Pontus Åberg.
AHL

AHL-svensken stor matchvinnare för Toronto

Pontus Åberg hade en lyckad natt i AHL. Den tidigare Djurgårds- och Färjestadsforwarden stod för två assist och det matchavgörande målet när hans Toronto Marlies besegrade Rochester Americans med 3–2.

Det mesta kretsade kring Pontus Åberg i nattens AHL-match mellan Toronto Marlies och Rochester Americans.

Först spelade 26-åringen fram Tanner MacMaster till dennes 1–1-mål i den andra perioden. Sedan hade Åberg även med ett finger med i spelet när han fanns med i förarbetet till Darren Archibalds 2–2-kvittering i den tredje perioden, innan han själv blev den som avgjorde tillställningen med sitt 3–2-mål 1:36 in i förlängningen.

Målet var Åbergs tionde mål för säsongen. Totalt står den tidigare Djurgårds- och Färjestadsforwarden noterad för 22 poäng (10+22) på 19 AHL-matcher den här säsongen.

***

Även William Lagesson hade en framgångsrik natt i AHL under natten till lördag. Den JVM-meriterade backen stod för ett mål och två assist när hans Bakersfield kunde besegra San Jose Barracuda med 4–3.

Joel Kellman skrev även han in sig i protokollet, då han noterades för San Joses 2–0-mål i den andra perioden.

***

Filip Gustavsson utsågs till matchens andra stjärna när Belleville besegrade Binghamton Devils med klara 6–2, då den 21-årige burväktaren stoppade 30 av 32 skott i matchen.

Jonathan Davidsson stod för ett av Bellevilles mål, medan backen Andreas Englund noterades för totalt sju utvisningsminuter efter att ha kastat handskarna mot Brandon Baddock i matchens slutskede.

***

För andra matchen i rad kunde Gustav Lindström skriva in sig i poängprotokollet för sitt Grand Rapids. Den Uppsala-födde backen noterades för en assist i Grand Rapids 2–4-förlust mot Manitoba.

Filip Larsson vaktade Grand Rapids kasse, men blev utbytt i den andra perioden efter att han släppt in fyra mål på 17 skott.

***

Lukas Vejdemo visade framfötterna i Lavals 4–2-seger över Syracuse, då han noterades för ett mål och en assist i matchen. Målet kom med 18 sekunder kvar i tom målbur. Totalt har 23-åringen stått för 14 poäng (7+7) på 23 matcher den här säsongen.

***

Lucas Carlsson stod för en assist när hans Rockford kunde besegra Oscar Dansk och Lucas Elvenes Chicago Wolves med 4–2. Elvenes lämnade isen poänglös, medan Dansk räddade 22 av de 26 skott han ställdes emot under matchen.

***

Adam Werner fick lämna isen som en vinnare i natt efter att han stoppat 24 av 26 skott som Stockton skickade på mål. 21-åringen utsågs till matchens andra stjärna för sin fina insats mellan stolparna.

***

Carl Grundström och Tobias Björnfot stod för en assist vardera när deras Ontario Reign besegrade San Diego Gills med 2–1. Grundström har stått för åtta poäng (5+3) på sex AHL-matcher för Reign den här säsongen. Även Björnfot har noterats för åtta poäng den här säsongen, dock på tio matcher mer än Grundström.