Michal Jordán anklagar Bill Peters för att ha använt fysiskt våld.
Foto: Bildbyrån
NHL

Nya anklagelser mot Calgarytränaren – ska ha använt fysiskt våld

ANNONS
Först anklagades Bill Peters av tidigare spelaren Akim Aliu för att ha använt rasistiska uttryck mot honom. Nu träder även förre NHL-backen Michal Jordán, som hade Peters som tränare under två säsonger i Carolina, fram och berättar att Peters använt fysiskt våld mot honom.

Det blåser orkanvindar kring Bill Peters just nu. Under natten till onsdag twittrade den före detta SHL-spelaren Akim Aliu att den nuvarande Calgary-tränaren använt sig av rasistiska uttryck mot honom under hans tid i AHL-laget Rockford IceHogs. 

Både Calgary Flames och NHL har efter det inlett en utredning mot NHL-tränaren. Under gårdagskvällen kom även uppgifter på att Peters fått lämna sin roll som huvudtränare, uppgifter som senare dementerades av Flames general manager Brad Treliving

"JAG OCH MIN AGENT HÖLL DET HEMLIGT"

Nu kommer nya anklagelser mot Peters. Den tidigare Carolina-backen Michal Jordán, som nu för tiden spelar i KHL-klubben Amur Chabarovsk, gick under gårdagskvällen ut på sitt Twitter-konto och anklagade Peters för att ha använt fysiskt våld mot honom under tiden de delade i Carolina Hurricanes mellan 2014 och 2016. 

För TSN:s Frank Seravalli berättar Jordán att Peters bland annat sparkat honom "ganska hårt" i ryggen under en match, mitt framför ögonen på övriga ledare och spelare.

– Jag var i det skedet av min karriär där jag precis hade kommit dit, så jag kunde inte säga någonting. Jag ville inte att de skulle tro att jag kom dit och grinade. Jag och min agent höll det hemligt. Nu när andra spelare öppnar upp sig kände jag att jag också kunde göra det, säger han till Seravalli.

Den här artikeln handlar om: