Sverige föll trots Adam Reideborns fina målvaktsspel.
Landslag

Förlust för Garpenlöv i debuten: "En tuff match för oss"

Johan Garpenlöv fick gå förlorande ur sin första match som förbundskapten för Tre Kronor. Tjeckien blev för svåra i Leksand, då tjeckerna kunde besegra Sverige med 3–1.

Efter månader av väntan var det så äntligen dags för Johan Garpenlövs första match som förbundskapten i Tre Kronor denna torsdagskväll.

"VI MÖTER ETT BRA TJECKIEN"

Inför strax över 5 000 åskådare i Tegera Arena i Leksand kunde dock inte svenskarna gå segrande ur sin förbundskaptens debutmatch, då Tjeckien gick vinnande ur bataljen med 3–1.
– Det var sådär, vi möter ett bra Tjeckien som sätter oss under press. De är starka på pucken och vi kan inte riktigt stå emot där. Det blev lite bättre mot slutet då vi började tävla lite bättre. Det var en tuff match för oss, säger Garpenlöv till SVT.

Efter en mållös förstaperiod kunde förre NHL-forwarden Dmitrij Jaskin ge tjeckerna ledningen drygt fem minuter in i den andra perioden. Tre Kronor lyckades emellertid få en kvittering genom Ak Bars-backen Mikael Wikstrand, men den tjeckiske skarpskytten Jan Kovar kunde återge Tjeckien ledningen innan den andra perioden var över.

"HAN HÅLLER OSS KVAR I MATCHEN"

2–1 stod sig sedan länge, innan Garpenlöv valde att plocka ut Adam Reideborn i matchens slutskede. Istället för en kvittering utökade dock Tjeckien ledningen till 3–1 när Michal Repik kunde lyfta in matchens sista mål i tom bur.

Adam Reideborn var den som stack ut mest i Tre Kronor, då han räddade 28 av de 30 skott han ställdes mot.
– Han gör en jättebra match. Han håller oss kvar i matchen under de två första perioderna och ger oss en chans att komma tillbaka i slutet av matchen. Adam gör en väldigt bra match, säger Garpenlöv.