Sök
David Goodwin blev suddenhjälte för Mora och kramades om av Mattias Nörstebö.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ratades av Oskarshamn – nu blev han hjälte direkt i sin nya klubb

Äntligen är HockeyAllsvenskan igång på riktigt. Efter onsdagens smygpremiär var det nu dags för full omgång. Det bjöds på några skrällar, en inställd nykomlingsfest samt en jättestor revansch för David Goodwin som sköt segern till Mora efter att ha "fått sparken" från SHL-laget Oskarshamn.

Almtuna – Karlskoga 2–5 (1-1,0-2,1-2)

Almtuna: Tobias LiljendahlTony Mårtensson.
Karlskoga: Filip Ahl 2, Jesper KokkonenOliver EklindMikael Eriksson.

Almtuna tog ledningen i början av matchen men föll sedan ihop och tappade allt. Karlskoga gjorde fem raka mål ledde av nyförvärvet Filip Ahl. Han gjorde två mål i sin återkomst till Karlskoga och stod totalt för tre poäng då 22-åringen även noterades för en assist. 

Jesper Eliasson fick inte den seniordebut som han hade hoppats på. Målvaktstalangen, född år 2000, fick släppa fem kassar förbi sig och stod för 28 räddningar på 33 skott. För Almtunas del var dock Tony Mårtenssons insats något positivt att ta med sig. 39-åringen visade att han fortfarande håller hög klass då han låg bakom båda målen från Uppsalalaget då han noterades för 1+1. 

Karlskrona – Björklöven 1–5 (1-2,0-2,0-1)

Karlskrona: William Pethrus.
Björklöven: Fredric Andersson 2, William ErikssonAlexander ViklundHardy Häman Aktell.

Mats Lusth såg ut att få en perfekt start som tränare för Karlskrona. Redan efter knappa två minuter tog KHK ledningen men därefter gick det tyngre för Blekingelaget. 

Björklöven tog över matchen och vände på steken med fem raka mål. Fredric Andersson satte dubbla kassar i powerplay. I övrigt imponerade nyförvärvet Joe Cannata mellan stolparna för Umeåklubben. Efter att ha släppt en tidig puck förbi sig spikade han igen och räddade allt. 

Tungt för Karlskrona som verkligen inte fick den starten man behövde efter den struliga försäsongen som laget hade. Björklöven leder inledningsvis upp till förväntningarna som ett tippat topplag. 

Kristianstad – Tingsryd 3–4 OT (1-0,0-2,2-1,0-1)

Kristianstad: Gustav Willman Borvik 2, Fredrik Hansson.
Tingsryd: Jakob HeljemoAnton SvenssonFilip OwessonJoachim Nermark

Historia skrevs i kvällens match. Det var första matchen någonsin som Kristianstad spelade i HockeyAllsvenskan. Det var även på väg att bli deras första seger i allsvenskt sammanhang. De ledde nämligen med 3-2 i den tredje perioden men tappade precis i slutet.

Med bara en halv minut kvar av ordinarie tid krigade Tingsryd in en kvittering. Väl framme i förlängningen var det även smålänningarna som var starkast och berövade KIK-fansen på en riktigt fest i den allsvenska premiären. 

Tingsryd fortsätter därmed i vinnande stil efter att ha vunnit åtta matcher på försäsongen. 

Modo – Västervik 3–4 OT (2-2,0-1,1-0,0-1)

Modo: Jonathan JohnsonVictor BerglundDaniel Sylwander.
Västervik: Emil AlbaErik NyströmAlexis BinnerMarcus Ersson

I går stod det klart att Marcus Ersson lånades ut till Västervik från Brynäs. Direkt i debutmatchen blev han hjälten när VIK överraskande tog en seger borta mot topptippade Modo. Ersson kommer att spela tre matcher för Västervik under sin utlåning och kunde knappast ha fått en bättre första match. Han klev fram och avgjorde matchen i förlängningen efter att Modo kvitterade i slutet av matchen. 

Modo låg under med 3-2 inför den tredje perioden och pressade verkligen på för segern. De vann skotten med 14-2 men lyckades bara få in en puck bakom ungraren Ádám Vay i VIK-kassen. Det ledde till att Ersson kunde avgöra i förlängningen. 

Skrällförlust i premiären alltså för Modo som är favorittippade att vinna serien efter 52 spelade omgångar. 

Södertälje – Mora 1–2 OT (0-1,1-0,0-0,0-1)

Södertälje: Nick Olesen.
Mora: Johan PerssonDavid Goodwin.

För en månad sedan ratades han av Oskarshamn. Nu blev David Goodwin den stora hjälten för sina nya klubb Mora direkt i premiären. Med endast sex sekunder kvar av förlängningen slog den amerikanske centern till och blev matchvinnare för sin nya klubb. 

Södertälje hade dock det mesta av spelet och vann skotten med 30-17. Moras unga målvakt Olof Lindbom stod på huvudet och räddade det mest och blev även han en av matchvinnarna då fjolårets SHL-lag inledde den allsvenska säsongen med två insamlade poäng. 

Västerås – AIK 5–2 (1-0,2-2,2-0)

Västerås: William Wikman 2, Gustav LindbergMarcus BergmanKelsey Tessier.
AIK: Elias LindströmSam Marklund

Västerås startar på absolut bästa sätt. Fem gjorda mål, tre insamlade poäng och en övertygande insats mot AIK sitter nog fint hos alla VIK-fans. 

De var i ledning nästan hela matchen och AIK jagade och jagade utan att lyckas komma ikapp även om de inte saknade chansen. Varenda gång som Stockholmslaget stoppades dock flera gånger om av Emil Kruse som är en av ligans toppmålvakter. Det var jämnt spelmässigt och skotten slutade 25-25 men Västerås var bättre på att förvalta sina lägen och utnyttja AIK:s misstag. 

Fjolårets serievinnare har fått en tyngre start på den nya säsongen med två raka förluster.

Tisdag 19:00
Frölunda Indians - IK Oskarshamn
1 1.47
X 5.20
2 6.45
Tisdag 19:00
Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
1 2.20
X 4.30
2 2.90
Tisdag 19:00
Leksands IF - Rögle BK
1 4.15
X 4.50
2 1.77
Tisdag 19:00
Luleå HF - IF Malmö Redhawks
1 1.71
X 4.40
2 4.60
Tisdag 19:00
Örebro HK - Färjestads BK
1 2.45
X 4.75
2 2.45
Tisdag 19:00
Växjö Lakers HC - HV 71
1 2.50
X 4.05
2 2.60
Tisdag 19:00
Brynäs IF - Linköping HC
1 2.00
X 4.25
2 3.35
Du kanske även vill läsa: Lämande SHL-nykomlingen – klar för spel i Hockeyallsvenskan Importerna kan få lämna SHL-nykomlingen Hur mår norrlandshockeyn? En dansk tradition – han ska bli nästa poängkung Tillbaka i Hockeyallsvenskan – i jakt på genombrottet Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten