Joe Cannata fortsätter att övertyga.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Serieledarna ångar på – succémålvakten höll ny nolla

ANNONS
Björklöven bara kör. Åttonde segern kom i kväll efter att man nollat AIK på Hovet. Succémålvakten Joe Cannata spikade igen kassen ännu en gång. 

AIK – Björklöven 0–2 (0-1,0-1,0-0) 

AIK: – 
Björklöven: August TornbergAlex Hutchings.

 Ny Björklövenseger, nytt storspel av Joe Cannata. Det börjar nästan bli tröttsamt hur bra han är. I kväll fick amerikanen hålla nollan för andra matchen den här säsongen då han räddade alla skott som AIK fick på kassen. Han har nu hållit nollan i två av de åtta matcher där han har vaktat kassen. 

Cannata är en stor anledning till Björklövens framgång den här säsongen. Det räcker med att kolla antal insläppta mål. På de första nio matcherna har Umeåklubben bara släppt in 13 mål vilket är klart bäst i serien. 

Framåt var det, som vanligt, firma Alex Hutchings-Justin Crandall som ännu en gång låg bakom det mesta. I kväll blev det visserligen bara ett mål från duon men de såg återigen väldigt farliga ut varenda gång de kom i anfall. 

Björklöven har nu fått vinna i åtta av de nio första matcherna och rycker därmed i toppen av tabellen. AIK hade studsat tillbaka och kom till kvällens match med två raka segrar. Nu fick Stockholmslaget dock uppleva en förlust igen. 

Kristianstad – Modo 2–3 (1-1,0-2,1-0)

Kristianstad: Joel WernerFredrik Hansson.
Modo: Kim RosdahlJonathan JohnsonMathias From.

Inför kvällens match hade Modo bara lyckats ta en poäng av tolv möjliga på bortais den här säsongen. Nu fick klubben ta sin första seger utanför Örnsköldsvik. 

Nykomlingen Kristianstad fick den bästa starten och tog ledningen i den första perioden. Därefter påbörjade Modo sin vändning. Kim Rosdahl kvitterade innan succéspelaren Jonathan Johnson gav bortalaget ledningen. De gick in i den sista perioden med en 3-1-ledning. 

Kristianstad skapade nerv i matchen och såg ut att få Modo att darra, då laget tappat ledningen några gånger tidigare. Örnsköldsvikslaget, med målvakten Linus Lundin i spetsen, lyckades dock hålla undan och fick ta den första bortasegern. 

Tingsryd – Södertälje 4–3 OT (2-0,0-0,1-3,1-0)

Tingsryd: Anton Svensson 2, Joachim NermarkRobin Carlsson.
Södertälje: Martin JanolhsLudwig BlomstrandChristopher Liljewall.

Krisen fortsätter i Södertälje. Laget förlorade nu för fjärde gången på de fem senaste matcherna. Totalt har SSK förlorat sju av de inledande nio matcherna och håller hus i botten av tabellen.

I förra matchen nollades klubben av Vita Hästen. Nu lyckades man visserligen få en poäng med sig efter en sen forcering. 

Tingsryd var det laget som kom ut hårdast och tog en tidig ledning. Sent i den första perioden sattes även 2-0 när Joachim Nermark nätade i boxplay. 

Södertälje pressade på och vann skotten med 39-25, trots det lyckades man inte vinna. I den tredje perioden kom SSK dock tillbaka och med två mål på 29 sekunder gick man från 3-1-underläge till likaläge 3-3.

I förlängningen kunde dock Tingsryd avgöra när Anton Svensson satte sitt andra mål för matchen och gav smålänningarna en seger efter att laget förlorat två matcher i rad. Södertälje fortsätter dock att spela svagt och ligger nere i botten av tabellen. 

Västerås – Almtuna 2–5 (0-2,0-0,2-3)

Västerås: Fredrik JohanssonViktor Hertzberg
Almtuna: Nikolai Belov 2, Mattias JohanssonVilliam HaagSebastian Fakt.

Almtuna har fortfarande inte lyckats göra mål i powerplay på de första nio matcherna. Men vinna matcher kan de visst göra ändå. 

I kväll tog Almtuna sin andra seger den här säsongen. Efter att ha förlorat med 5-0 mot Modo i förra omgången revanscherade man sig och kunde nu vinna med 5-2. 

Nye backen Nikolai Belov fick presentera sig på riktigt i kvällens match. Innan han kom till Almtuna var han klubblös två år i rad utan att spela professionell hockey. Nu sköt den tidigare KHL-backen två kassar för Uppsalalaget och blev därmed stor matchvinnare. 

Någon annan som stod för en stark insats är AIS-målvakten Jesper Eliasson. 19-åringen räddade 23 av 25 skott. Konkurrenten Emil Kruse hade inte en lika rolig kväll då han fick släppa fem puckar förbi sig på bara 19 skott.

Almtuna lämnar därmed jumboplatsen och klättrar förbi Västervik i tabellen. Västerås å sin sida tappar mark i tabellen och har fortsatt problem med målskyttet. 

Vita Hästen – Karlskrona 2–3 (1-0,0-1,1-2)

Vita Hästen: Filip CrusemanIstván Bartalis.
Karlskrona: Linus CronholmJesper PerssonViktor Liljegren.

Vita Hästen sköt 39 skott och såg ut att gå mot poäng då man ledde med 2-1 mot slutet av matchen. Då smällde Karlskrona in två mål på bara några minuter och hade helt plötsligt vänt på matchen. 

Viktor Liljegrens segermål kom med mindre än två minuter kvar av matchen och han sköt då Karlskrona till sin fjärde raka seger. 

En annan stor segerregissör för KHK var målvakten Arvid Ljung. Han klev fram och storspelade i kväll när Hästen tryckte på. Hans 37 räddningar på 39 skott var tillräckligt bra för att Bleklingelaget skulle kamma hem segern. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL