Artemij Panarin.
Nyheter

Superstjärnan uttalar sig om framtiden: ”Vill testa free agency”

ANNONS

Turerna har varit många kring Columbus storstjärna Artemij Panarin. Nu uttalar sig ryssen själv om kontraktssituationen för första gången.
– Jag vill testa free agency, säger 27-åringen till klubbens hemsida. 

Han ska trejdas, han stannar, han vill lämna. Det har varit flera rubriker och spekulationer om Artemij Panarin och hans framtid i Columbus Blue Jackets.

Nu har stjärnan uttalat sig själv för första gången.
– Jag vill testa free agency. Det finns fortfarande en chans att jag skriver på med Columbus men jag vill se till sommaren om det finns bättre alternativ för mig, säger 27-åringen till Columbus hemsida.

VILL KUNNA BESTÄMMA SJÄLV

Om Artemij Panarin blir free agent, kontraktslös, till sommaren så kommer alla klubbar i ligan att kunna lägga bud på ryssen. Han själv kan då sålla fritt och välja det erbjudandet som han tycker passar honom bäst.

LÄS ÄVEN: Columbus mardrömsbesked: Storstjärnan vägrar förhandla – kan trejdas

Det har gått rykten att Panarin har varit missnöjd i Columbus och att han trivdes mycket bättre i sin förra klubb Chicago Blackhawks. Där blev han bland annat bra vän med superstjärnan Patrick Kane. Enligt Panarin har han däremot inget lag som han vill spela i mer än något annat.
– Seriöst, jag har inget favoritlag. Jag har inget lag som jag vill gå till. Vi får se vad som händer till sommaren men just nu vet jag inte vad jag vill. Jag vill fortfarande tänka under säsongen och hjälpa Columbus att vinna Stanley Cup.

Artemij Panarin bytte tidigare i veckan agent. Han bytte från Dan Milstein till Paul Theofanous. Det intressanta med detta är att hans nya agent, Theofanous, också representerar lagkamraten och nära vännen Sergej Bobrovskij vars framtid i klubben också är osäker. Han själv säger däremot att det inte spelade in i sitt val utan bara att Theofanous är en agent med mycket erfarenhet av att förhandla med flera olika general managers.

Ifall 27-åringen skulle bli kontraktslös så vore det en stor förlust för Columbus Blue Jackets som då skulle förlora sin största anfallsstjärna. Det är istället mer troligt att general managern Jarmo Kekäläinen kommer att vilja trejda bort ryssen för att då kunna få något i utbyte istället för att chansa på att Panarin kommer att välja Columbus i sommar.
– Jag gillar det fortfarande här. Jag vill bara spela hockey. Om Jarmo trejdar mig, jag förstår businessen. Efter att jag blir free agent så kommer jag vara i den positionen att jag inte blir trejdad för då kan jag kontrollera situationen. Just nu så har jag inte den kontrollen utan är bara en hockeyspelare.

”ÄR MITT LIV – VILL VARA GLAD VARJE DAG”

Columbusfansen gör allt för att försöka övertyga Panarin att stanna i klubben. Bland annat ska ett företag försöka locka kvar ryssen genom att bjuda honom på gratis alkohol för resten av livet om han skulle stanna.
– Det har varit fantastiskt. Det kändes bra efter det. Det gör det svårare för mig att fatta ett beslut. Jag ser hur fansen vill att jag ska stanna. Det är svårt men det är mitt liv. Man har bara ett liv och detta kan gälla de närmaste sju till åtta åren av mitt liv. Jag vill vara glad varje dag och jag vill se över mina möjligheter.

Artemij Panarin har varit en av de största anfallsstjärnorna i NHL sedan han kom in i ligan 2015. Först vann han Calder Trophy som bästa rookien i ligan efter att ha skjutit 30 mål och 47 assist på i sin första säsong i Chicago Blackhawks.

Förra säsongen vara hans första i Columbus och han slog poängrekord i klubben direkt då ingen har gjort fler poäng under en säsong än hans 82 förra säsongen. I år har han skjutit 60 poäng redan och kommer att slå sitt egna rekord om han skulle fortsätta i liknande stil under slutet av säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch