Mikael Sandberg, Tex Williamsson och Andreas Ljunggren
Tingsryds AIF

Den nya målvaktsfabriken: ”Vi har skapat en bra miljö att utvecklas i”

Listan på målvakter som tagit kliv i Tingsryd har fyllts på med namn efter namn de senaste åren. Nu har klubben två nya spännande burväktare på jakt uppåt i seriesystemet. De utvecklas under ledning av den tidigare elitmålvakten Mikael Sandberg.
– Du kommer inte till Tingsryd för att tjäna några stora pengar. Antagligen kommer du till Tingsryd för att du vet att via den vägen har du chansen att kliva upp i seriesystemet, säger målvaktstränaren till hockeysverige.se.

Niklas Rubin, Johannes Jönsson, Gustaf Lindvall, Viktor Fasth, Axel Brage, Tero Leinonen… Raden av skickliga målvakter som gått igenom Tingsryds organisation senaste tio år kan göras lång. Den här säsongen har både Tex Wiliamsson och Andreas Ljunggren långa stunder visat upp ett fint målvaktsspel. Men vad döljer sig bakom alla fina prestationer av Tingsryds målvakter både under sin tid i klubben och efter densamma? Tidigare stormålvakten, Mikael Sandberg, är idag målvaktstränare i klubben. Hockeysverige.se skickade frågan vidare till honom.
– Jag kan bara prata för mig själv och det här är min fjärde säsong här nere. Första säsongen hade vi Jönsson här. Vi hade en jättebra säsong och han var fantastisk. Dessutom hade vi (Wiktor) Ragnewall som också var fantastisk. Sedan gick de båda lite olika vägar, men Jönsson var så bra att jag tyckte att han skulle till SHL, berättar tidigare landslagsmålvakten och fortsätter:
– För att svara på din fråga så tror jag att det handlar om att vi har skapat en bra miljö för målvakterna att utvecklas i här nere.

Hur skapar man en bra miljö?
– Återigen, jag kan bara prata för min egen del. Jag har en ganska klar bild över hur jag vill att målvakterna ska spela. När vi väl satt det handlar det om att skapa en miljö där killarna tycker att det är roligt att komma dit, får skratta och allt sådant. Viktigt är också att dom känner att miljön är bra att utvecklas i, att dom får feedback och känner att dom blir bättre varje dag.
– Du kommer inte till Tingsryd för att tjäna några stora pengar. Antagligen kommer du till Tingsryd för att du vet att via den vägen har du chansen att kliva upp i seriesystemet.

HAN VAR KLUBBENS FÖRSTA STORMÅLVAKT

Det är överhuvudtaget en speciell miljö att leva i som hockeyspelare i Tingsryd.
– Det finns inget annat att göra. Du spelar hockey här. ICA stänger klockan nio liksom den enda Pizzerian gör.
– Du kan inte gå på bio här, men du kan träna hur mycket du vill. Ishallen är öppen dygnet runt och egentligen är det bara att gå dit och träna. På så vis är det en speciell miljö att vara i. Som jag sa så är det inga stora pengar, men det fostras många stora hockeyspelare här.
– Killarna som kommer hit kanske har haft bättre ekonomiska anbud från andra ställen, men vill du kliva upp i SHL kan det vara ett bättre alternativ att först komma till Tingsryd.

Christer Andersson.

Christer Andersson var klubbens första riktiga stormålvakt och någonstans där skapades också en målvaktskultur på orten som genom åren växt sig starkare.
– Christer Andersson var jättestor. Hans tröja hänger i taket, gjorde en massa säsonger här och var till och med OS-spelare (1972). Som svar på frågan; ja, det finns en målvaktstradition här. Här har varit otroligt många bra och namnkunniga målvakter genom åren.
– Det har varit ganska lätt att locka målvakter till Tingsryd under senaste åren. Som sagt var så är det inte för pengarna utan för utvecklingens skull dom kommit hit.

Vänder sig folk till Tingsryd för att få komma till er och vidareutveckla sig som målvakter?
– Det är svårt att svara på. Under mina år här så har det absolut varit så. Innan det kan jag inte svara på eftersom Tingsryd då hade några svajiga år där dom var upp och ner mellan allsvenskan och Division 1.
– Senaste fyra säsongerna har vi egentligen fått målvakterna vi velat ha i konkurrens med andra klubbar. Exempelvis hade Tex (Williamsson) erbjudande från flera andra hockeyallsvenskaklubbar där det handlade om mycket mera pengar. Han valde ändå att komma hit, så någonting rätt har vi ändå gjort här under ett antal år.

Tex Williamsson nobbade andra anbud för att få komma till Tingsryd.

TVÅ TALANGER PÅ GÅNG

Tingsryd har det även ganska gott ställt på juniorsidan då det handlar om målvakter.
– Vi har två jättebra killar som kommer underifrån, Didrik Jansson född år 2000 och Emil Cederlund född 2001. Någon av dom antagligen kommer att bli draftade i år. Två riktigt bra killar som vi ser som A-lagsmålvakter hos oss om något år. Vi vill att dom först ska ut och spela Division 1-hockey under en säsong. Sedan ska dom vara redo att spela i Hockeyallsvenskan med Tingsryd.
– Det är två killar som vi plockat in till vårt hockeygymnasium. Emil är en Tingsryds-kille och Didrik är en ängelholmare, alltså en Rögle-kille. Vi har fått en bra miljö även på juniorsidan. Det bästa som kan hända oss är om vi kan plocka upp dom här killarna till vårt A-lag om något år.

Det finns även ytterligare talanger i lägre åldrarna menar Mikael Sandberg.
– Jag är själv bara på A-laget och hockeygymnasiet, men jag vet att vi har en yngre kille som kommer till intaget på hockeygymnasiet nästa år. Alltså en 03:a.
– Han heter Algot Persson, är vår egen spelare och var en av målvakterna i TV-pucken. Där har vi en bra kille som kommer upp till J18 nästa säsong. 

Som målvaktstränare, vad är din grundfilosofi för att utveckla Tingsryds målvakter?
– I botten handlar det om att hitta karaktärer. Någon som är villig att göra jobbet, komma till hallen varje dag för att vilja bli bättre. Sedan kanske han är en lite sämre målvakt än någon annan, men viljan att köra och inte gnälla…
– Rent tekniskt vill jag ha mer räddande målvakter. Jag vill inte ha dom här stora målvakterna som blockar, bara bli träffade och får pucken på sig. Jag vill se målvakter som är bra på fötterna, alltså bra att röra sig och placera sig i rätt position. Göra det så enkelt som möjligt för sig i spelet.

”EN KLAR FÖRDEL ATT JAG SPELAT PÅ HÖG NIVÅ”

Kan du peka på något som är lite unikt i ditt sett att se på målvaktsspelet?
– Klart att jag känner i olika situationer att det är en klar fördel att jag har spelat på en hög nivå. Jag kan leva mig in i situationer både mentalt och spelmässigt på ett annat sätt än dom som inte spelat så mycket på hög nivå.
– Sedan tror jag att jag har hittat min grej där jag vill ha aktiva och, som jag sa, räddande målvakter. Jag har några grundbultar, men annars har jag ett ganska öppet ledarskap. Jag är inte den som står och pekar med hela handen utan jag vill komma överens med målvakten att ”nu gör vi så här”. Med andra ord är jag inte speciellt auktoritär i mitt ledarskap. Det är vi, alltså jag och målvakten, som ska göra det tillsammans.
– Om vi har tagit en målvakt till Tingsryd så har vi gjort det med anledning av hans egenskaper. Dom positiva egenskaperna ska vi bygga vidare på. Att vi sedan får ändra på ett par grejer, så är det absolut.

Johannes Jönsson gjorde succé i TAIF.

Ett exempel Mikael Sandberg lyfter upp är Johannes Jönsson.
– Han kom hit som en ganska blockande målvakt. Vi försökte få honom att i stället rädda mycket puckar med händerna, fånga lite mer. Men i grund och botten är det en karaktär vi värvar hit till Tingsryd och som vi ser någonting i. Vissa får vi ändra en del på medan vi inte ändrar mycket alls på andra.

”MÅLET ÄR ATT DOM SKA UPPÅT”

Niklas Rubin hamnade i Luleå.

Den här säsongen har alltså Mikael Sandberg Tex Williamsson och Andreas Ljunggren att jobba med. Den sistnämnde som plockats till Tingsryd från Sandbergs moderklubb Hanhals. Där ifrån kom även Niklas Rubin som nu spelar i Luleå.
– Tex är som en fotbollsmålvakt. Han är högt, lågt och väldigt yvig. Sedan har Tex en fantastisk instinkt. Han skulle behöva göra allt mycket mindre och spela lite längre in i mål. Rädda puckar kan han, men vi behöver tajta till honom lite.
– Ljunggren är förmodligen en av dom mest tekniska målvakter jag har jobbat med, alltså förflyttningar, runt stolparna och allt sådant. Han kan vi behöva få mer levande, att verkligen fånga puckar, tuffa till sig lite och ta för sig mer. Faller allt på plats hos Ljunggren så är han också högre upp om någon säsong.
– Tex är det definitivt. Han har redan nu ett antal SHL-intressenter till nästa säsong och har ögonen på sig.

Hur länge får Tingsryd behålla Tex Williamsson och Andreas Ljunggren?
– Målet är att dom ska uppåt. Då har dom gjort ett bra jobb och jag gjort ett bra jobb och även Tingsryd gjort ett bra jobb. Klart att dom ska uppåt och vidare om dom får ett bra anbud för då har vi i Tingsryd gjort något bra. Vi ska ändå vara medvetna om hierarkin. Vårt mål är att skicka vidare killarna samtidigt som vi har haft nytta av dom en eller två säsonger. 
   

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 december
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten