John Tortorella.
NHL

Tränaren får storböter efter utbrottet

ANNONS
John Tortorella sågade domarinsatsen i Columbus förlustmatch mot Chicago under natten till måndag.
Nu tvingas den karismatiske Blue Jackets-tränaren böta 20 000 dollar för påhoppet.

Det var efter Blue Jackets strafförlust mot Chicago under natten till måndag, svensk tid, som en minst sagt irriterad John Tortorella mötte upp den samlade presskåren.

Blue Jackets hade tappat en 2–0-ledning till förlust 2–3 och som om inte det vore nog så hade man haft en puck inne i förlängningen, dock efter att slutsignalen gått. I samband med att Chicago fick en utvisning i slutskedet av övertiden lät sekretariatet klockan gå en sekund extra, något "Torts" var mycket upprörd över.
– Hade det gjorts på ett korrekt sätt hade vi inte förlorat vår målvakt och vi hade vunnit matchen. Så all den här jävla tekniken, men envisheten från domarna och de som bestämmer i Toronto... Det förstör för oss. Det är löjligt! dundrade Tortorella innan han lämnade presskonferensen utan att ta några frågor från journalisterna.

DRYGA BÖTER

Nu straffas Tortorella för sitt beteende. 

Under sena onsdagskvällen meddelade NHL att Columbustränaren tvingas böta 20 00 dollar, närmare 200 000 kronor, för sina kommentarer. Man meddelar samtidigt att Tortorella kommer att åläggas med en böter på 25 000 dollar om något liknande sker igen under 2020.

Den här artikeln handlar om: