Joe Cannata spikade igen ännu en gång för Björklöven.
Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Stjärnmålvakten glänste igen – räddade 43 skott och höll nollan

Joe Cannata stängde igen butiken helt mot Västerås och var matchens gigant när Björklöven vann med 1-0 och därmed tog sin 13:e raka hemmaseger. Den 30-årige amerikanen räddade alla 43 skott och höll nollan för sjätte gången den här säsongen. 

Svep från kvällens fem matcher i Hockeyallsvenskan:

Björklöven – Västerås 1–0 (0-0,1-0,0-0)

Björklöven: Kristoffer Söder.
Västerås: –

Västerås verkade vara det laget som haft bäst koll på hur man får stopp på serieledarna då de hade två raka segrar mot Björklöven inför kvällens match. 

I kväll fick dock Björklöven revanschera sig och vinna mot Västerås men det satt väldigt hårt inne. 

Det bjöds på en underhållande match mellan två bra lag med två storspelande målvakter. Jesper Myrenberg stoppade 36 av 37 skott men överglänstes av Hockeyallsvenskan allra bästa burväktare.

Joe Cannata klev fram igen för Löven och räddade alla 43 skott som Västerås skickade mot honom. Amerikanen har nu hållit nollan i sex matcher den här säsongen, mest av alla målvakter i serien. 
– De hade en del bra chanser. Det är alltid bra att få känna på pucken tidigt. Men killarna gjorde ett bra jobb och det var en skön seger, säger 30-åringen ödmjukt till C More.

Det går helt enkelt inte att vinna som bortalag i A3 Arena den senaste tiden. Björklöven har nu vunnit 13 raka matcher på hemmais och drygar ut återigen ut avståndet ner till Modo på andraplatsen i Hockeyallsvenskan. 

Mora – Modo 5–4 (1-1,0-1,4-2)

Mora: Oskar Svanlund 3, Brant HarrisFilip Lennström.
Modo: Daniel Sylwander 2, Kalle JellvertJonathan Johnson.

Mora fick revansch på Modo. 

Ö-vikslaget hade vunnit alla de tre tidigare mötena lagen emellan och tagit storsegrar vid två tillfällen, 7-1 och 5-1. Den här gången var det dock Dalalaget som skulle få jubla för en seger. 

Modo hade ledningen med 2-1 inför den sista perioden men då hände något med hemmalaget som tände till ordentligt inför avgörandet. Redan efter en minut kom kvitteringen och två minuter senare hade Mora även tagit ledningen när Brant Harris satte sitt sjätte mål sedan han värvades till klubben. 

Den här matchen tillhörde dock Oskar Svanlund. 22-åringen har aldrig varit känd som en stark poängspelare och sköt endast ett mål i SHL i fjol. I kväll var Svanlund dock riktigt het och sköt ett hattrick. Först gav han Mora ledningen i den första perioden innan han satte kvittering i början av den tredje för att sedan skicka in sin tredje fullträff för aftonen mot slutet av matchen. 

Mora satte även 5-2 men Modo vägrade ge sig och knappade in två gånger om vilket skapade rejäl nerv i matchen men Dalalaget lyckades till slut hålla undan och ta alla tre poängen. 

Modo hade tagit poäng i åtta raka matcher och vunnit tolv av sina 14 senaste men fick nu se sig besegrade och gapet upp till serieledande Björklöven växte därmed återigen till sju poäng. 

Karlskoga – Vita Hästen 6–4 (0-1,3-3,3-0)

Karlskoga: Fredrik Forsberg 2, Oliver Eklind 2, Gustaf ThorellJesper Kokkonen.
Vita Hästen: Christopher Fish 2, Linus AnderssonJens Holmström.

Det brukar bli målglatt när Karlskoga spelar och det var inte något undantag i kväll då publiken i Nobelhallen bjöds på en oerhört svängig match. 

Vita Hästen var i ledning efter en jämn första period och kom ut riktigt starkt i den andra vilket ledde till en målexplosion. Först vände Karlskoga till en 3-1-ledning efter att bland annat Jesper Kokkonen nätat i numerärt underläge 3-mot-5 (!). 

Hästen kunde dock utnyttja powerplayspelet och gjorde två mål direkt efter Karlskogas tredje. På 40 sekunder hade matchen gått från ställningen 2-1 till Karlskoga till 3-3. Mot slutet av perioden kunde östgötarna ta ledningen när Christopher Fish skickade in 3-4 i powerplay vilket var hans andra mål i matchen och Vita Hästens tredje raka mål i numerärt överläge. 

Den här matchen hade dock inte svängt färdigt där. Hockeyallsvenskans skyttekung skulle självklart ge sig in i handlingarna också. Först kvitterade Fredrik Forsberg för Karlskoga och fyra minuter senare var Forsberg framme igen och gav hemmalaget ledningen. 

På slutet satte Karlskoga även 6-4 i tom kasse och blev segrande i den här händelserika kampen. Värmlänningarna har haft det tungt efter nyår och vinsten var bara deras tredje på de nio senaste matcherna. 

Vita Hästen är dock väldigt ojämna och har faktiskt vunnit och förlorat varannan match under de elva senaste omgångarna. 

Timrå – Tingsryd 3–2 (1-1,1-1,1-0)

Timrå: Sebastian Hartmann 2, Marcus Hardegård.
Tingsryd: Anton Johansson 2.

Efter att ha missat flera matcher med en hjärnskakning var backen Marcus Hardegård i kväll tillbaka för Timrå. Han nätade då direkt i comebacken och gav Medelpadingarna men det visade sig vara en annan hemmaspelare som klev fram som matchhjälte.

Sebastian Hartmann sköt dubbla fullträffar och blev därmed den stora hjälten när Timrå tog alla tre poängen. 

För Tingsryd var det en ovan målskytt som klev fram för smålänningarna. Anton Johansson var mållös på 35 matcher i Troja/Ljungby i fjol och lyckades inte heller hitta nätet under sin sejour i Österrike eller i sina 21 matcher i Tingsryd den här säsongen. I kväll sköt han dock sitt första mål på två år och av bara farten satte han även ett andra mål. Dessvärre för Johanssons del så var han ensam om att leverera offensivt i kväll för Tingsryd. 

Smålandslaget har det väldigt tungt i Hockeyallsvenskan just nu och har spelat elva matcher i rad utan att ta en enda trepoängare. 

Västervik – Almtuna 4–2 (1-0,0-1,3-1)

Västervik: Emil Alba 2, Erik UllmanTim Wahlgren
Almtuna: Mattias GranlundOscar Pentler

Viktigt möte i botten av tabellen då det endast skiljde en mellan lagen, som ligger precis ovanför kvalstrecket, inför kvällens match. 

Västervik trummade på i de två första perioderna men utan att direkt få utdelning. 30 skott men bara en puck hade gått förbi Jesper Eliasson i Almtunakassen. 

I den tredje perioden var det därför Uppsalalaget som vann skotten – men då lossnade det för Västervik istället. De sköt två mål på en minut och gick från 1-1 till 3-1 där bland annat Tim Wahlgren sköt sitt första mål i Västervik för den här sejouren. 

Almtuna krigade in en reducering men orkade inte riktigt hela vägen. Uppsalaklubben är därmed fortsatt det laget som ligger närmast Kristianstad under strecket och har fyra poängs försprång gentemot Skåneklubben. Almtuna får nu hoppas att AIK lyckas vinna mot Kristianstad i morgon för annars blir det riktigt tajt runt kvalstrecket. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 13 maj
15:20 USA - Lettland VM
15:20 Frankrike - Slovakien VM
19:20 Finland - Norge VM
19:20 Tyskland - Kanada VM
01:00 Pittsburgh Penguins - New York Rangers NHL
01:30 Washington Capitals - Florida Panthers NHL
lördag 14 maj
03:30 Dallas Stars - Calgary Flames NHL
11:20 Danmark - Kazakstan VM
11:20 Sverige - Österrike VM
15:20 Schweiz - Italien VM
15:20 Tjeckien - Storbritannien VM
19:20 Slovakien - Tyskland VM
19:20 Lettland - Finland VM
22:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning NHL
söndag 15 maj
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
11:20 Italien - Kanada VM
11:20 Norge - Storbritannien VM
15:20 Frankrike - Kazakstan VM
15:20 Österrike - USA VM
19:20 Danmark - Schweiz VM
19:20 Tjeckien - Sverige VM
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
måndag 16 maj
03:30 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
15:20 Lettland - Norge VM
15:20 Slovakien - Kanada VM
19:20 Finland - USA VM
19:20 Frankrike - Tyskland VM
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
onsdag 18 maj
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
fredag 20 maj
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten