151121 Sundsvall David Lidstršm jublar efter 3-1 mŒlet under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Sundsvall Hockey och TimrŒ IK den 21 November 2015 i Sundsvall. Foto: PŠr Olert / BILDBYRN / Cop 108 …
Nyheter

Efter det ekonomiska haveriet – nu startar de om i division 2

ANNONS

Sundsvall Hockey försvann temporärt från hockeykartan av ekonomiska skäl efter säsongen 2016/17. Nu kommer beskedet att klubbens A-lagsverksamhet på herrsidan återuppstår nästa säsong.

Så sent som säsongen 2015/16 spelade Sundsvall Hockey i Hockeyallsvenskan. Efter degraderingen till Hockeyettan samma säsong gick det snabbt utför. De ekonomiska bekymren som hemsökt klubben under längre tid blev för stora och inför förra säsongen stod det klart att klubben inte längre skulle ha någon A-lagsverksamhet på vare sig herr- eller damsidan. För damlaget innebar det att man släppte ifrån sig sin plats i SDHL till Göteborg HC.

Inte heller den här säsongen har klubben funnits representerad på seniornivå, men nu kommer beskedet att det blir ändring på det inför nästa säsong. I ett pressmeddelande skriver Sundsvall Hockey att man efter att ha fokuserat på ungdoms- och juniorverksamheten och att betala tillbaka skulder det senaste året nu börjat se över möjligheterna till att starta upp ett herrlag igen. En ekonomisk grundplåt är lagd för det.

SIKTAR PÅ SPEL I DIVISION 2 NÄSTA SÄSONG

I pressmeddelandet skriver klubben:
”Nu har en grupp sponsorer och över 100 fans gemensamt åtagit sig att finansiera denna grundplåt under kommande 2 säsonger. Styrelsen har haft en positiv dialog i ärendet med våra största fordringsägare och internt med vår ungdomskommitté. Med detta som bas har styrelsen beslutat att nästa säsong anmäla ett A-lag i Division 2 Norra CD och börja en ny spännande resa på seniorsidan.”

Just nu jobbar klubben med att bygga upp en organisation kring A-laget och att man därefter ska börja rekrytera spelare inför återlanseringen av laget.
”Målsättningen är att sätta ihop ett ungt lag med höga ambitioner för framtiden. Vi kommer att sträva efter en stor andel spelare från vår egen fina juniorverksamhet, samt från distriktet”, skriver Sundsvall Hockey.

Huruvida man planerar att återuppta sin damverksamhet på seniornivå framgår inte av pressmeddelandet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL