Sök
Jonathan Johnsson stod för ännu en dominant insats för Modo.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Poängkungen dominant – ledde Modo till seger i heta derbyt

Det vankades länsderby och möte mellan poängkungarna under fredagen. Jonathan Johnson skulle visa sig gå vinnande ur båda kamperna då han stod för tre poäng samt fixade in tre poäng på kontot åt sitt Modo. 

Svep från kvällens fem matcher i Hockeyallsvenskan: 

Timrå – Modo 2–4 (0-1,2-2,0-1)

Timrå: Albin Lundin, Filip Lander.
Modo: Adam TambelliniJonathan JohnsonTom HedbergPatrik Karlkvist

Vilken derby vi bjöds på! 

Det var svängigt och fartfyllt i länsderbyt mellan Timrå och Modo. Både lagen bjöd upp till kamp och bjöd på rolig hockey samt en spännande match. 

Modo inledde väldigt starkt och kunde ta en 2-0-ledning samtidigt som man missade två straffar. Det skulle dock visa sig kosta för bortagänget då Timrå satte två mål på drygt en och en halv minut, bland annat genom Filip Lander, lillebror till Anton Lander, som gjorde sitt första mål för säsongen som även var hans första mål i både Timråtröjan och i Hockeyallsvenskan. 

Med bara tolv sekunder kvar av den andra perioden slängde Tom Hedberg iväg en flipperpuck mot mål som letade sig hela vägen in i nät. Ett mål som skulle visa sig bli matchvinnande. 

Det målades på förhand upp som en kamp mellan de två allsvenska poängkungarna hittills, Jonathan Dahlén och Jonathan Johnson. Den sistnämnde vann även den kampen då han stod för tre pinnar medan Dahlén "bara" mäktade med en assist. Johnson har nu stått för otroliga 48 poäng på 31 matcher. 

Modo har nu vunnit fyra matcher i rad och kunde även bryta Timrås svit. De hade tagit poäng i sex raka matcher men fick nu lämna isen med en nollpoängare. 

AIK – Karlskoga 0–1 (0-0,0-1,0-0)

AIK: – 
Karlskoga: Jesper Kokkonen.

Trots att det var en böljande match med mycket målchanser åt båda håll skulle det bli målfattigt. Skotten slutade 35-38 men två storspelande målvakter, AIK:s Mika Järvinen och BIK:s Henrik Lundberg såg till att hålla stängt. Det var dock bara en av dem som kunde hålla nollan och det blev Lundberg.

Jesper Kokkonen skulle göra sin målvakt sällskap som hjälte då han blev matchens enda målskytt. 

Det var botten mot toppen men skulle sig visa sig bli jämnt ändå. De båda lagen fortsatte dock sina formkurvor då Karlskoga nu har vunnit sju av sina åtta senaste matcher medan jumbon AIK nu har tre förluster i rad. 

Vita Hästen – Björklöven 2–5 (0-1,1-2,1-2)

Vita Hästen: István BartalisFilip Cruseman.
Björklöven: Alexander Viklund 2, Fredric WeigelAlex HutchingsAugust Tornberg

Björklöven tog sin tredje seger mot Vita Hästen den här säsongen. Det var även Lövens tredje raka seger. 

Hästen har annars varit i bra form det senaste och hade vunnit tio av sina 13 senaste matcherna och skjutit som en raket i tabellen. Trots sin fina form kunde östgötarna inte rå på serieledarna som återigen stod för en väldigt stark insats. 

Björklöven ledde med 3-0 i början av den andra perioden bland annat efter att Alexander Viklund satt två baljor. Redan där dog spänningen, även om succémannen Istvan Bartalis gav hemmafansen hopp när han reducerade. 

I den tredje gasade dock Löven ifrån ännu en gång och segersiffrorna skrevs till slut till 5-1. 

Södertälje – Almtuna 5–3 (0-0,1-2,4-1)

Södertälje: Ludwig Blomstrand 2, Nick OlesenMartin JanolhsChristopher Liljewall 
Almtuna: Sebastian FaktTobias LiljendahlCalle Åsell

Förstakedjan har verkligen vaknat till liv för Södertälje som verkligen har lyckats hitta formen men sex segrar på de åtta senaste matcherna. 

Den tilltänkta stjärnan Nick Olesen hade en trög start på säsongen och var lite ifrågasatt men bevisar nu verkligen tvivlarna fel. I kväll stod dansken för fyra pinnar när han sköt ett mål samt passade fram till tre andra. Även Ludwig Blomstrand hade en lyckosam afton när han pangade in två kassar och stod för en assist. 

SSK låg faktiskt under inför den tredje perioden men höjde sig något enormt i den tredje. Först vände de underläge till ledning med två mål på 68 sekunder. Almtuna lyckades dock kvittera men det gick inte att stoppa SSK då som sköt ytterligare två mål i de sista minuterna och vann med 5-3.

Karlskrona – Västerås 4–1 (1-1,1-0,2-0)

Karlskrona: Nils CarnbäckHannes JohanssonWilliam PethrusJonatan Harju.
Västerås: Isac Skedung.

Efter 22 mål- och poänglösa matcher i årets säsong av Hockeyallsvenskan lossnade det äntligen för Nils Carnbäck. I kväll satte han sitt första mål, och poäng, den här säsongen när han klev fram i powerplay för sin nya klubb och skickade in vad som vad kvitteringspucken i matchen. 

Västerås hade nämligen tagit ledningen efter en bjudning från KHK-målvakten Tanner Jaillet som gav bort pucken när han stod bakom det egna målet. Efter den tabben spikade dock kanadensaren igen totalt och vägrade släppa ännu en puck förbi sig. 

Carnbäck visade sig dock inte bli den enda att spräcka en nolla. Även Jonatan Harju fick sätta sitt första mål som Karlskronaspelare när han punkterade matchen i tom kasse precis i slutet. Harju satte dock fyra kassar i BIK Karlskoga den här säsongen innan han flyttade till Blekinge. 

Två andra sviter fick sitt slut under fredagskvällen. Karlskrona hade fyra raka förluster inför mötet med Västerås men kunde nu äntligen fixa en seger igen. VIK hade å sin sida tagit poäng i tio raka matcher och fick nu lämna isen med en nollpoängare för första gången på länge. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten