Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Ett gäng viktiga påskrifter i vassa lagbyggen

Det har blivit juni och silly season håller väl sakta men säkert på att svalna en aning. Men det dyker fortfarande upp påskrifter som gör några av kommande säsongs lagbyggen väldigt intressanta.

Det tog lång tid, men när Gripen väl fick en tränare/sportchef på plats i Fredrik Mälberg och det så sakteliga börjat droppa in lite namn ser det verkligen ut som att laget kommer att bli bra.

De går lite från klarhet till klarhet i värvningsarbetet.

Emil Jakobsson är kanske inte Hockeyettans främste back, men har potentialen att bli en riktig publikfavorit med förmågan och viljan att tackla allt och alla. Oliver Hadzinikolic blev lite the odd man out när Mariestad kände sig nödgade att förändra lite i truppen men har en sevärd offensiv uppsida och Markus Magnusson tillhörde de stabilare backarna i Boden där han inte blir kvar efter att som det verkar ha kommit lite på kant med klubben.

Och så har vi då dagens värvning, Marcus Linderborg, som förvisso missade hela den gångna säsongen på grund av en skada, men som dessförinnan var en viktig del i den stomme som drog Borlänge till två kvalserier på tre år. Där finns väldigt mycket potential nu när han är frisk.

Då har jag inte ens nämnt förlängningen med Marcus Lindblom. Starkt!

Gripen kommer bli bra.

* * *

Ett annat gäng som också kommer bli bra är förstås Kalmar.

Det känns som att jag tvingas skriva om dem var och varannan dag, men det rasar ju in värvningar på löpande band.

Nyligen signades Linus Ageborg från Borlänge, vilket är en mycket bra värvning av en spelare med framtiden för sig och idag offentliggjordes Eric Backman som sista back in.

Jag kan kanske tycka att den 26-årige Södertälje-produkten är lite väl hajpad i förhållande till sin förmåga. Men det går inte att snacka bort att han fram till att KRIF pinsamt snubblade i playoff 3 mot Tranås i våras hade spelat i kvalserien fyra säsonger i rad (med Västervik, Kristianstad och Huddinge).

Han vet vad som krävs för att gå långt. Det är precis sådant som Kalmar behöver.

* * *

Det tycks som att det blir allt mer populärt för svenska Hockeyettan-spelare att ta chansen i Frankrike. Jag har tidigare skrivit om Emil Ax som lämnar Malung för att återvända till Marseille och han kommer stöta på flera landsmän i den franska andraligan till vintern.

Gustav Björklund lämnar Segeltorp för att svinga sitt trollspö i Tours kommande säsong och Martin Olsson som lämnar Nybro är klara för jokrarna från Cergy.

Det kan bli något att hålla ögonen på och gör de succé är det inte alls omöjligt att vi kommer få se fler svenskar som tar chansen att göra hockeyn till ett äventyr i Frankrike kommande säsonger.

I många fall är ju pengarna betydligt bättre än att kuska runt i smålagen i Hockeyettan. Det kan vara värt lite språkförbistring.

* * *

Apropå vinterns succénykomling Segeltorp kan man ju inte annat än tycka synd om klubben när spelare efter spelare väljer andra klubbadresser (främst Huddinge) inför kommande säsong.

Det kommer bli väldigt tufft att återupprepa ens något som kommer i närheten av det laget åstadkom den gångna säsongen.

Det är nog snarare så att det kommer bli en kamp för att hänga kvar i ettan. Men nu kan man i alla fall mitt bland alla spelarförluster glädja sig över åtminstone ett potent nyförvärv.

Jonas Vidlund som var med och lirade upp Södertälje i Hockeyallsvenskan för några år sedan och som gnuggat de senaste säsongerna i Åker/Strängnäs är klar för klubben.

Alltid något.

* * *

Det blir en tredje säsong i Lindlöven för backen Daniel Nilsson.

Nu har han förvisso inte gjort i närheten av den succé som klubben målade upp honom till att ha potential att göra när han hämtades in inför säsongen 17/18. Då lade man ju i klassisk klyschanda väldigt stor vikt vid att han faktiskt figurerat i sju allsvenska matcher med Oskarshamn…

Men i alla fall, Nilsson har blivit en viktig del av Lindlövens stomme och är en kontraktering som kanske är en fingervisning om att det lite mer rutinerade gardet är på gång nu.

Lite av problemet med det floppande laget i vintras var ju att alldeles för många unga spelare tog alldeles för lång tid på sig att hitta rätt och att stabiliteten från en rutinerad ryggrad saknades. Speciellt när gubbar som Niklas Lihagen och Sammy Gustafsson mest gick skadade.

Daniel Nilsson kan vara början på den typen av stomme som kan solidifiera Lindlöven till kommande säsong.

* * *

Apropå rutinerat.

När jag pratade med Visby/Roma-sportchefen André Lundholm för några veckor sedan satt han fortfarande och väntade på att det rutinerade gardet av kulturbärare (herrar som Mikael Adamsson, Oskar Lundberg, Einar Engström och Adam Eriksson) skulle bestämma sig för om det blir en fortsatt satsning.

Det ska ju funka med jobb och familj och livssituationen i största allmänhet när spelare börjar komma upp i åldrarna. Speciellt då i ett lag på Gotland där det är omkring åtta timmars waste of time på en sunkig båt som gäller varje gång det ska spelas bortamatch. Men Lundholm var ändå ganska full av tillförsikt och resonerade som så att skriver en på då kommer nog flera av de andra också ganska snabbt därefter.

Nu får vi se om det blir så.

Idag kommunicerade klubben att Einar Engström har gjort klart för en fortsättning.

En klar, tre att fortsätta vänta på alltså.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten