på att repetera och nu gör han det med hockeyn. Det är kul att se.

Enligt Justin Biebers Elite Prospects-profil har 26-åringen inte spelat organiserad hockey på någon högre nivå tidigare. Däremot erbjöds han i samband med NHL-lockouten i september 2012 en try-out av dåvarande ECHL-laget Bakersfield Condors.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL