Sök
Joe Cannata fortsätter att övertyga.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Serieledarna ångar på – succémålvakten höll ny nolla

Björklöven bara kör. Åttonde segern kom i kväll efter att man nollat AIK på Hovet. Succémålvakten Joe Cannata spikade igen kassen ännu en gång. 

AIK – Björklöven 0–2 (0-1,0-1,0-0) 

AIK: – 
Björklöven: August TornbergAlex Hutchings.

 Ny Björklövenseger, nytt storspel av Joe Cannata. Det börjar nästan bli tröttsamt hur bra han är. I kväll fick amerikanen hålla nollan för andra matchen den här säsongen då han räddade alla skott som AIK fick på kassen. Han har nu hållit nollan i två av de åtta matcher där han har vaktat kassen. 

Cannata är en stor anledning till Björklövens framgång den här säsongen. Det räcker med att kolla antal insläppta mål. På de första nio matcherna har Umeåklubben bara släppt in 13 mål vilket är klart bäst i serien. 

Framåt var det, som vanligt, firma Alex Hutchings-Justin Crandall som ännu en gång låg bakom det mesta. I kväll blev det visserligen bara ett mål från duon men de såg återigen väldigt farliga ut varenda gång de kom i anfall. 

Björklöven har nu fått vinna i åtta av de nio första matcherna och rycker därmed i toppen av tabellen. AIK hade studsat tillbaka och kom till kvällens match med två raka segrar. Nu fick Stockholmslaget dock uppleva en förlust igen. 

Kristianstad – Modo 2–3 (1-1,0-2,1-0)

Kristianstad: Joel WernerFredrik Hansson.
Modo: Kim RosdahlJonathan JohnsonMathias From.

Inför kvällens match hade Modo bara lyckats ta en poäng av tolv möjliga på bortais den här säsongen. Nu fick klubben ta sin första seger utanför Örnsköldsvik. 

Nykomlingen Kristianstad fick den bästa starten och tog ledningen i den första perioden. Därefter påbörjade Modo sin vändning. Kim Rosdahl kvitterade innan succéspelaren Jonathan Johnson gav bortalaget ledningen. De gick in i den sista perioden med en 3-1-ledning. 

Kristianstad skapade nerv i matchen och såg ut att få Modo att darra, då laget tappat ledningen några gånger tidigare. Örnsköldsvikslaget, med målvakten Linus Lundin i spetsen, lyckades dock hålla undan och fick ta den första bortasegern. 

Tingsryd – Södertälje 4–3 OT (2-0,0-0,1-3,1-0)

Tingsryd: Anton Svensson 2, Joachim NermarkRobin Carlsson.
Södertälje: Martin JanolhsLudwig BlomstrandChristopher Liljewall.

Krisen fortsätter i Södertälje. Laget förlorade nu för fjärde gången på de fem senaste matcherna. Totalt har SSK förlorat sju av de inledande nio matcherna och håller hus i botten av tabellen.

I förra matchen nollades klubben av Vita Hästen. Nu lyckades man visserligen få en poäng med sig efter en sen forcering. 

Tingsryd var det laget som kom ut hårdast och tog en tidig ledning. Sent i den första perioden sattes även 2-0 när Joachim Nermark nätade i boxplay. 

Södertälje pressade på och vann skotten med 39-25, trots det lyckades man inte vinna. I den tredje perioden kom SSK dock tillbaka och med två mål på 29 sekunder gick man från 3-1-underläge till likaläge 3-3.

I förlängningen kunde dock Tingsryd avgöra när Anton Svensson satte sitt andra mål för matchen och gav smålänningarna en seger efter att laget förlorat två matcher i rad. Södertälje fortsätter dock att spela svagt och ligger nere i botten av tabellen. 

Västerås – Almtuna 2–5 (0-2,0-0,2-3)

Västerås: Fredrik JohanssonViktor Hertzberg
Almtuna: Nikolai Belov 2, Mattias JohanssonVilliam HaagSebastian Fakt.

Almtuna har fortfarande inte lyckats göra mål i powerplay på de första nio matcherna. Men vinna matcher kan de visst göra ändå. 

I kväll tog Almtuna sin andra seger den här säsongen. Efter att ha förlorat med 5-0 mot Modo i förra omgången revanscherade man sig och kunde nu vinna med 5-2. 

Nye backen Nikolai Belov fick presentera sig på riktigt i kvällens match. Innan han kom till Almtuna var han klubblös två år i rad utan att spela professionell hockey. Nu sköt den tidigare KHL-backen två kassar för Uppsalalaget och blev därmed stor matchvinnare. 

Någon annan som stod för en stark insats är AIS-målvakten Jesper Eliasson. 19-åringen räddade 23 av 25 skott. Konkurrenten Emil Kruse hade inte en lika rolig kväll då han fick släppa fem puckar förbi sig på bara 19 skott.

Almtuna lämnar därmed jumboplatsen och klättrar förbi Västervik i tabellen. Västerås å sin sida tappar mark i tabellen och har fortsatt problem med målskyttet. 

Vita Hästen – Karlskrona 2–3 (1-0,0-1,1-2)

Vita Hästen: Filip CrusemanIstván Bartalis.
Karlskrona: Linus CronholmJesper PerssonViktor Liljegren.

Vita Hästen sköt 39 skott och såg ut att gå mot poäng då man ledde med 2-1 mot slutet av matchen. Då smällde Karlskrona in två mål på bara några minuter och hade helt plötsligt vänt på matchen. 

Viktor Liljegrens segermål kom med mindre än två minuter kvar av matchen och han sköt då Karlskrona till sin fjärde raka seger. 

En annan stor segerregissör för KHK var målvakten Arvid Ljung. Han klev fram och storspelade i kväll när Hästen tryckte på. Hans 37 räddningar på 39 skott var tillräckligt bra för att Bleklingelaget skulle kamma hem segern. 

Söndag 15:00
AIK - Mora IK
1 2.60
X 4.05
2 2.30
Tisdag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.74
X 4.45
2 4.30
Tisdag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.45
X 4.50
2 1.71
Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.25
X 4.20
2 2.85
Tisdag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 2.80
X 4.15
2 2.30
Tisdag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.91
X 4.30
2 3.55
Tisdag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.25
X 4.25
2 2.85
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten