Derick Brassard.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Efter tunga säsongen – nu tvingas han till rejäl lönesänkning

ANNONS
Efter att ha varit en pålitlig poängproducent under många år gick det tungt för Derick Brassard i fjol. Han blev trejdad två gånger om och fick se sin poängskörd halverad. Efter en lång sommar utan kontrakt har han slutligen hittat en ny klubbadress – men fått finna sig i en rejäl lönesänkning.


46 poäng säsongen 2017/18 blev till 23 poäng i fjol. Derick Brassard upplevde sin hittills tyngsta säsong i NHL och blev trejdad inte mindre än tre gånger om. Först från Pittsburgh Penguins till Florida Panthers och sedan från Florida till Colorado Avalanche.

Den 1 juli blev han unrestricted free agent efter att ha spelat av ett femårskontrakt värt 25 miljoner dollar som han skrev med New York Rangers 2014. Ett kontrakt som i genomsnitt gav honom fem miljoner per säsong. 

Efter att ha gått klubblös i närmare två månader fick Brassard slutligen napp i går. Han placerades först i Edmonton Oilers, men skrev i stället på för New York Islanders. Ettårskontraktet med klubben rapporteras vara värt 1,2 miljoner dollar. Det innebär att centerns lön sänks med 3,8 miljoner dollar jämfört med i fjol. Det motsvarar 37 miljoner svenska kronor.

TREJDADES MOT SVENSKA LÖFTET

Derick Brassard, som blir 32 år om en månad, draftades av Columbus Blue Jackets som sjätte spelare 2006. Han har under karriären representerat Blue Jackets, Rangers, Ottawa Senators, Penguins, Panthers och Avalanche. På 786 NHL-matcher har han samlat ihop 451 poäng.

När han trejdades från Ottawa till Pittsburgh i februari förra året gav Penguins bland annat upp det svenska målvaktslöftet Filip Gustavsson och ett förstaval i draften för att få honom. Brassard gjorde 23 poäng på 54 matcher i Penguins tröja över delar av två säsonger innan han skeppades vidare.

Du kanske även vill läsa:
Forward får ny chans – förlänger kontraktet
Forward får ny chans – förlänger kontraktet
Den här artikeln handlar om: