Luleå höll nollan igen, Färjestad fick utdelning via sina målkungar igen - och som så många gånger förr var Ryan Lasch tungan på vågen för Frölunda.

FRÖLUNDA - DJURGÅRDEN 2-1

Frölunda: Max FribergRyan Lasch

Djurgården: Mattias Guter

Länge och väl såg Niklas Svedberg ut att bli poängräddare i 'finalreprisen' från i våras. Djurgårdens målvakt gjorde räddning på räddning, men till sist kunde inte ens han hålla emot längre. Till sist kunde Ryan Lasch avgöra i powerplay.

Det var tydligt att Djurgården gjorde allt för att skära av Lasch passningsvägar genom hela matchen. Det var en lyckad taktik fram tills dess att det återstod knappt åtta minuter av matchen. Då tog Lasch ett eget avslut - och Svedberg lyckades inte hålla pucken.

Frölunda vann i ett grinigt och stundtals slutspelsosande möte, där klubben dessutom firade 60 år som hockeyförening och spelade i ett klassiskt blågult Västra Frölunda-ställ. Utan klubbens patenterade reklam på tröjan!

HV71 - LULEÅ 0-4

HV71:

Luleå: Einar EmanuelssonJuhani TyrväinenJack Connolly,Jesper Sellgren

Går det att göra mål på Luleå? Knappt. De har släppt in fyra mål på sina sju senaste matcher och det spelar ingen roll om de ställer Joel Lassinantti eller David Rautio i kassen. Luleå vinner och släpper knappt in några mål.

Idag var det Rautio som vaktade kassen för de ostoppbara norrbottningarna och han räddade de 22 skott han fick på sig. Nu har veteranen hållit tre nollor under säsongen - och 33 i karriären. Med det är han delad trea i historien tillsammans med Stefan Liv. Rautio utmärkte sig mest, tillsammans med Einar Emanuelsson som gjorde ett 1-0-mål som närmast förde tankarna till Connor McDavid i Edmonton.

Luleå toppar SHL med tre poäng till godo på tvåan Frölunda.

LINKÖPING - SKELLEFTEÅ 5-3

Linköping: Broc LittlePatrik Lundh x2, Jarno KärkiJoe Whitney

Skellefteå: Jonathan PudasRickard HuggJacob Olofsson

I och med att Leksand och Oskarshamn möttes var LHC piskade att vinna för att inte ramla ned under kvalstrecket. Det lyckades Bert Robertssons mannar med.

Det kan de tacka "Peppe" Lundh för. Efter fem raka matcher utan poäng och åtta matcher utan mål slog han till två gånger om. I kväll passerade den spelskicklige forwarden dessutom 200 SHL-poäng i karriärens 440:e SHL-match.

Lundh slog till två gånger om på åtta minuter i den andra perioden när Cluben vände ett 1-2-underläge till 4-2. Det var ett underläge som Skellefteå inte lyckades vända tillbaka.

MALMÖ - FÄRJESTAD 3-4

Malmö: Adam Ollas MattssonMax Görtz x2

Färjestad: Per ÅslundVictor Ejdsell x2, Michael Lindqvist

En stark andraperiod gjorde att Färjestad kunde haka på Luleå i SHL-toppen. I mittakten slog lagets två främsta målskyttar, Victor Ejdsell och Michael Lindqvist, till och hjälpte Färjestad från en 1-0-ledning till 4-1. Det visade sig bli det matchavgörande rycket. Den målskjutande duon står på tio respektive elva mål och toppar med det hela SHL:s skytteliga.

Inte minst Ejdsells 3-1-mål var läckert. Stjärnvärvningen slog till med ett direktskott som borrade sig in i nätet bakom Oscar Alsenfelt. Helt otagbart för samtliga målvakter i världen, förmodligen.

För Malmö kan topp sex-tåget ha gått i kväll. De är tio poäng bakom ärkefienden Rögle, som visserligen har en match mer spelad.

RÖGLE - BRYNÄS 4-2

Rögle: Anton BengtssonKevin WennströmKodie CurranDaniel Zaar

Brynäs: Jaedon DescheneauNicklas Danielsson

För Rögle vann ju mot Brynäs idag och tog sin blott andra trepoängare på elva matcher. Och oj, vad bekvämt de tog hem segern. Hemmalaget var överlägsna från start till mål, sånär som på matchens första tio sekunder då Brynäs skapade ett par jättelägen.

Rögle ryckte rättvist ifrån till 4-1 och även om gästerna skapade ett visst tryck efter Nicklas Danielssons 4-2-reducering var Rögles hemmaseger aldrig hotad.

LEKSAND - OSKARSHAMN 4-1

Leksand: Philip Samuelsson, Martin Karlsson, Linus PerssonFredrik Forsberg

Oskarshamn: Markus Modigs

Leksand skapade sig ett trepoängsförsprång ned till Oskarshamn och är alltjämt bara en poäng bakom Linköping på säker mark. LIF vann skotten med 36-29 och lade grunden till segern via ett starkt ryck från 1-1 till 3-1 i den andra perioden när Martin Karlsson satte 2-1 innan Linus Persosn, något oväntat, gjorde ett av kvällens läckraste mål på ett friläge.

Efter kvällens seger har Leksand lite häng även på en slutspelsplats. De är fem poäng bakom tian Brynäs.

VÄXJÖ - ÖREBRO 2-0

Växjö: Erik JosefssonJakob Forsbacka Karlsson

Örebro:

Det tidigare så hyllade Örebro åkte i kväll på sin tredje raka förlust. Trots 35 skott på mål lyckades de dessutom inte få hål på Växjökeepern Viktor Andrén, som gjorde en storartad insats i hemmalagets mål.

I och med segern tog sig Växjö närmare en slutspelsplats. De är en poäng bakom tian Brynäs. Örebro är fyra, hastigt och mindre lustigt hela sju poäng från serieledande Luleå.