Sök
Martin Thörnberg kan göra sin sista säsong i HV71 i år.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
SHL

"Det är klart att jag har funderat på att detta kan vara sista säsongen"

Martin Thörnberg har haft en lång och framgångsrik karriär och bland annat vunnit fyra SM-guld med HV71 samt ett VM-guld. Nu börjar han dock tvivla på hur länge han ska fortsätta spela hockey. För hockeysverige.se berättar han om tankarna kring vad som kan vara hans sista säsong som proffsspelare. 
– Vissa dagar kan jag tänka mig att fortsätta i tre, fyra år till men vissa dagar känner jag: ”Äh, fy fan det här går inte", säger 36-åringen. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Han har spelat nästan 700 SHL-matcher i HV71, slutspel inräknat, samt stått för nästan 400 poäng. Slutet är dock nära för den tidigare HV-kaptenen och klubbikonen Martin Thörnberg. Han brottas nu med tankar om huruvida han ska fortsätta karriären eller inte efter årets säsong. 

Det gäller att kroppen ska hålla också. 

Redan förra säsongen var det inte långt ifrån att han valde att hänga upp skridskorna. Skadorna som han brottades med begränsade hans grundserie till tio matcher och ibland kändes en återkomst till proffsnivån långt bort. 
– Det har varit tufft så in i bomben. Det är många dagar som har varit riktigt deppiga och jag har funderat på att lägga av och allt möjligt, sade Thörnberg till hockeysverige.se i slutet av mars.

FRISK EFTER FJOLÅRETS SKADEHELVETE

Den här säsongen har han dock kunnat varit tillbaka för fullt. 

Är det skönt att bara kunna vara ute på isen igen efter hur fjolåret var? 
– Ja, på sätt och vis är det så helt klart. Samtidigt har jag en jäkla vinnarskalle också. Jag är inte nöjd med att bara vara här utan jag vill självklart kunna bidra också, säger 36-åringen när hockeysverige.se möter honom efter lördagens hemmamatch mot Brynäs:
– Jag är ingen sån som bara tycker det är skönt att gå här och hänga med laget utan jag vill vara med och bidra. Det är självklart kul när vi vinner men jag har alltid känt att jag vill vara delaktig och bidra till det, annars är jag inte nöjd.


Nu är Thörnberg helt återställd och frisk. 
– Kroppen är faktiskt bra. Jag känner mig pigg ute på isen men sedan är det klart att det alltid finns lite känningar överallt, speciellt när man har lirat i så många år. Det vore nästan konstigt om det inte gjorde ont någonstans, säger han och fortsätter:
– Nu känns det ändå så pass bra att jag kan hålla en hög nivå.

Martin Thörnberg har kämpat sig tillbaka från skadorna men har då varit petad i vissa matcher. Martin Thörnberg har kämpat sig tillbaka från skadorna men har då varit petad i vissa matcher. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

"HAR VARIT DEPPIG – KÄNT ATT HOCKEY VARIT TRÅKIGT"

Det har dock varit en speciell säsong på ett annat sätt för Martin Thörnberg. Han är som sagt helt frisk och känner sig riktigt pigg igen men då har han fått kämpa för sin speltid, egentligen för första gången i hans seniorkarriär.


I tre matcher var forwarden helt förpassad till läktaren och hans istid per match är den lägsta sedan 2007.
– Jag har känt mig jättefin på träningarna och det känns hur bra som helst. Jag vet inte om jag har funderat lite för mycket under matcherna vilket har gjort att det har låst sig lite...
– ... Jag har försökt att tänka om lite under den här tiden och försöka njuta mer. Jag försöker att vara så positiv och glad som möjligt.
– Det är helt klart en tuff omställning när man har varit med och varit en stor bidragande faktor under många år. Det är ju tufft att då gå till något som inte är på samma sätt. Jag har varit ganska deppig över det och känt att hockey har varit tråkigt men nu försöker jag tänka om lite och njuta mer av den tid jag har kvar.

I de senaste matcherna har Thörnberg varit en av HV:s bästa spelare. I de senaste matcherna har Thörnberg varit en av HV:s bästa spelare. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Efter en tyngre period har Thörnberg dock nu börjat hitta rätt i spelet igen och i segern mot Brynäs (3-2) var han HV:s bästa spelare och bidrog med både mål och assist, även om hans mål studsade in lite turligt via en Brynäsback. 
– Det är kul att det börjar lossna lite. Jag trivs väldigt bra i formationen där med (Linus) Fröberg och Simon (Önerud). Jag tycker att vi har spelat bra i de senaste matcherna så det är skönt att det lossnar.
– Ibland har man lite tur men jag tycker att jag förtjänar det efter hur det har varit för mig. Jag har jobbat otroligt hårt här nu ett tag och har väl inte haft det så himla lätt. Det är skönt att få någon medstuds också.

"VET ATT JAG INTE ÄR 20 ÅR LÄNGRE"

36-årige Thörnberg har en lång meritlista och har funnits med länge. Han gjorde debut i HV:s A-lag redan säsongen 2002/03 och har sedan dess gjort 14 säsonger i Jönköpingsklubben och fått vinna fyra SM-guld med sin moderklubb.

Vad är det som driver en 36-åring och motiverar dig att fortsätta spela?
– Att få vinna ännu mer. Om du har vunnit en gång vill du uppleva det om och om och om igen. Det är en otrolig känsla och en väldigt stor morot att jaga den känslan igen.
– Jag vet ju att jag inte har tio år kvar utan man får ta det som det kommer och försöka njuta av det som finns kvar. Jag har haft en fantastisk karriär så det gäller att inte gräva ner sig bara för hur det går i någon match hit eller dit.

Martin Thörnberg tvivlar ibland på ifall han borde lägga skridskorna på hyllan.Martin Thörnberg tvivlar ibland på ifall han borde lägga skridskorna på hyllan.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Det treårskontrakt som Thörnberg skrev med HV71 2017 löper ut till våren. Hur det blir efter det kan ingen svara på i nuläget. Många undrar dock hur profilen tänker när det kommer till fortsatt spel i HV och karriären i stort.
– Jag har inga tankar så. Jag försöker att ta en dag i taget för jag vet hur kroppen kan kännas i emellanåt. Det är oftast den som avgör hur länge man får hålla på.
– Vissa dagar kan jag tänka mig att fortsätta i tre, fyra år till men vissa dagar känner jag: ”Äh, fy fan det här går inte".
– Just nu känns det dock jäkligt bra och det är jäkligt kul med hockey.

Har det funnits tankar att det här kan vara sista säsongen?
– Ja, det är klart att man har det. Jag vet att jag inte är 20 år längre. Så länge det är roligt och kroppen mår bra, så vill man ju spela hockey. Sedan vilken nivå det blir på, det beror på hur det går där ute på isen, berättar Martin Thörnberg

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten