David Goodwin blev suddenhjälte för Mora och kramades om av Mattias Nörstebö.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ratades av Oskarshamn – nu blev han hjälte direkt i sin nya klubb

ANNONS

Äntligen är HockeyAllsvenskan igång på riktigt. Efter onsdagens smygpremiär var det nu dags för full omgång. Det bjöds på några skrällar, en inställd nykomlingsfest samt en jättestor revansch för David Goodwin som sköt segern till Mora efter att ha "fått sparken" från SHL-laget Oskarshamn.

Almtuna – Karlskoga 2–5 (1-1,0-2,1-2)

Almtuna: Tobias LiljendahlTony Mårtensson.
Karlskoga: Filip Ahl 2, Jesper KokkonenOliver EklindMikael Eriksson.

Almtuna tog ledningen i början av matchen men föll sedan ihop och tappade allt. Karlskoga gjorde fem raka mål ledde av nyförvärvet Filip Ahl. Han gjorde två mål i sin återkomst till Karlskoga och stod totalt för tre poäng då 22-åringen även noterades för en assist. 

Jesper Eliasson fick inte den seniordebut som han hade hoppats på. Målvaktstalangen, född år 2000, fick släppa fem kassar förbi sig och stod för 28 räddningar på 33 skott. För Almtunas del var dock Tony Mårtenssons insats något positivt att ta med sig. 39-åringen visade att han fortfarande håller hög klass då han låg bakom båda målen från Uppsalalaget då han noterades för 1+1. 

Karlskrona – Björklöven 1–5 (1-2,0-2,0-1)

Karlskrona: William Pethrus.
Björklöven: Fredric Andersson 2, William ErikssonAlexander ViklundHardy Häman Aktell.

Mats Lusth såg ut att få en perfekt start som tränare för Karlskrona. Redan efter knappa två minuter tog KHK ledningen men därefter gick det tyngre för Blekingelaget. 

Björklöven tog över matchen och vände på steken med fem raka mål. Fredric Andersson satte dubbla kassar i powerplay. I övrigt imponerade nyförvärvet Joe Cannata mellan stolparna för Umeåklubben. Efter att ha släppt en tidig puck förbi sig spikade han igen och räddade allt. 

Tungt för Karlskrona som verkligen inte fick den starten man behövde efter den struliga försäsongen som laget hade. Björklöven leder inledningsvis upp till förväntningarna som ett tippat topplag. 

Kristianstad – Tingsryd 3–4 OT (1-0,0-2,2-1,0-1)

Kristianstad: Gustav Willman Borvik 2, Fredrik Hansson.
Tingsryd: Jakob HeljemoAnton SvenssonFilip OwessonJoachim Nermark

Historia skrevs i kvällens match. Det var första matchen någonsin som Kristianstad spelade i HockeyAllsvenskan. Det var även på väg att bli deras första seger i allsvenskt sammanhang. De ledde nämligen med 3-2 i den tredje perioden men tappade precis i slutet.

Med bara en halv minut kvar av ordinarie tid krigade Tingsryd in en kvittering. Väl framme i förlängningen var det även smålänningarna som var starkast och berövade KIK-fansen på en riktigt fest i den allsvenska premiären. 

Tingsryd fortsätter därmed i vinnande stil efter att ha vunnit åtta matcher på försäsongen. 

Modo – Västervik 3–4 OT (2-2,0-1,1-0,0-1)

Modo: Jonathan JohnsonVictor BerglundDaniel Sylwander.
Västervik: Emil AlbaErik NyströmAlexis BinnerMarcus Ersson

I går stod det klart att Marcus Ersson lånades ut till Västervik från Brynäs. Direkt i debutmatchen blev han hjälten när VIK överraskande tog en seger borta mot topptippade Modo. Ersson kommer att spela tre matcher för Västervik under sin utlåning och kunde knappast ha fått en bättre första match. Han klev fram och avgjorde matchen i förlängningen efter att Modo kvitterade i slutet av matchen. 

Modo låg under med 3-2 inför den tredje perioden och pressade verkligen på för segern. De vann skotten med 14-2 men lyckades bara få in en puck bakom ungraren Ádám Vay i VIK-kassen. Det ledde till att Ersson kunde avgöra i förlängningen. 

Skrällförlust i premiären alltså för Modo som är favorittippade att vinna serien efter 52 spelade omgångar. 

Södertälje – Mora 1–2 OT (0-1,1-0,0-0,0-1)

Södertälje: Nick Olesen.
Mora: Johan PerssonDavid Goodwin.

För en månad sedan ratades han av Oskarshamn. Nu blev David Goodwin den stora hjälten för sina nya klubb Mora direkt i premiären. Med endast sex sekunder kvar av förlängningen slog den amerikanske centern till och blev matchvinnare för sin nya klubb. 

Södertälje hade dock det mesta av spelet och vann skotten med 30-17. Moras unga målvakt Olof Lindbom stod på huvudet och räddade det mest och blev även han en av matchvinnarna då fjolårets SHL-lag inledde den allsvenska säsongen med två insamlade poäng. 

Västerås – AIK 5–2 (1-0,2-2,2-0)

Västerås: William Wikman 2, Gustav LindbergMarcus BergmanKelsey Tessier.
AIK: Elias LindströmSam Marklund

Västerås startar på absolut bästa sätt. Fem gjorda mål, tre insamlade poäng och en övertygande insats mot AIK sitter nog fint hos alla VIK-fans. 

De var i ledning nästan hela matchen och AIK jagade och jagade utan att lyckas komma ikapp även om de inte saknade chansen. Varenda gång som Stockholmslaget stoppades dock flera gånger om av Emil Kruse som är en av ligans toppmålvakter. Det var jämnt spelmässigt och skotten slutade 25-25 men Västerås var bättre på att förvalta sina lägen och utnyttja AIK:s misstag. 

Fjolårets serievinnare har fått en tyngre start på den nya säsongen med två raka förluster.

Du kanske även vill läsa:
Lämande SHL-nykomlingen – klar för spel i Hockeyallsvenskan
Lämande SHL-nykomlingen – klar för spel i Hockeyallsvenskan
Importerna kan få lämna SHL-nykomlingen
Importerna kan få lämna SHL-nykomlingen
Hur mår norrlandshockeyn?
Hur mår norrlandshockeyn?
En dansk tradition – han ska bli nästa poängkung
En dansk tradition – han ska bli nästa poängkung
Tillbaka i Hockeyallsvenskan – i jakt på genombrottet
Tillbaka i Hockeyallsvenskan – i jakt på genombrottet
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL