Joe Cannata spikade igen ännu en gång för Björklöven.
Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Stjärnmålvakten glänste igen – räddade 43 skott och höll nollan

ANNONS
Joe Cannata stängde igen butiken helt mot Västerås och var matchens gigant när Björklöven vann med 1-0 och därmed tog sin 13:e raka hemmaseger. Den 30-årige amerikanen räddade alla 43 skott och höll nollan för sjätte gången den här säsongen. 

Svep från kvällens fem matcher i Hockeyallsvenskan:

Björklöven – Västerås 1–0 (0-0,1-0,0-0)

Björklöven: Kristoffer Söder.
Västerås: –

Västerås verkade vara det laget som haft bäst koll på hur man får stopp på serieledarna då de hade två raka segrar mot Björklöven inför kvällens match. 

I kväll fick dock Björklöven revanschera sig och vinna mot Västerås men det satt väldigt hårt inne. 

Det bjöds på en underhållande match mellan två bra lag med två storspelande målvakter. Jesper Myrenberg stoppade 36 av 37 skott men överglänstes av Hockeyallsvenskan allra bästa burväktare.

Joe Cannata klev fram igen för Löven och räddade alla 43 skott som Västerås skickade mot honom. Amerikanen har nu hållit nollan i sex matcher den här säsongen, mest av alla målvakter i serien. 
– De hade en del bra chanser. Det är alltid bra att få känna på pucken tidigt. Men killarna gjorde ett bra jobb och det var en skön seger, säger 30-åringen ödmjukt till C More.

Det går helt enkelt inte att vinna som bortalag i A3 Arena den senaste tiden. Björklöven har nu vunnit 13 raka matcher på hemmais och drygar ut återigen ut avståndet ner till Modo på andraplatsen i Hockeyallsvenskan. 

Mora – Modo 5–4 (1-1,0-1,4-2)

Mora: Oskar Svanlund 3, Brant HarrisFilip Lennström.
Modo: Daniel Sylwander 2, Kalle JellvertJonathan Johnson.

Mora fick revansch på Modo. 

Ö-vikslaget hade vunnit alla de tre tidigare mötena lagen emellan och tagit storsegrar vid två tillfällen, 7-1 och 5-1. Den här gången var det dock Dalalaget som skulle få jubla för en seger. 

Modo hade ledningen med 2-1 inför den sista perioden men då hände något med hemmalaget som tände till ordentligt inför avgörandet. Redan efter en minut kom kvitteringen och två minuter senare hade Mora även tagit ledningen när Brant Harris satte sitt sjätte mål sedan han värvades till klubben. 

Den här matchen tillhörde dock Oskar Svanlund. 22-åringen har aldrig varit känd som en stark poängspelare och sköt endast ett mål i SHL i fjol. I kväll var Svanlund dock riktigt het och sköt ett hattrick. Först gav han Mora ledningen i den första perioden innan han satte kvittering i början av den tredje för att sedan skicka in sin tredje fullträff för aftonen mot slutet av matchen. 

Mora satte även 5-2 men Modo vägrade ge sig och knappade in två gånger om vilket skapade rejäl nerv i matchen men Dalalaget lyckades till slut hålla undan och ta alla tre poängen. 

Modo hade tagit poäng i åtta raka matcher och vunnit tolv av sina 14 senaste men fick nu se sig besegrade och gapet upp till serieledande Björklöven växte därmed återigen till sju poäng. 

Karlskoga – Vita Hästen 6–4 (0-1,3-3,3-0)

Karlskoga: Fredrik Forsberg 2, Oliver Eklind 2, Gustaf ThorellJesper Kokkonen.
Vita Hästen: Christopher Fish 2, Linus AnderssonJens Holmström.

Det brukar bli målglatt när Karlskoga spelar och det var inte något undantag i kväll då publiken i Nobelhallen bjöds på en oerhört svängig match. 

Vita Hästen var i ledning efter en jämn första period och kom ut riktigt starkt i den andra vilket ledde till en målexplosion. Först vände Karlskoga till en 3-1-ledning efter att bland annat Jesper Kokkonen nätat i numerärt underläge 3-mot-5 (!). 

Hästen kunde dock utnyttja powerplayspelet och gjorde två mål direkt efter Karlskogas tredje. På 40 sekunder hade matchen gått från ställningen 2-1 till Karlskoga till 3-3. Mot slutet av perioden kunde östgötarna ta ledningen när Christopher Fish skickade in 3-4 i powerplay vilket var hans andra mål i matchen och Vita Hästens tredje raka mål i numerärt överläge. 

Den här matchen hade dock inte svängt färdigt där. Hockeyallsvenskans skyttekung skulle självklart ge sig in i handlingarna också. Först kvitterade Fredrik Forsberg för Karlskoga och fyra minuter senare var Forsberg framme igen och gav hemmalaget ledningen. 

På slutet satte Karlskoga även 6-4 i tom kasse och blev segrande i den här händelserika kampen. Värmlänningarna har haft det tungt efter nyår och vinsten var bara deras tredje på de nio senaste matcherna. 

Vita Hästen är dock väldigt ojämna och har faktiskt vunnit och förlorat varannan match under de elva senaste omgångarna. 

Timrå – Tingsryd 3–2 (1-1,1-1,1-0)

Timrå: Sebastian Hartmann 2, Marcus Hardegård.
Tingsryd: Anton Johansson 2.

Efter att ha missat flera matcher med en hjärnskakning var backen Marcus Hardegård i kväll tillbaka för Timrå. Han nätade då direkt i comebacken och gav Medelpadingarna men det visade sig vara en annan hemmaspelare som klev fram som matchhjälte.

Sebastian Hartmann sköt dubbla fullträffar och blev därmed den stora hjälten när Timrå tog alla tre poängen. 

För Tingsryd var det en ovan målskytt som klev fram för smålänningarna. Anton Johansson var mållös på 35 matcher i Troja/Ljungby i fjol och lyckades inte heller hitta nätet under sin sejour i Österrike eller i sina 21 matcher i Tingsryd den här säsongen. I kväll sköt han dock sitt första mål på två år och av bara farten satte han även ett andra mål. Dessvärre för Johanssons del så var han ensam om att leverera offensivt i kväll för Tingsryd. 

Smålandslaget har det väldigt tungt i Hockeyallsvenskan just nu och har spelat elva matcher i rad utan att ta en enda trepoängare. 

Västervik – Almtuna 4–2 (1-0,0-1,3-1)

Västervik: Emil Alba 2, Erik UllmanTim Wahlgren
Almtuna: Mattias GranlundOscar Pentler

Viktigt möte i botten av tabellen då det endast skiljde en mellan lagen, som ligger precis ovanför kvalstrecket, inför kvällens match. 

Västervik trummade på i de två första perioderna men utan att direkt få utdelning. 30 skott men bara en puck hade gått förbi Jesper Eliasson i Almtunakassen. 

I den tredje perioden var det därför Uppsalalaget som vann skotten – men då lossnade det för Västervik istället. De sköt två mål på en minut och gick från 1-1 till 3-1 där bland annat Tim Wahlgren sköt sitt första mål i Västervik för den här sejouren. 

Almtuna krigade in en reducering men orkade inte riktigt hela vägen. Uppsalaklubben är därmed fortsatt det laget som ligger närmast Kristianstad under strecket och har fyra poängs försprång gentemot Skåneklubben. Almtuna får nu hoppas att AIK lyckas vinna mot Kristianstad i morgon för annars blir det riktigt tajt runt kvalstrecket. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch