Sök
Vad är det som gäller i Hockeyettan egentligen?
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Hur är egentligen tajmingen på tränarskiftet?

Under helgen, efter sex raka förluster, valde Forshaga att kicka sin tränare Per Lundell. Men det var inte förrän igår, efter sju raka förluster, som man officiellt valde att kommunicera saken.
Själv funderar jag mest över hur väl vald tidpunkten att göra förändringen egentligen är.


Forshaga hade förlorat sex raka matcher och i rasande fart fallit ut ur Allettan-racet. Det gjorde att man kände sig nödgade att agera. När laget föll borta mot Skövde i söndags (3-4) var det Andreas "Sälen" Svensson som ledde laget medan huvudtränaren Per Lundell lämnades hemma.

Värmlands Folkblad berättade om saken redan under helgen, men klubben kommunicerade inget förrän igår (tisdag) då man på sin Facebook-sida redogjorde för att ”Per har under en längre tid jobbat hårt tillsammans andra i gruppen och försökt vända den negativa trenden utan att lyckas. Ledningen har därför kommit fram till att en förändring behövs för att få en nystart”.

Man kan tycka att det är ganska amatörmässigt (well, det är amatörmässigt) att göra den typen av tränarförändring och skicka fram de assisterande tränarna som styrande till match, men inte kommunicera det förrän flera dagar senare. Men jag funderar mer över tajmingen.

För rent krasst, jo visst, på papperet fanns kanske chansen till spel i Allettan inför söndagsmatchen mot Skövde, men i praktiken var det loppet med största sannolikhet redan kört. Ville man vända trenden för att få till ett sportsligt resultat som gör skillnad borde skiftet i så fall ha kommit betydligt tidigare.

Nu agerar man så att säga när det redan är försent och riskerar samtidigt att bränna en eventuell boost av ett tränarskifte innan det egentligen behövs. För med laget ute ur Allettan-racet spelar det ju ganska marginell roll om man får en nytändning av ett tränarskifte under grundseriens sex sista omgångar.

Det brukar ju ofta vara så att man får till en kortsiktig effekt med ny energi av att kicka en tränare, men en sådan är ju till ganska liten nytta i det läget laget befinner sig nu.

Kanske hade det varit vettigare att ge Lundell grundserien ut för att om han inte lyckats få ordning på det då kicka honom istället. Då skulle en ny röst som kommer in kunna börja jobba med laget under det uppehåll som väntar fram till att fortsättningsserierna drar igång. Verkligen sätta sin prägel på spelet och få till den där effekten när den verkligen behövs istället.

Nu ger det istället intrycket att något görs bara för att det förväntas, utan att man egentligen tänkt igenom hur man ska dra nytta av effekterna av det.

Sen kan man ju alltid fråga sig hur illa det egentligen har varit. Visst, sex raka torsk (numera sju) är förstås inte särskilt upplyftande, men det är inte direkt så att Forshaga varit utskåpade.

Många, kanske rent av de styrande i klubben själva, har betraktat Forshaga som ett topplag efter förra säsongens succévår som räckte hela vägen till playoff 2. Det kanske var lite överilat. Lite överskattat. En gång är ingen gång och så vidare.

Truppen är rutinerad och namnstark, men Forshaga är fortfarande en klubb där man spelar för att det är lite bekvämt att få vara ”hemma” i Värmland. Det är nog faktiskt orättvist att ha de riktigt höga förväntningarna på laget.

* * *

Forshaga har ju nu meddelat att de ska tillföra befintlig ledartrojka ytterligare en kraft inför fortsättningen och att arbetet med att hitta denne pågår.

Frågan är om Dennis Hall som nyligen lämnade EHC Olten i Schweiz kan vara ett alternativ. Han är ju tillbaka i landet och har personliga kopplingar till Karlstad. Där ju flera av de aktiva i Forshaga huserar till vardags.

– Just nu vill jag bara landa lite, så får vi se vad som händer härnäst. Det är inget som jag har valt att lägga fokus på, sa han om sin framtid när jag pratade med honom för några dagar sedan och han befann sig just i Karlstad.

Men sådant där brukar ju svänga fort för hockeytränare.

* * *

Målvakten Filip Eriksson verkar vara långtidsskadad och Kiruna AIF plockar in den 22-årige finländaren Dominik Salama som kommer närmast från Jokipojat i Mestis där han stått tre matcher den här säsongen.

Man undrar ju lite hur karriärstrategin ser ut där.

Inte för att det skulle vara något som helst fel på Kiruna AIF som klubb. Tvärtom. Det finns ingenting negativt att säga.

Men för en ung målvakt med karriären framför sig är det så klart viktigt att spela många matcher.

I Kiruna kommer han till en klubb där Markus Ekholm Rosén varit ohotad etta den här hösten och spelat utmärkt. En klubb som med skapligt stor sannolikhet inte har fler än 16 matcher kvar av den här säsongen (med tanke på att det bara är fyra omgångar kvar av grundserien och AIF troligtvis kommer bomma Allettan och hamna i en fortsättningsserie som i norr inte spelas över fler än 12 omgångar).

Att flytta till ett nytt land för att kanske få några strömatcher känns inte helt genomtänkt.

Eller så blir det storartad succé, vi får väl se...

* * *

Ikväll rullar streckstriderna vidare och det hela kan ta ett stort kliv mot att bli avgjort på riktigt i den västra serien.

Nyköping som haft så förtvivlat svårt att avfärda topplag tar emot Lindlöven samtidigt som Skövde åker till en lurig bortamatch mot Köping. Resultaten i de matcherna kommer avgöra om det är tvärstängt vid strecket eller om Nyköping i alla fall kan tillåta sig att drömma en liten, liten stund till.

I söder kollar vi naturligtvis närmare på Halmstad-HC Dalen, Borås-Tranås och Kalmar-Troja/Ljungby. Tightar streckstriden till sig eller spricker den upp?

I öster blir det intressant att se om Huddinge kan plocka ny friska poäng nu när det återigen står ett topplag på andra sidan röda i form av Hudiksvall. Samtidigt måste Wings (hemma mot Hammarby) och Vallentuna (borta mot Sollentuna) i stort sett vinna sina matcher för att spetsa till striden.

Det blir en raffinerad afton.

Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Brynäs IF
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Tisdag 19:00
HV 71 - Färjestads BK
1 2.30
X 4.20
2 2.80
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten